Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 33 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İhtiyacınız olan her şey

  1. #1
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    İhtiyacınız olan her şey

    1. GİRİŞ
    CDC'nin dediği gibi:
    HPV enfeksiyonlarının çoğu geçici ve asemptomatiktir, hiçbir belirtiye neden olmaz. Yüksek riskli HPV tiplerinin neden olduğular da dahil olmak üzere yeni HPV enfeksiyonlarının %90'ından fazlası 2 yıl içinde temizlenir veya saptanamaz hale gelir ve klirens genellikle enfeksiyondan sonraki ilk 6 ayda ortaya çıkar.
    Dr. Handsfield'ın yazdığı gibi:
    Muhtemelen Kuzey Amerika veya Avrupa'daki tüm cinsel olarak aktif erkeklerin %25-30'u şu veya bu zamanda genital siğil teşhisi konur. (...) Daha da ileri giderek, en az %90'ı en az bir kez HPV geçirir ve herhangi bir zamanda 20'li ve 30'lu yaşlarındaki tüm erkek ve kadınların en az %50'sinde aktif HPV enfeksiyonları vardır.

    İnsanlara 150'den fazla farklı papilloma virüsü bulaşmıştır. Her tip bir dereceye kadar tropiktir, ancak kanıtlar, potansiyel maruziyetten sonraki 5 yıl içinde insanların %100'ünün enfeksiyonu edindiği ve daha sonra hızla temizlediğidir. Bu nedenle, çoğu küçük çocuk, 5 yaşından önce ellerinde siğiller geliştirir, tıpkı çoğu insanın cinsel gelişimden sonraki 5 yıl içinde çoklu genital HPV enfeksiyonlarına maruz kalması, enfekte olması ve temizlenmesi gibi.
    30 yılı aşkın bir süre içinde bir kez entegre olduktan sonra kansere yol açabilen p53 ve Rb için güçlü bir bağlanma afinitesine sahip proteinler oluşturan spesifik genetik özelliklere sahip gibi görünen bir avuç nadir türdür. Mutlak bir risk perspektifinden, HPV iyi huyludur, dünyadaki herkes hayatında birçok kez enfekte olur ve bir avuç insan ciddi bir hastalık geliştirir, ancak uygun tarama ile bu hastalık neredeyse %100 önlenebilir.
    İnsanlar çoğu CYBE hakkında düşündüklerinde, akran grupları veya genel olarak topluluk arasında nadir görülen bir hastalığı düşünüyorlar. İnsanların HPV'yi İnsanlarda %100 endemik olarak düşünmeleri gerekiyor, saç folikülü örneklerinden cilt biyopsilerine kadar her yere bakıyoruz. Bundan nasıl kaçınılacağını düşünmek ilginç değil, yapamazsınız, bu yüzden kontrol, kaçınma gibi birincil önleme yerine tarama ve kanser öncesi tespite odaklanır.

    2. HPV ENFEKSIYONU SIRASINDA RUH SAĞLIĞI NASIL KORUYUR?
    * Yalnız olmadığınızı unutmayın.
    HPV enfeksiyonları o kadar yaygındır ki, neredeyse tüm erkekler ve kadınlar hayatlarının bir noktasında en az bir tür HPV'ye sahip olacaktır. Çoğu insan enfekte olduğunu asla bilmez ve bilmeden bir seks partnerine HPV verebilir. Yaklaşık 80 milyon Amerikalı şu anda bir tür HPV ile enfekte. Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl yaklaşık 14 milyon insan yeni enfekte oluyor. kaynak
    * Diğer insanlardan daha kirli veya daha kötü değilsin. Diğer insanlar aktif veya önceki enfeksiyonlarını bilmiyorlar.
    * Sakin ol. Kendini strese sokma. Sabırlı olun.
    "İçki içmek, sigara içmek veya stresliyken uyuşturucu almak gibi kendi kendine yıkıcı başa çıkma stratejileri bildiren kadınların aktif bir HPV enfeksiyonu geliştirme olasılığı daha yüksekti" (...) "Ayrıca, depresyonda olan veya kendilerini çok fazla stresli olarak algılayan kadınların HPV kalıcılığına sahip olma olasılığının daha yüksek olduğunu bulduk" dedi ve bu çalışmanın stres ve HPV kalıcılığı arasındaki bu bağlantıları gösteren ilk çalışma olduğunu da sözlerine ekledi.kaynak
    * HPV enfeksiyonları hakkında bu videoya bakın: https://youtu.be/KOz-bNhEHhQ
    * HPV ile ilgili rastgele sayfaları ve kaynakları okumayı bırakın. Bir sürü yanlış bilgi ve korkutucu hikaye var.
    * Güvenilir web sitelerine bağlı kalın, örneğin: CDC, McGill veya CHOP
    * Enfeksiyonun %64'ünün 6 ay içinde, %80'inin 12 ay içinde temiz olduğunu unutmayın.
    Araştırmacılar en yaygın 10 HPV türüne baktıklarında, yaygın enfeksiyonların %36'sının altı ay sonra devam ettiğini, %20'sinin 12 aya kadar devam ettiğini, %13'ünün 18 aya kadar devam ettiğini ve %9'unun 24 aya kadar devam ettiğini (herkes için %95 CI) kaydettiler. kaynak
    * HPV'nin ömür boyu olmadığını unutmayın (düzenlenmiş: çoğu durumda)
    Genç erkek ve kadınlarda HPV enfeksiyonlarının çoğu geçicidir ve bir veya iki yıldan fazla sürmez. Genellikle vücut enfeksiyonu kendi kendine temizler. Enfeksiyonun kadınların sadece %1'inde devam edeceği tahmin edilmektedir. Kansere yol açabilecek olan devam eden enfeksiyonlardır. Virüsün etkilenen mukozada veya deride birkaç yıl boyunca tespit edilebilir seviyelerin altında saklanabileceğini gösteren bazı araştırmalar var. Bunlara "gizli" enfeksiyonlar denir. HPV-pozitif bir testin ardından bir HPV-negatif testin olması iki farklı anlama gelebilir: virüsün vücut tarafından tamamen temizlendiği veya enfeksiyon seviyesinin o kadar küçük olduğu ve laboratuvar testlerinin onu tespit edemediği. Bu nedenle, HPV, bağışıklık sistemi zayıfladığında (yaşlanma, hamilelik, hastalık vb. nedeniyle) bir enfeksiyondan (tedavi edilmiş olsun ya da olmasın) birkaç yıl sonra "yeniden ortaya çıkabilir" ve daha sonra lezyonlara neden olabilir. HPV enfeksiyonlarının hangi oranının gizli olduğu veya hangi oranların vücut tarafından gerçekten temizlenip temizlenmediği bilinmemektedir.
    https://mcgill.ca/traphpv/hpvfacts
    * CIN'iniz varsa o zaman da sakin olun:
    HPV enfeksiyonu gereklidir ancak CIN geliştirmek için yeterli değildir. Enfeksiyonların %90'ından fazlası, tedavi olmadan bir yıl içinde bağışıklık sistemi tarafından kendiliğinden temizlenir. CIN 1 lezyonlarının yaklaşık %60'ı tedavi olmadan geriler ve %1'den azı kansere ilerler. Ancak, CIN 2 vakalarının %5“inin ve CIN 3 vakalarının %1”sinin tedavi edilmezse invazif kansere ilerleyeceği tahmin edilmektedir. Genel olarak, CIN'in kansere ilerlemesi 10 ila 20 yıl sürer ve tespit ve tedavi için önemli bir süre sağlar. CIN'den kansere ilerleme kalıcı HPV enfeksiyonu gerektirir.
    kaynak
    * Sağlıklı beslenmeye başlayın.
    Önceki çalışmalar, daha düşük sebze ve meyve alımının yanı sıra A, C ve E vitaminleri olan kadınların yüksek dereceli CIN ve CC riskinin daha yüksek olduğunu bildirmiştir [9,12]. Buna göre, çalışmamız, CIN2+ riski ile olumsuz ilişkili olan Akdeniz benzeri bir diyet modeli olan ihtiyatlı diyet modelinin koruyucu rolünü vurguladı. Özellikle, CIN2+ riski, ihtiyatlı paternte düşük tutunma sahip olanlara kıyasla orta-yüksek adezyonu olan kadınlar arasında daha düşüktü.kaynak
    * Sigara içmeyin, çok içmeyin, uyuşturucu kullanmayın.
    Birçok çalışma, hem sigara hem de alkol kullanımının kalıcı oral ve genital HPV enfeksiyonu için önemli risk faktörleri olduğunu bulmuştur. Sigara dumanındaki kanserojenlerin viral yükü ve HPV ile enfekte olmuş epitel hücrelerinin kanserli dönüşüm olasılığını arttırdığı öne sürülmüştür. kaynak
    * Enfeksiyonu temizlemek için herhangi bir takviye almanıza gerek yoktur.
    * Günlük egzersiz iyi bir fikirdir. YouTube'da Team Body Project kanalını kontrol edin.
    * HPV hakkında çok fazla düşünüyorsanız, başka bir şeye odaklanın, bir şeyler yapın. Kitap okumak? Seyahat? Netflix izle? HBO? Aşçı? Egzersiz? Oyun oynamak?
    * Farklı doktorların HPV enfeksiyonları hakkında söylediklerini okuyun:
    “HPV olağanüstü derecede yaygındır ve en yaygın cinsel yolla bulaşan hastalıktır. Hemen hemen her cinsel olarak aktif insan, 15 kanserojen virüsten birkaçı olmasa da en az birine maruz kalır” dedi.
    Schiffman,” HIV'iniz varsa, HIV'iniz var, ancak HPV'niz varsa, HPV'niz olmayacak " dedi. "İki yılda 10 kereden dokuzu buna sahip değilsin. Belki vücudunuz su çiçeği gibi bastırır, belki tamamen gitti, ama sonuç iyisiniz.”

  2. #2
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    S: Stresle nasıl başa çıkılır?
    Bu NHS web sitesini kontrol edin
    - https://www.nhs.uk/mental-health/fee...mptoms/stress/

    S: HPV ile ilgili ciddi anksiyete ve OKB'm var. Ne yapmalıyım?
    Bu subreddit psikoterapi ile değil HPV ile ilgilidir. Bir psikoterapis ile iletişime geçin ve profesyonel yardım alın.
    Bu makaleye göz atın: https://www.sheppardpratt.org/news-v...h-anxiety-ocd/

    S: Her zaman bulaşıcı olacak mıyım?
    Enfeksiyon temizlendikten sonra bulaşıcı olmazsınız. Dış siğil geçirdiyseniz ve kendi kendine geçtiyse, artık bulaşıcı değilsiniz. Siğil dondurduysanız, nüks olmamasını sağlamak için ~6 ay beklemek en iyisidir, nüks yoksa bulaşıcı değilsiniz. Pap smear sırasında HPV+ testi yaptırdıysanız, negatif olduğunda artık bulaşıcı olmazsınız.

    S: Neden kalıcı HPV enfeksiyonları olan birçok insan var?
    Klirens açısından, tüm HPV tipleri, prekansere (çoğu HPV tipi için nadir görülen bir durum olan) rakip ilerleme riskini ayarladıktan sonra, esasen aynı oranda berraktır. Bu tahtada daha uzun enfeksiyonlara sahip bu kadar çok insan görmenizin nedeni, seçim önyargısıdır, erken net olanlar buraya aynı sıklıkta gelmez.

    Peki ya HPV ve ilişkiler?
    İşte dr Handsfield'ın görüşü: Ask The Experts web sitesindeki #4882 sorusunun cevabı:
    Zamanla, neredeyse tüm HPV enfeksiyonları bağışıklık sistemi tarafından baskılanır veya tamamen yok edilir.
    Genital siğiller hakkındaki olağan tavsiyemiz, insanların tedaviden sonra 3-6 ay boyunca yeni partnerlerle çekimser kalmaları veya potansiyel ortaklara enfeksiyonlarını tavsiye etmeleri, ardından siğil nüksetmemesi durumunda gerekli olmamasıdır. Bunlar bilime dayalı kılavuzlar değil, sadece birçok STD uzmanının sağduyulu bir yaklaşımıdır.
    Ancak bunların hiçbiri mevcut, devam eden ortak(lar) için geçerli değildir. Düzenli partnerlerin zaten defalarca maruz kaldığını ve şimdi teması durdurmaya gerek veya fayda olmadığını güvenle varsayabilirsiniz. O at ahırdan çoktan çıktı, şimdi kapıyı kapatmanın bir faydası yok.

  3. #3
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    S: Çiftlerde HPV bulaşması hakkında herhangi bir çalışma biliyor musunuz?
    Evet, bu bağlantıyı kontrol edebilirsiniz:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2600292/

    S: HPV ömür boyu mu vücud'da kalır?
    R/Virology u/CJay07'den yorum
    HPV, kendi kendini yenileyen ve cilt mimarisinin geri kalanına yol açan bazal epitel kök hücrelerini enfekte eder. Burada, virüs bir epizom olarak korunur (konakçı kromozoma bağlı viral DNA). Burada incelikli virüs partikülü yok. Sadece viral DNA. Kız hücrelerin (eptelyal kök hücrelerden üretilen hücreler) yüzeye ulaşması yaklaşık üç hafta sürer ve hücresel farklılaşmanın son aşamalarında (hücreler keratinize olur, tabakalaşır, cildin en üst katmanlarını oluşturur) kadar aslında bulaşıcı virüs parçacıklarının üretimini elde edersiniz. Viral DNA'yı saran ve koruyan virüs kabuğu (kapsid), cilt farklılaşması sırasında çok geç üretilir. Bu, düşünürseniz bağışıklık kaçırma için çok süslü bir mekanizmadır. Cildin yüzeysel katmanları bağışıklık sistemi tarafından rutin olarak incelenmez (çünkü bu hücreler ölecek), bu nedenle HPV en immünojenik ürünlerini (kapsid proteinleri) eksprese ettiği zaman, bağışıklık hücreleri nadiren bulunur. Bu, HPV'nin bu kadar uzun süre (aylar ila yıllar) nasıl devam edebileceğine dair bir düşüncedir, ancak virüsün bağışıklık sisteminden saklanmak için başka birçok "hile" vardır. Tüm söylenenlerle birlikte, "virüs temizlendi" dediğimde, viral DNA'nın rezervuar hücresinden (epateli kök hücre) gittiğini kastediyorum. Bu gittikten sonra, üretilen yeni viral parçacıklara sahip değilsiniz ve ciltte/cilde asılı olan parçacıklar cildin doğal döngüsü sırasında kaybolacaktır. Bu süreç uzun sürmezdi. Yıllardan ziyade haftalar sırasına göre.

    S: HPVnin temizlenmesi neden bu kadar zaman alıyor?
    Ev sahibinin HPV enfeksiyonuna karşı bağışıklık tepkisi (humoral bağışıklık, çoğunlukla IgG) genellikle yavaştır, zayıftır, zamanla azalır ve serokonvertör olmayan birçok kadınla önemli ölçüde değişir. Genel olarak, bireylerin yarısına yakını 18 ay içinde HPV 16, 18 veya 6'nın L1 proteinine döner. (...) Enfeksiyondan bulanmış doğal antikorlar zamanla HPV'ye tam koruma sağlamayabilir. Yakın tarihli bir DSÖ pozisyon makalesi, çoğunlukla viral L1 proteinine karşı yönlendirilen konak antikorlarının mutlaka aynı HPV genotipinin sonraki enfeksiyonuna karşı koruma sağlamadığını belirtti.
    kaynak
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32141607

    S: İnsanların %90'ının virüsten kendilerinin kurtulduğunu ve %10'unun ömür boyu virüse sahip olduğunu duydum. %10'u herhangi biri olabilir mi?
    Birincisi, %10'u 2 yıl içinde netleşmez, ancak klirens 2 yıl sonra devam eder. Genel olarak, yüksek riskli hpv enfeksiyonlarını temizlemeyen kişilerin küçük bir kısmı prekanser ve sonunda invaziv kanser geliştirir. Bunun neden olduğunu bilmiyoruz, belirli türün güçlü bir etkisi var, ancak diğer tüm bilinen risk faktörlerinin yalnızca zayıf ilişkileri var. İlerlemenin yokluğunda, tüm tipler kabaca aynı oranda netleşir.

  4. #4
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    S: HPV enfeksiyonlarını tespit etmek gerçekten çok zorsa, o zaman - sonunda - bağışıklık sistemi bunu nasıl yapar?

