Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 33 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İhtiyacınız olan her şey

  1. #11
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    S: Pap smear bir HPV testi midir?
    Hayır. Pap smear herhangi bir anormal hücre olup olmadığını kontrol eder. HPV PCR testi, seçilen alanda (yani serviks) herhangi bir HPV suşu olup olmadığını kontrol eder. Doktorlar 1 işlem sırasında pap smear ve HPV testi için numune alabilirler.
    CDC web sitesine bakın:
    * https://www.cdc.gov/cancer/cervical/.../screening.htm

    S: Pap test sonuçları ne anlama geliyor? Pap Test Sonuçları: ASC-US, AGC, LSIL, ASC-H, HSIL, AIS veya rahim ağzı kanseri hücreleri.
    Bu bağlantıyı kontrol edin:
    * https://www.cancer.gov/types/cervica...rvical-changes

    S: HPV için negatif test yapmak mümkün ancak yine de siğiller / tümsekler var mı?
    Pap smear yapıldığında, serviksinizdeki hücreler örneklenir ve hastalığın görsel endikasyonları (sitoloji) ve hastalığın moleküler endikasyonları (HPV testi) için değerlendirilir. Sitoloji sonuçlarınız hücresel değişiklik olmadığını gösterir ve negatif HPV testiniz bu tanıyı doğrular. Bu tanı sadece numunenin alındığı anatomik bölge için geçerlidir.
    Bu nedenle, rahim ağzınızı örnekledilerse, ağzınızda, kolunuzda, elinizde veya labianızda HPV enfeksiyonu olabilir. Bu enfeksiyonların hiçbiri rahim ağzınızda tespit edilmedi.

  2. #12
    Durum
    Offline
    hopeful - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    17-08-23
    Mesajlar
    49

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    [QUOTE=Ekinegemen;51502]1. GİRİŞ
    CDC'nin dediği gibi:
    HPV enfeksiyonlarının çoğu geçici ve asemptomatiktir, hiçbir belirtiye neden olmaz. Yüksek riskli HPV tiplerinin neden olduğular da dahil olmak üzere yeni HPV enfeksiyonlarının %90'ından fazlası 2 yıl içinde temizlenir veya saptanamaz hale gelir ve klirens genellikle enfeksiyondan sonraki ilk 6 ayda ortaya çıkar.
    Dr. Handsfield'ın yazdığı gibi:
    Muhtemelen Kuzey Amerika veya Avrupa'daki tüm cinsel olarak aktif erkeklerin %25-30'u şu veya bu zamanda genital siğil teşhisi konur. (...) Daha da ileri giderek, en az %90'ı en az bir kez HPV geçirir ve herhangi bir zamanda 20'li ve 30'lu yaşlarındaki tüm erkek ve kadınların en az %50'sinde aktif HPV enfeksiyonları vardır.

    İnsanlara 150'den fazla farklı papilloma virüsü bulaşmıştır. Her tip bir dereceye kadar tropiktir, ancak kanıtlar, potansiyel maruziyetten sonraki 5 yıl içinde insanların %100'ünün enfeksiyonu edindiği ve daha sonra hızla temizlediğidir. Bu nedenle, çoğu küçük çocuk, 5 yaşından önce ellerinde siğiller geliştirir, tıpkı çoğu insanın cinsel gelişimden sonraki 5 yıl içinde çoklu genital HPV enfeksiyonlarına maruz kalması, enfekte olması ve temizlenmesi gibi.
    30 yılı aşkın bir süre içinde bir kez entegre olduktan sonra kansere yol açabilen p53 ve Rb için güçlü bir bağlanma afinitesine sahip proteinler oluşturan spesifik genetik özelliklere sahip gibi görünen bir avuç nadir türdür. Mutlak bir risk perspektifinden, HPV iyi huyludur, dünyadaki herkes hayatında birçok kez enfekte olur ve bir avuç insan ciddi bir hastalık geliştirir, ancak uygun tarama ile bu hastalık neredeyse %100 önlenebilir.
    İnsanlar çoğu CYBE hakkında düşündüklerinde, akran grupları veya genel olarak topluluk arasında nadir görülen bir hastalığı düşünüyorlar. İnsanların HPV'yi İnsanlarda %100 endemik olarak düşünmeleri gerekiyor, saç folikülü örneklerinden cilt biyopsilerine kadar her yere bakıyoruz. Bundan nasıl kaçınılacağını düşünmek ilginç değil, yapamazsınız, bu yüzden kontrol, kaçınma gibi birincil önleme yerine tarama ve kanser öncesi tespite odaklanır.

