Arkadaşlar merhaba,
Bir çok kişi bağışıklık konusunda nasıl olduğunu merak ediyor.
Sağlık ocaklarında yapılan bir kaç test sizin vücudunuzda inflamasyon seviyesinin ne durumda olduğu hakkında aşağı yukarı bir bilgi verecektir.
Bu testleri yaptırmanızı tavsiye ederim.

NOT: BEN DOKTOR DEĞİLİM. SİZLER GİBİ ARAŞTIRMA YAPARAK, İNTERNETTEN BİLGİ TOPLAYARAK YAZIYORUM. YAZDIĞIM YORUMLAR BENİM KENDİ DÜŞÜNCEMDİR. BU YORUMLARA BAKARAK HAREKETE GEÇMEYİN. MUTLAKA DOKTORLARA SORUN.
OKUDUĞUNUZ TÜM YORUMLARI İNTERNETTEN ARAŞTIRMANIZI VE MUTLAKA DOKTORA SORMANIZI RİCA EDERİM. DEĞERİNİZ YÜKSEK VEYA DÜŞÜK ÇIKTIĞINDA DOKTOR SORUN YOK DİYORSA DOKTORU DİNLEYİN. DOKTORLAR BU KONUDA NİHAİ KARARI VERECEK OLAN KİŞİLERDİR.


Glukoz 95 max olursa iyi olur. Üst sınır 100 civarı ama 95 i geçmemek faydalı
HB1AC 3 Aylık şekeri ölçer. Bu da 5,5 altında olması iyidir.
D vitamini alırsanız Kanda kalsiyum yükselir. Kalsiyum 9,75 altı ideal. 10 a kadar yolu var ama 9,75 altı güzel bir değer.
Potasyum, magnezyum, sodyum ideal değerler içerisinde ise sorun yok.
Ferritin önemli. 100 ün üzerinde değilse iyidir. Demirin fazlası iyi değil. Ferritin demir depolarını gösterir Demir ise günlük vücutta gezen demiri belirtir. İkisinin de çok yüksek olması istenmez. Çok düşük olursa da kansızlık yapar.
LDL 100 ün altında olması iyidir. HDL ise 55-65 arası ideal. HDL HAYIRLI KOLESTROL , LDL İSE LANET KOLESTROL olarak aklınızda kalsın. KOLESTRTOL TOTAL 200 ün altında olsun. Lakin 175 altı iyidir. Lakin burası biraz detaylı. Total kolestrol şöyle hesaplanır.
LDL + HDL + Trigliserid /5 = TOTAL ... Yani HDL yüksekse LDL VE Trigliserid düşükse TOTAL KOLESTROL yüksek olması sorun yok.
Yalnız LDL VE Trigliserid yüksek olduğu HDL düşük olduğu bir TOTAL sakıncalıdır.
CRP ateşli hastalıklarda yükselebilir. Normal zamanda 2 nin altı ideal.
GGT glutatyon azlığında yükselir ayrıca Karaciğerde sorun olduğuna işaret edebilir. ALT , AST, ALP yine Karaciğer performansını gösteren değerlerdir.
LDH ise eğer vücutta hücre hasarı ya da yıkımı, doku hasarlanması varsa, doku ve hücrelerde bulunan LDH enzimi kana karışır ve kandaki LDH seviyesi yükselir. Yapılan laboratuvar testinde LDH yüksekliği tespit edilmesi durumunda vücutta hasar gören doku varlığından şüphe edilir.



Bu testler:

GLUKOZ
HB1AC
KALSİYUM
POTASYUM
MAGNEZYUM
SODYUM
FERRITIN
DEMIR
DEMIR BAGLAMA KAPASITESI
HDL
LDL
Kolestrol total
Trigliserid
CRP
GGT
ALT
AST
ALP
LDH
PSA (Erkekte)