    HPV, hem yerel nişinde hem de kaçınma araç setinde inanılmaz derecede iyi adapte edilmiştir. Temel olarak, enfeksiyon/DNA bozulmasına/hasarına karşı hücre savunmasının bir parçası olarak hücreler, ürettikleri proteinleri sürekli olarak dış dünyaya gösteriyorlar. Hücre aracılı bağışıklık sisteminiz etrafta dolaşarak ve el sıkışma gibi hangi proteinleri gösterdiklerine bakarak hücrelerinizin ne yaptığını izleyerek çalışır. Bağışıklık hücreleri tanımadıkları şeyleri algıladığında, hücrelerin tahrip olmasına ve antikorların üretilmesine yol açan bir pro-inflamatuar kaskad oluştururlar.
    HPV, özellikle hücresel yaşam döngüsünün hangi bölümünün yönlendirildiğine bağlı olarak, viral protein üretiminin ekspresyonunu bastırmak veya sınırlamak için birden fazla yola sahiptir. Bu nedenle, bağışıklık hücreleri farklı bir enfeksiyon, HPV veya başka bir nedenle bölgeyi aktif olarak gözetlerken bile, enfeksiyon saklanabilir. Enfeksiyonların çoğu, yeterince uzun bir süre sonra, viral DNA'nın aktif olan kısmını değiştirir, bu da bu kaçınma yeteneğinin kaybolmasına/azalmasına neden olur.
    Aslında, bazı enfeksiyonların neden 20 yılı aşkın bir süre boyunca sürekli olarak tespit edilmekten kaçınabildiği ve sonunda kansere yol açabildiği cevapsız bir sorudur, çünkü bu, nihai bağışıklık tespiti ve kontrolünün aksine nadir görülen bir sonuçtur. Belki de bir kişinin enfekte olduğu HPV varyantı ile HLA aleli arasında belirli bir etkileşim.
    İşte iyi bir makale:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/art...mmune%20system.

    S: Ben eşcinselim. Hangi doktoru görmeliyim?
    * Dış genital siğiller için ürolog/dermatolog.
    * İç genital siğiller için proktolog.
    * Aşılamayı ve düzenli anal pap smear'ları unutmayın.

    S: Test yaptırmak mümkün mü? Erkekler test edilebilir mi?
    Eğer bir kadınsanız, doktorunuzdan pap smear ve HPV testi isteyebilirsiniz. Bunun yanı sıra bazı şirketler HPV testi sunuyor, ancak testleri FDA tarafından onaylanmıyor. Bu alıntıya bakın:
    Birçoğu rahim ağzı kanseri taramasında ve alt genital sistemde sitolojik değişiklikler olan hastaların çalışma ve yönetiminde kullanılan HPV tespiti için yöntemlerdir. (...) Erkekler için HPV testi FDA tarafından onaylanmamıştır ve serviks dışındaki bölgelerde virüsün tespiti için herhangi bir test onaylanmamıştır. Birçoğu, erkek HPV ile ilişkili bazı patolojilerde yararlılığını gösteren HPV tespiti yöntemleridir, ancak buna rağmen hiçbiri insan için onaylanmamıştır.
    kaynak: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31874781/

    S: Genital bölgemi tıraş edebilir miyim?
    Genital saçları kesmek tıraş etmekten daha iyidir.

    S: Elden genital HPV bulaşmasına ne dersiniz?
    Klinisyenler, hastalarına HPV bulaşmasının elden doğuştan temas yoluyla gerçekleşme olasılığının düşük olduğu konusunda güvence verebilir. Genital HPV enfeksiyonlarının çoğunun genital-genital cinsel bulaşmadan kaynaklanması muhtemeldir.
    kaynak: https://www.sciencedirect.com/scienc...73309918306558

  5. #5
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    S: Farklı HPV suşları hakkında bilgiyi nerede bulabilirim? Farklı türlerin bir listesi var mı?
    Bu PDF dosyasını kontrol edin:
    * https://monographs.iarc.fr/wp-conten.../06/mono90.pdf

    Siğil türleri ve HPV suşları:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/art...298-tbl-0001/? report=objectonly

    S: Kendi kendine aşılama nedir?
    Auto-inoculation veya self-inoculation, bir kişi bir hastalığı vücudunun bir bölümünden diğerine aktardığında ortaya çıkar. Kendi kendine aşılama, biri bir yarayı çizdiğinde veya ovaladığında ve ardından enfekte olmayan cilde dokunduğunda sıklıkla olur.
    https://www.verywellhealth.com/what-...ation-3132792#

  6. #6
    Durum
    Offline
    Dayettine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    22-06-22
    Mesajlar
    130

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    Çok güzel bir yazı,ellerine sağlık.Son zamanlarda anksiyetesi gelişen insanlara kesinlikle okumasını tavsiye ediyorum

  7. #7
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    Dr Kanca:
    Auto-inoculation, HPV'nin çok, çok nadir bir komplikasyonudur, ancak enfeksiyonlar, birisi bir siğil üzerinde tıraş olursa veya başka bir şekilde kuvvetli ve biraz travmatik bir şekilde kendini aşılarsa yayılabilir. Auto-inoculation, HPV'li çoğu kişinin endişelenmesi gereken bir şey değildir.

    S: Düşük riskli HPV suşları karsinomlara ve HSIL'e neden olabilir mi?
    Nadir ama mümkün.
    HPV ile ilişkili çeşitli anogenital kanserlerde "düşük riskli" HPV'lerin, özellikle 6 ve 11 genotiplerin varlığı zaman zaman bildirilmiş olsa da, bu genotiplerin anal kanal ve perianal dokudaki genel dağılımı servikstekinden farklı olabilir. (...) Bu sonuçlardan, HPV 6 ve 11'in zaman zaman yüksek dereceli lezyon ve anal kanserle ilişkili olabileceğini doğruluyoruz.
    Kaynak: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/...1002/ijc.28228

    S: Yüksek riskli HPV suşları genital siğillere neden olabilir mi?
    Nadir ama mümkün: Tablo 2 ve Tablo 3
    https://academic.oup.com/cid/article/47/5/610/295268

    S: Terapötik aşılar var mı?
    Herhangi bir sosyal olarak mevcut terapötik aşı yoktur, ancak klinik çalışmalarda verimlilik gösteren bazı aşılar vardır:
    * MVA E2, intralezyonel, çok etkili, Meksika'da test edilmiştir. İntralezyoneldir, bu nedenle GW'lere, CIN ve RRP'ye karşı kullanılabilir.
    * VGX-3100 (Inovio), HPV 16 ve 18'e karşı,
    * INO-3107, Inovio tarafından oluşturulan başka bir aşı. Aslında Tekrarlayan Solunum Papilmatozu'na (HPV 6 ve HPV 11) karşı test ediliyor.
    * PRGN-2009 (HPV+ kanserler) ve PRGN-2012 (düşük riskli HPV)
    * BLS-M07, oral aşı aslında Güney Kore'de test ediliyor. Yüksek riskli HPV'ye karşı kullanılabilir.
    Devam eden birçok klinik çalışma var:
    * https://www.dovepress.com/therapeuti...xt-article-ITT
    Bunun yanı sıra bazı bilim adamları / dermatologlar genital ve genital olmayan siğilleri tedavi etmek için intralezyonel MMR, Candida antijeni, BCG, Gardasil, Cervarix aşılarını kullanıyor.
    S: Birçok klinik çalışma ödeme duvarlarının arkasında kilitlenmiştir. Ne yapmalı?
    Lütfen www.sci-hub.se web sitesini kullanın. Genellikle seçilen klinik çalışma ile PDF indirmek için DOI'yi kopyalayıp yapıştırmak yeterlidir.

  8. #8
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    S: Çok sorum var ama doktora görünemiyorum. Ne yapabilirim?
    Bu web sitesini kontrol edin:
    https://www.askexpertsnow.com/ask-the-experts
    - AŞILAR: -CERVARIX, -GARDASIL, -GARDASIL 9

    S: HPV enfeksiyonum / enfeksiyonum varsa kendimi aşılamalı mıyım?
    Aşılar enfeksiyonunuzu temizlemez, ANCAK yeniden enfeksiyondan kaçınmaya yardımcı olabilir ve kendi kendine aşılamadan koruma olasılıkları vardır. Yani evet, eğer kendini aşılayabilirsen.
    Daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, şu makaleye bakın: https://www.frontiersin.org/articles...2020.00188/tam

    S: HPV aşısından korkuyorum. Anti-vaxx web sitelerinde birçok korkutucu hikaye gördüm.
    Bu PDF dosyasına bakın:
    * http://www.jhf.org/admin/uploads/HPV...th-Busting.pdf

    S: Gardasil gerçekten güvenli mi?
    Öyle görünüyor:
    https://www.sciencedirect.com/scienc...64410X20308252

