Öncelikle herkese merhabalar.. siteyi bir kac haftardır buldum ve gerçekten yazdıklarınızı okudukça bilgi sahibi oldum ve bunun icin hepinizi cok tesekkur ediyorum..
Ben bir soru soracağım öncelikle ben erkeğim .. dilimin arka tarafında bir aydır bir şişlik var ve bu durum yaklaşık 30 gündür devam ediyor.. önce hpv den şüphelendim ama araştırdığımda papillada da olabileceğini gördüm..cildiye papilla soyledi ama yine gitmeyi düşünüyorum .. bu donemde asiri derecede sivilce döküntüsü var.. bende her sivilcide iyice kuşkuya düştüm ..
Çok uzattım farkındayım.. ben şunu sormak istiyorum hpv olup olmadığımı bilmiyorum ama yinede ahcc kullanabilir miyim ? hpv özellikle kadınlarda sıkıntı çıkartıyor diye okudum tabi buda yüzde bakımında az ama yinede bir kisinin benim yüzümden hastaneye gitmesini tedavi olması bu süreci yaşamasını istemem.. ve bunun sorumlusu olmak asla istemiyorum.. siğil olmadığı için hpv yok diyorum ama yinede ağzımda oluşan bu sislikten şüphe duyuyorum.. .. Kendimi anlatabilmişimdir umarım ..
Birde bir şey daha soracağım siğil temastan sonra tahmini ne kadar sürede (tabi kisiden kisiye değişir bu ama genel olarak) siğil yapar vücut .. çünkü bu süre varsa asla temas etmek istemiyorum..
Yazdıklarınızı okuduğumda şunu anladım erkeklerde siğil yoksa hpv testi %100 güvenilir değil ve belli bir süre beklemem gerektiği .. karşı taraf zarar gördükten sonra hpv olup olmadığını anlamanın bir anlamı yok bana göre zaten tedaviyesi olan bir durum.. önemli olan bende varsa karşı tarafa vermeden bunun çözümünü bulmak..
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum ..