Alıntı daylon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Meksikalı bilim insanı Eva Ramon Gallegos'un 20 yıldır sürdürdüğü çalışmalar sonucu, fotodinamik tedavi yöntemiyle 29 kişiden hpv virüsünü yok etmeyi başardığını açıklandı.

Kaynak: Scientist finds cure for HPV infection, cervical cancer after 20 years of trying- Technology News, Firstpost

Bir ilaç alıyorsun, bu ilaç 4 saat içerisinde sadece HPV içeren hücrelerde floresan kimyasal biriktiriyor. Sonra belirli dalga boyunda lazer ışınını verdiklerinde sadece HPV'li hücreler yok oluyor. Ağrısız, sızısız, yan etkisiz, anında. Bu bilim insanı ve ekibi de sadece hasarlı hücrelerde o floresan kimyasal birikmesini sağlayan ilacı üretmişler. Yoksa fotodinamik tedavi 20 yılı aşkın bir süredir çeşitli tedavilerde kullanılıyor.

Hakan ve Nevra çifti Şubat gibi falan bir kongreye gitmişlerdi ABD taraflarına. Biz de heveslenmiştik acaba bu çalışmayla ilgili mi gittiler diye. Ama sanırım hiç öyle bir niyetleri yok, ağızlarını bile açmamışlar bu konuyla alakalı. İnsan HPV röportajı yapar da bundan bahsetmez mi?
O konuyu ben de kendim bizzat sordum muayenehanelerine gittiğimde ama hakan hoca bu konuda hiçbir şey söylemedi “önemli olan siğilleri güzel temizlemek, bağışıklığı arttırmak onlar sonraki işler” minvalinde bir cümle kurup konuyu kapattı. Ben de baya bir üzülmüştüm bu duruma