    S: Gardasil ne kadar etkilidir? 1 atışa ne dersin? 2 atışa ne dersin?
    Bu bağlantıları kontrol edin:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4636904/
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4711216/
    https://www.sciencedirect.com/scienc...70204515004143

    S: Gardasil ne kadar süre çalışır?
    En az 12 yıl:
    %100 (%95 GA 94·7–100) aşı etkinliği, aşılama sonrası 14 yıl boyunca sürekli koruma eğilimi ile ≥12 yıl boyunca gösterilmiştir.
    https://www.sciencedirect.com/scienc...89537020301450

  9. #9
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    SERVIKAL INTRAEPITELYAL NEOPLAZI :.
    Rahim Ağzı Kanseri Risk Değerlendiricisi
    ABD Servikal Tarama/Yönetim kılavuzları için hasta dostu web sitesi:
    * https://www.cervicalrisk.com/en/index.html

    S: Servikal İntraepitelyal Neoplazi (CIN) / servikal displazi nasıl yönetilir?
    Bu bağlantıyı kontrol edin:
    https://www.cancertherapyadvisor.com...and-treatment/

    S: HPV ve rahim ağzı kanseri hakkında güzel bir genel bakışı nerede bulabilirim?
    Bu bağlantıları kontrol edin:
    * https://medsphere.wordpress.com/2020...hpv-infection/
    * https://www.mdpi.com/1999-4915/13/2/321/htm

    S: 16/18 gerçekten diğer yüksek riskli suşlardan daha mı tehlikeli?
    HPV16 hem en yaygın hem de en yüksek mutlak riskli HPV tipidir. Yaklaşık eşit risk tip 33'tür, ancak çok daha az yaygındır. Yakın zamanda yapılan bir çalışma, HPV33'ün her yeni enfeksiyonu için ~10 yeni HPV16 enfeksiyonu olduğunu buldu.
    HPV18, mutlak risk açısından bir sonraki tür katmanının en yüksek risk türüdür, aynı zamanda oldukça yaygındır. HPV18 ile ilgili ana sorun, klinik bir ortamda tespit edilmesi zor olan ve iyi taranmış popülasyonlardan kanser vakalarında prevalansını artıran, neden olduğu adenokarsinomun yüksek oranıdır. Bu nedenle, mutlak riski biraz daha düşük olsa da, tarama ortamında önemi son derece yüksektir.
    Bu sorunların her ikisi de HPV16 ve 18'i kanser önlemede en önemli iki tür haline getiriyor, bu nedenle ilk nesil aşılar bunları kapsıyor ve bu nedenle tipleme ile erken klinik HPV testlerinin çoğunun onlar için özel kanallar içeriyor.
    ABD'deki büyük bir prospektif kohorttaki türlerin mutlak riskini ve sıklığını gösteren harika makale:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7264956/

  10. #10
    Durum
    Offline
    Ekinegemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    21-12-22
    Mesajlar
    200

    Cevap: İhtiyacınız olan her şey

    S: LEEP prosedüründen hemen sonra hamile kalmak güvenli midir?
    En az 12 ay beklerseniz daha iyi olur.
    Beş yüz doksan altı hasta dahil etme kriterlerini karşıladı. LEEP'den gebeliğe kadar medyan süre, spontan kürtajı olan kadınlar için önemli ölçüde daha kısaydı (20 ay, çeyrek aralığı 11.2-40,9'a karşı 31 ay, çeyrekler arası aralık 18.7-51.2, p-değeri 0,01), ancak erken doğuma kıyasla dönem doğumu olan kadınlar için farklı değildi. 12 ay veya daha fazlasına kıyasla 12 aydan daha kısa bir zaman aralığına sahip olan kadınlar, spontan kürtaj riski önemli ölçüde artmıştır (%17,9'a karşı %4,6, aOR 5,6, %95 CI 2,5–12,7).
    Kaynak: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3908542/

    S: Kadınlar için yeni tedaviler var mı?
    Lütfen Biguanelle: https://www.ijmdat.com/wp-content/up...ed-lesions.pdf , Papilocare: https://ijgc.bmj.com/content/29/Suppl_4/A154.2 ve Deflagyn: https://www.thieme-connect.com/produ...s-0040-1718175 adlı jel ile ilgili bu çalışmayı kontrol edin.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •