Alıntı Ekinegemen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
S: Pap smear bir HPV testi midir?
Hayır. Pap smear herhangi bir anormal hücre olup olmadığını kontrol eder. HPV PCR testi, seçilen alanda (yani serviks) herhangi bir HPV suşu olup olmadığını kontrol eder. Doktorlar 1 işlem sırasında pap smear ve HPV testi için numune alabilirler.
CDC web sitesine bakın:
* https://www.cdc.gov/cancer/cervical/.../screening.htm

S: Pap test sonuçları ne anlama geliyor? Pap Test Sonuçları: ASC-US, AGC, LSIL, ASC-H, HSIL, AIS veya rahim ağzı kanseri hücreleri.
Bu bağlantıyı kontrol edin:
* https://www.cancer.gov/types/cervica...rvical-changes

S: HPV için negatif test yapmak mümkün ancak yine de siğiller / tümsekler var mı?
Pap smear yapıldığında, serviksinizdeki hücreler örneklenir ve hastalığın görsel endikasyonları (sitoloji) ve hastalığın moleküler endikasyonları (HPV testi) için değerlendirilir. Sitoloji sonuçlarınız hücresel değişiklik olmadığını gösterir ve negatif HPV testiniz bu tanıyı doğrular. Bu tanı sadece numunenin alındığı anatomik bölge için geçerlidir.
Bu nedenle, rahim ağzınızı örnekledilerse, ağzınızda, kolunuzda, elinizde veya labianızda HPV enfeksiyonu olabilir. Bu enfeksiyonların hiçbiri rahim ağzınızda tespit edilmedi.
Eline sağlık. Benim cevabını bulamadığım soru şu: madem geriliyor kayboluyor atılıyor cin 1 nasıl oluşuyor. Hadi cin 1 oluşmuş madem geriliyor ozman cin 1 2 3 ilerleme safhaları niye var. Oluşmaz ozman cin 2-3.