    2. HPV ENFEKSIYONU SIRASINDA RUH SAĞLIĞI NASIL KORUYUR?
    * Yalnız olmadığınızı unutmayın.
    HPV enfeksiyonları o kadar yaygındır ki, neredeyse tüm erkekler ve kadınlar hayatlarının bir noktasında en az bir tür HPV'ye sahip olacaktır. Çoğu insan enfekte olduğunu asla bilmez ve bilmeden bir seks partnerine HPV verebilir. Yaklaşık 80 milyon Amerikalı şu anda bir tür HPV ile enfekte. Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl yaklaşık 14 milyon insan yeni enfekte oluyor. kaynak
    * Diğer insanlardan daha kirli veya daha kötü değilsin. Diğer insanlar aktif veya önceki enfeksiyonlarını bilmiyorlar.
    * Sakin ol. Kendini strese sokma. Sabırlı olun.
    "İçki içmek, sigara içmek veya stresliyken uyuşturucu almak gibi kendi kendine yıkıcı başa çıkma stratejileri bildiren kadınların aktif bir HPV enfeksiyonu geliştirme olasılığı daha yüksekti" (...) "Ayrıca, depresyonda olan veya kendilerini çok fazla stresli olarak algılayan kadınların HPV kalıcılığına sahip olma olasılığının daha yüksek olduğunu bulduk" dedi ve bu çalışmanın stres ve HPV kalıcılığı arasındaki bu bağlantıları gösteren ilk çalışma olduğunu da sözlerine ekledi.kaynak
    * HPV enfeksiyonları hakkında bu videoya bakın: https://youtu.be/KOz-bNhEHhQ
    * HPV ile ilgili rastgele sayfaları ve kaynakları okumayı bırakın. Bir sürü yanlış bilgi ve korkutucu hikaye var.
    * Güvenilir web sitelerine bağlı kalın, örneğin: CDC, McGill veya CHOP
    * Enfeksiyonun %64'ünün 6 ay içinde, %80'inin 12 ay içinde temiz olduğunu unutmayın.
    Araştırmacılar en yaygın 10 HPV türüne baktıklarında, yaygın enfeksiyonların %36'sının altı ay sonra devam ettiğini, %20'sinin 12 aya kadar devam ettiğini, %13'ünün 18 aya kadar devam ettiğini ve %9'unun 24 aya kadar devam ettiğini (herkes için %95 CI) kaydettiler. kaynak
    * HPV'nin ömür boyu olmadığını unutmayın (düzenlenmiş: çoğu durumda)
    Genç erkek ve kadınlarda HPV enfeksiyonlarının çoğu geçicidir ve bir veya iki yıldan fazla sürmez. Genellikle vücut enfeksiyonu kendi kendine temizler. Enfeksiyonun kadınların sadece %1'inde devam edeceği tahmin edilmektedir. Kansere yol açabilecek olan devam eden enfeksiyonlardır. Virüsün etkilenen mukozada veya deride birkaç yıl boyunca tespit edilebilir seviyelerin altında saklanabileceğini gösteren bazı araştırmalar var. Bunlara "gizli" enfeksiyonlar denir. HPV-pozitif bir testin ardından bir HPV-negatif testin olması iki farklı anlama gelebilir: virüsün vücut tarafından tamamen temizlendiği veya enfeksiyon seviyesinin o kadar küçük olduğu ve laboratuvar testlerinin onu tespit edemediği. Bu nedenle, HPV, bağışıklık sistemi zayıfladığında (yaşlanma, hamilelik, hastalık vb. nedeniyle) bir enfeksiyondan (tedavi edilmiş olsun ya da olmasın) birkaç yıl sonra "yeniden ortaya çıkabilir" ve daha sonra lezyonlara neden olabilir. HPV enfeksiyonlarının hangi oranının gizli olduğu veya hangi oranların vücut tarafından gerçekten temizlenip temizlenmediği bilinmemektedir.
    https://mcgill.ca/traphpv/hpvfacts
    * CIN'iniz varsa o zaman da sakin olun:
    HPV enfeksiyonu gereklidir ancak CIN geliştirmek için yeterli değildir. Enfeksiyonların %90'ından fazlası, tedavi olmadan bir yıl içinde bağışıklık sistemi tarafından kendiliğinden temizlenir. CIN 1 lezyonlarının yaklaşık %60'ı tedavi olmadan geriler ve %1'den azı kansere ilerler. Ancak, CIN 2 vakalarının %5“inin ve CIN 3 vakalarının %1”sinin tedavi edilmezse invazif kansere ilerleyeceği tahmin edilmektedir. Genel olarak, CIN'in kansere ilerlemesi 10 ila 20 yıl sürer ve tespit ve tedavi için önemli bir süre sağlar. CIN'den kansere ilerleme kalıcı HPV enfeksiyonu gerektirir.
    kaynak
    * Sağlıklı beslenmeye başlayın.
    Önceki çalışmalar, daha düşük sebze ve meyve alımının yanı sıra A, C ve E vitaminleri olan kadınların yüksek dereceli CIN ve CC riskinin daha yüksek olduğunu bildirmiştir [9,12]. Buna göre, çalışmamız, CIN2+ riski ile olumsuz ilişkili olan Akdeniz benzeri bir diyet modeli olan ihtiyatlı diyet modelinin koruyucu rolünü vurguladı. Özellikle, CIN2+ riski, ihtiyatlı paternte düşük tutunma sahip olanlara kıyasla orta-yüksek adezyonu olan kadınlar arasında daha düşüktü.kaynak
    * Sigara içmeyin, çok içmeyin, uyuşturucu kullanmayın.
    Birçok çalışma, hem sigara hem de alkol kullanımının kalıcı oral ve genital HPV enfeksiyonu için önemli risk faktörleri olduğunu bulmuştur. Sigara dumanındaki kanserojenlerin viral yükü ve HPV ile enfekte olmuş epitel hücrelerinin kanserli dönüşüm olasılığını arttırdığı öne sürülmüştür. kaynak
    * Enfeksiyonu temizlemek için herhangi bir takviye almanıza gerek yoktur.
    * Günlük egzersiz iyi bir fikirdir. YouTube'da Team Body Project kanalını kontrol edin.
    * HPV hakkında çok fazla düşünüyorsanız, başka bir şeye odaklanın, bir şeyler yapın. Kitap okumak? Seyahat? Netflix izle? HBO? Aşçı? Egzersiz? Oyun oynamak?
    * Farklı doktorların HPV enfeksiyonları hakkında söylediklerini okuyun:
    “HPV olağanüstü derecede yaygındır ve en yaygın cinsel yolla bulaşan hastalıktır. Hemen hemen her cinsel olarak aktif insan, 15 kanserojen virüsten birkaçı olmasa da en az birine maruz kalır” dedi.
    Schiffman,” HIV'iniz varsa, HIV'iniz var, ancak HPV'niz varsa, HPV'niz olmayacak " dedi. "İki yılda 10 kereden dokuzu buna sahip değilsin. Belki vücudunuz su çiçeği gibi bastırır, belki tamamen gitti, ama sonuç iyisiniz.”[/QUOTE
    Eline sağlık. Benim cevabını bulamadığım soru şu: madem geriliyor kayboluyor atılıyor cin 1 nasıl oluşuyor. Hadi cin 1 oluşmuş madem geriliyor ozman cin 1 2 3 ilerleme safhaları niye var. Oluşmaz ozman cin 2-3.

  3. #13
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    .: GENITAL SIĞILLER :.
    S: Anogenital siğiller nasıl yönetilir?
    Kriyoterapi, Imiquimod / Aldara, Podophyllotoxin, ISDIN Verrutop, Veregen, Lazer cerrahisini deneyebilirsiniz. Podophyllin kullanmayın. Tüm tedavilerle ilgili sorun, nüks oranlarının yüksek olmasıdır. GW'lerin çıkarılması HPV klirensi anlamına gelmez. Sadece semptomları ortadan kaldırıyor.
    Bu makaleleri okuyun:
    kutanöz siğillerin tanı ve tedavisi için klinik kılavuz (2022)
    * https://çevrimiçilibrary.wiley.com/d...111/jebm.12494
    Anogenital siğillerin yönetimi için 2019 IUSTI-Avrupa kılavuzu
    * https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jdv.16522
    Genital Siğiller - Kapsamlı Bir İnceleme
    * https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3390234/
    Dış Genital Siğillerin Klinik Özellikleri
    * https://sci-hub.se/https://doi.org/1...750.2013.13073
    S: Hamilelik sırasında genital siğiller nasıl yönetilir?
    Bu incelemeyi kontrol edin:
    * https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8132606/
    S: GW nüksleri için şansı azaltmanın en ucuz/en kolay yolu nedir?
    Bu zor bir konu ve veriler genellikle çelişkili. Genel olarak şunları yapabilirsiniz:
    * GW'lerin çıkarılmasını oral Çinko ile birleştirin - düşük doz
    https://www.ouh.nhs.uk/patient-guide...14029Pzinc.pdf
    * GW'lerin çıkarılmasını oral Çinko ile birleştirin - yüksek doz (olası yan etkiler ve bakır eksikliği)

  4. #14
    Durum
    Offline
    hopeful - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    17-08-23
    Mesajlar
    49

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    Alıntı Ekinegemen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    S: Pap smear bir HPV testi midir?
    Hayır. Pap smear herhangi bir anormal hücre olup olmadığını kontrol eder. HPV PCR testi, seçilen alanda (yani serviks) herhangi bir HPV suşu olup olmadığını kontrol eder. Doktorlar 1 işlem sırasında pap smear ve HPV testi için numune alabilirler.
    CDC web sitesine bakın:
    * https://www.cdc.gov/cancer/cervical/.../screening.htm

    S: Pap test sonuçları ne anlama geliyor? Pap Test Sonuçları: ASC-US, AGC, LSIL, ASC-H, HSIL, AIS veya rahim ağzı kanseri hücreleri.
    Bu bağlantıyı kontrol edin:
    * https://www.cancer.gov/types/cervica...rvical-changes

    S: HPV için negatif test yapmak mümkün ancak yine de siğiller / tümsekler var mı?
    Pap smear yapıldığında, serviksinizdeki hücreler örneklenir ve hastalığın görsel endikasyonları (sitoloji) ve hastalığın moleküler endikasyonları (HPV testi) için değerlendirilir. Sitoloji sonuçlarınız hücresel değişiklik olmadığını gösterir ve negatif HPV testiniz bu tanıyı doğrular. Bu tanı sadece numunenin alındığı anatomik bölge için geçerlidir.
    Bu nedenle, rahim ağzınızı örnekledilerse, ağzınızda, kolunuzda, elinizde veya labianızda HPV enfeksiyonu olabilir. Bu enfeksiyonların hiçbiri rahim ağzınızda tespit edilmedi.
    Eline sağlık. Benim cevabını bulamadığım soru şu: madem geriliyor kayboluyor atılıyor cin 1 nasıl oluşuyor. Hadi cin 1 oluşmuş madem geriliyor ozman cin 1 2 3 ilerleme safhaları niye var. Oluşmaz ozman cin 2-3.

  5. #15
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    * GW'lerin çıkarılmasını Inosine Pranobex ile birleştirin (olası yan etkiler)

    Yukarıdaki takviyelerin size yardımcı olacağına dair bir garanti yoktur ve yan etki olasılığı vardır. Bunun dışında her şeyi doktorunuza danışmalısınız.
    Imiquimod / Aldara kullanıyorsanız, bu çalışma sizin için ilginç olabilir: https://www.intechopen.com/books/vac...-and-treatment

    S: Üretral siğillere ne dersiniz?
    Doktorunuza Lazer cerrahisi, elektrokoterizasyon (ağrılı) veya fotodinamik tedavi(https://www.sciencedirect.com/scienc...72100021000302) hakkında danışabilirsiniz.

    S: Genital siğillerin çıkarılması enfeksiyonu ortadan kaldırır mı?
    Hayır (bu yüzden nüks oranları yüksektir).

    S: Sonsuza kadar genital siğillerim olacak mı?
    Sadece ~%1 düşük riskli HPV'li insanlar tekrarlayan genital siğillere sahiptir.

  6. #16
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    S: Genital siğiller oral seks yoluyla HPV'nin ağza yayılmasına neden olabilir mi?
    Evet, mümkün. Genital HPV suşları, genital veya oral mukoza zarlarındaki epitel hücrelerini enfekte edebilir.

    S: Genital siğil bulaşma oranları nedir?
    Genital siğiller çok bulaşıcıdır ve korunmasız maruziyetten kaynaklanan tahmini enfeksiyon oranı yüzde 60 ila 75 arasındadır (NIAID, 2004; Soper, 2002). Genital siğiller için kuluçka süresi genellikle üç hafta ile altı ay arasındadır, ancak maruz kaldıktan sonra yıllarca sürebilir (ASHA, 1998; ASHA, 2006).
    https://www.plannedparenthood.org/fi...1/8041/HPV.pdf
    Genital siğiller oldukça bulaşıcıdır ve cinsel partnerinde genital siğil olan kişilerin yaklaşık %65'inde kendileri siğiller geliştirecektir (Lacey, 2005).
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3495069/ NSFW

    S: Kaç tane düşük riskli HPV enfeksiyonu (örn. HPV 6, HPV 11) semptomatik / asemptomatik mi?
    Mevcut çalışmadaki erkeklerin yaklaşık %15'i, bir olay HPV 6/11 enfeksiyonundan sonraki 24 ay içinde GW geliştirdi.
    Başka bir çalışmada, 18-21 yaş arası kişilerin çok sıklıkla semptomatik olduğundan bahsediyorlar.
    Bu, erkeklerin %58'inin [14] ve kadınların yaklaşık %60'ının [20] olduğu bir HPV 6/11 enfeksiyonundan sonraki 24 ay içinde GW geliştirdiği bir üniversite öğrencisi kohortundaki yüzdeden daha düşüktür. Her çalışmadaki katılımcıların yaş dağılımı farkı kısmen açıklayabilir. Öğrenci kohortu sadece 18-21 yaş arası bireyleri içerirken, çalışmamız 18-70 yaş arası erkekleri içeriyordu.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3209812/
    Ek bilgi:
    HPV-6, -11 ve -18 seropozitiflik çalışmalarının karşılaştırılması daha zordu çünkü HPV-6 ve -11 çalışmalarının çoğu STD klinik katılımcılarında yapıldı ve HPV-18 çalışması kliniklerde veya toplum merkezlerinde yapıldı. HPV-6 veya -11 seroprevalansı bir çalışmada %26,4 [51] ile %41 [49] arasında değişmiştir. Bir çalışmada HPV-18 seroprevalansı tahmini %18,8'dir [59].
    https://academic.oup.com/jid/article/194/8/1044/869038
    ABD'de, 18-59 yaş arası cinsel olarak aktif erkek ve kadınların %5,6'sının şimdiye kadar genital siğil teşhisi konduğunu bildirmiştir (Dinh ve ark., 2008) ve 18-45 yaş arası ABD'li yetişkinlerin %1'inin herhangi bir zamanda genital siğillere sahip olduğu tahmin edilmektedir (Koutsky, 1997).
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3495069/
    S: Genital siğillere karşı tedaviler ne kadar etkilidir?
    Bu PDF'ye bakın:
    * https://www.cdc.gov/std/tg2015/evide...Warts-2015.pdf
    Başka bir çalışma:
    Plaseboya kıyasla en etkili tedaviler cerrahi, ablatif tedavi + imiquimod ve elektrocerrahi idi. SUCRA değerleri cerrahi (%90,9), ablatif tedavi + imiquimod (%79,8) ve elektrocerrahi (%77,1) üstünlüğünü doğruladı. Hastaya en etkili tedaviler podofillotoksin %0,5 çözeltisi (%63,5) ve podofillotoksin %0,5 krem (%62,2) idi. https://link.springer.com/article/10...55-020-00357-z

  7. #17
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    S: Doktorum genital siğillere karşı podofilin önerdi. Kullanmalı mıyım?
    Daha iyi değil. Bu PDF'yi okuyun:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/art...v077p00409.pdf

    S: OTC dondurma kitlerini GW'lere karşı kullanabilir miyim?
    Hayır. Bazı rastgele insanlardan/web sitelerinden cahil ve tehlikeli fikirlerden kaçının. Yanıklara ve ciltte kalıcı yara izlerine neden olabilir.

    S: Sağlık sigortam yok. Elma sirkesi kullanabilir miyim? ACV?
    ACV kimyasal yanıklara, yara izlerine neden olabilir veya cildinizi kalınlaştırabilir. Güvenilir "ev ilaçları" denememektense bir doktora görünmek her zaman daha iyidir. ABD'de yaşıyorsanız, Planlı Ebeveynlik klinikleri uygun fiyatlı olmalıdır.

    S: Genital olmayan siğil genital bölgeye yayılabilir mi? Genital siğil genital olmayan bölgeye yayılabilir mi?
    Çoğu durumda - hayır. Bazı HPV suşları, her iki bölgeyi de mukoza (yani penis, vajina, anüs, ağız) veya normal cilt ile nasıl enfekte edeceğini bilir. Ne yazık ki bir çalışma HPV7'nin her iki bölgeyi de enfekte edebileceğini gösterdi:
    Diğer 190 bireysel AGW örneğinde HPV7 için PCR taraması, güçlendirilmiş fragmanların sıralandığı ve HPV7 dizileri olduğu doğrulandığı 25 pozitif vaka (%13,16) ortaya çıkardı. HPV7 genellikle el siğillerinde ve son zamanlarda ayak parmağı ağlarındaki siğillerde bulunmasına rağmen, verilerimiz HPV7'nin AGW'deki rolünün AGW'ler için gelecekteki klinik test ve aşı geliştirmede dikkate alınması gerektiğini öne sürdü.

    kaynak: https://www.tandfonline.com/doi/full...1.2019.1661757


    S: Asetowhite testi etkili midir?
    Hiperplastik siğiller için asetobeyaz testinin duyarlılığı çok yüksektir, ancak diğer siğil türleri için düşüktür. Subklinik HPV ile enfekte alanların tespiti zordur; asetobeyaz testi hastalarımızda ek enfeksiyon alanlarının tanımlanmasına yardımcı olmamıştır.
    kaynak: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/11451317/

    S: Ben bakireyim. Genital siğil olabilir miyim?
    Çok olası değil. Anahtar kelimeler için Google'da arama yapabilirsiniz:
    * Fordyce lekeleri
    * Seboreik keratoz
    * İncimsi penis papülleri

  8. #18
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    .: GENITAL OLMAYAN SIĞILLER :.

    S: Cinsel olmayan kutanöz siğillere karşı birinci basamak tedaviler nelerdir?
    Salisilik asit ve Kriyoterapi. Bu makaleye göz atın:
    * https://www.aafp.org/afp/2011/0801/p288.html

    S: Plantar siğillere ne dersiniz?
    Bu incelemeyi kontrol edin:
    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/...1111/dth.14621

    S: Çinko, genital olmayan siğillere karşı faydalı olabilir mi?
    Bu PDF'ye bakın: https://www.ouh.nhs.uk/patient-guide...14029Pzinc.pdf

    S: İmmünoterapi siğillere karşı kullanılabilir mi?
    Evet, lütfen bu bağlantıyı kontrol edin ve PDF dosyasını indirin:
    * https://escholarship.org/uc/item/3md9z8gj

  9. #19
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    .: ORAL HPV / ORAL SIĞILLER :.

    S: Ağzımı nasıl kontrol edebilirim?
    C: https://checkyourmouth.org/

    S: Ağızdan siğil geçirecek miyim?
    Yaklaşık %0,5'inde ağızda siğil ve %5'inde HIV vardır, bu nedenle ağızda siğiller konusunda paniğe gerek yoktur. Doğru bir tanı almak istiyorsanız KBB (Kulak Burun Boğaz) doktoruna görün.

    Ağız siğiller genellikle asemptomatiktir, kalıcı veya nadir olabilir, kendiliğinden gerileyebilir. HPV ile ilişkili oral siğiller genel popülasyonda %0,5'lik bir prevalansa sahiptir, HIV-seropozitif deneklerin %5'inde ve yüksek derecede aktif antiretroviral tedavi alan HIV-seropozitif deneklerin %23'ünde görülür. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21608502

  10. #20
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    Oral HPV'yi nasıl alabilirim?
    Oral HPV, yaşam boyu koital seks ortaklık sayıları (P = 0.03), ömür boyu ve yıllık oral seks ortaklık sayıları (P < 0.01) ve cinsel organlardan ağıza el ve/veya seks oyuncağı transferi (P < 0.001) ile anlamlı olarak ilişkiliydi. Oral HPV ayrıca daha fazla alkol, sigara, esrar kullanımı ve sigara içme cihazlarının, ruj veya diş fırçalarının (her biri için P < 0,05) ile ilişkiliydi ve alkol kullanımı ve sigara içme davranışı için belirgin bir doz-yanıt, cinsel partner sayısına göre sınıflandırıldı.
    https://www.researchgate.net/publica...in_Young_Women

    S: Oral HPV hakkında endişeliyim... GW'lerin iletimi konusunda endişeliyim...
    Lütfen dr Handsfield tarafından verilen cevapları okuyun:
    Oral hpv soruları: https://www.reddit.com/r/HPV/comment...d_by_h_hunter/

    Genital siğil bulaşması: https://www.reddit.com/r/HPV/comment...answered_by_h/

    Oral HPV hakkında daha fazla bilgi:
    * https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6174935/

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •