Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Bakireyim ve hpv sürecim

  1. #1
    Durum
    Offline
    Girlyeng.97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    01-11-22
    Mesajlar
    13

    Bakireyim ve hpv sürecim

    Merhabalar. Sizinle çoook uzun bir şekilde sürecimi paylaşayacağım. 24 yaşındayım. Her üniversiteli bir genç kız gibi ben de üniversitede alkol aldım,eğlenmeye gittim,sevgilim oldu,seviştim. Herkes hata yapabilir. Keşke biraz daha ağır yaşasaydım ama görünen o ki bunu değiştiremem. Kız arkadaşlarımdan genital siğil problemi olanlar olmuştu. Ama inanın sivilce gibi bir şey gibi geliyordu. Ne oldugunu gerçekten anlamamıştım ben. O zaman kız arkadaşımla 19 yaşındaydık. Ve kendisi de bakire idi.asidik krem kullanmış ve siğilden kurtulmuştu. Fakat bunun üzerine birdaha hiç konu açılmadı. Ben de ne oldugunu önemsemedim. Taaa ki ünide son sınıfken aynı bölümden bir asistan hocamla sevgili olana kadar. Öncelikle ben genç bir kız olarak hocama ilgi duymuş olabilirim. Fakat benden 8 yaş büyük biri olarak kendisi etik davranabilirdi. Ben bunları o zaman idrak edememiştim. Lakin kendisiyle ciddi bir ilişki sürecine girmiştik. Henüz 23 yaşındaydım. Kendisiyle vajinal birliktelik yaşamadığımdan anal seks isteğini kabul etmiştim. Hem ilişki ilerliyordu hem de evlenmeyi istedigini bildiğimden ilişkimi bitirmek istemedim. (Kendisi daha önce birçok kız öğrenci ile de cinsellik yaşamıştı. Hayatında birçok kadın olmuştu.) Cinsel hayata girmeden HPV ne demek bilmezdim. Meğer ne cahilmişiz. Gel zaman git zaman anal bölgemde tam perianal bölgenin yan dış tarafımda pütürlü şeyler gözlemledim ve çok kaşıntı yaşamaktaydım. Hemen bu konuyu ona açtım. Kendisi bunun siğil olduğunu söyledi. Ve konuyu benimle beraber araştırmaya başladı. Çünkü kendisinin de bildiği bir şey yoktu. Onda da herhangi bir siğil veya başka problem gözükmüyordu. Fakat kendisi baya spor yapan beslenmesine dikkat eden biriydi. Her neyse. Ben hemen tıp fakültesindeki arkadaşlarıma danıştım ve o asidik kremden ben de kullandım. Ve aşı oldum.Bu süre içerisinde birçok siteyi sayfayı okuyor ve kendimi kanser hissederek psikolojimi bozuyordum. Bunu yapmamamız gerekse de insan önüne geçemiyor. Krem çok yakıcı ve güçlü idi.
    (UYARI : KREM HİÇBİR ŞEKİLDE İZ BIRAKMIYOR. SİĞİLİ 1 GECEDE BİLEMEDİN 2 GECEDE DÜŞÜRTÜYOR. FAKAT ASLA SİĞİLİN OLMADIĞI YERLERE YOĞURT GİBİ SÜRMEYİN. DERİYİ YAKAR. KULAK ÇÖPÜ KULLANIN.)
    Devam ediyorum. Siğil problemim sona ermişti. Kaşıntım da kesilmişti. Ben sevgilimle birkez daha bir şeyler yaşamadım ve ondan uzak durdum. Fakat o naptı? Bunu umursamadan biz ayrıldıktan sonra birçok kızla tekrar yatmaya devam etmiş. Aradan birkaç ay geçti. Ben gaitada beyazımsı mukus görüyordum ve perianal bölgem malesef anal seks veya kabızlık dolayısı ile sanırsam anal fissür olmuştu. Bu yüzden siğillerden kurtulduktan yaklaşık 9 10 ay sonrasında anal fissür sebebi ile gaita yaparken de kan görmeye başladım.
    Ve sandım ki EYVAHH!! Ya makat içinde de siğil olmuşsa ve ben kanser olduysam. KENDİMİ YEDİM. İNANIN GÖZÜME UYKU GİRMEDİ. Hemen genel cerrahide anoskopi ile muayene oldum doktora siğilden bahsettim..Kendisi onkolojik genel cerrahi alanında özel hastanede bir doktordu.. Muayene sonrası "Makat içinde siğil falan yok. Sadece anal fissür var diyerek bana birçok rektal krem + fitil verdi" Kullanmaya başladım ama içim asla rahat etmedi. Ben de tekrardan gidip kolonoskopi olmak istediğimi söyledim.. hemen 1 gün sonrasına verdiği sodaları içip bağırsaklarımın temizlenmesini sağladıktan sonra kolonoskopimi oldum.
    (GENÇ KIZLARA TAVSİYEM. BU KONUYU ANNENİZLE KONUŞUN. ANNEM BENİM EN BÜYÜK DESTEKÇİMDİ. ASLA BANA KÖTÜ KONUŞMADI. HERKES HATA YAPAR,GENÇSİN DEDİ.) Tüm doktor randevularımda annem vardı. Kolonoskopimi olduktan sonra annem beni giydirdi. Ve sonucum normal gelmişti. Herhangi bir sorun yoktu bağırsaklarımda. Derin bir oh çektim. E tamam da bu durumda ben hpv siz değildim. Yine halen o hastalığı taşıyordum. Başladım tekrar ağlamaya. Ya rahmimde varsa,ya ağzımda varsa...Ya baş boyun kanseri oldu isem??? Psikolojim öyle alt üst olmuştu ki. Kendimi pis ve iğrenç hissediyordum. Asla evlenmeyi haketmiyorum diyordum. Ben bunu nasıl yaptım diye kendimi mahvettim birkaç gün. Ve kendimi pis hissettiğimden sürekli duş almaya başlamıştım.
    Bilin bakalım ne oldu? Vajinama sürdüğüm ve beni temizlesin istediğim bu şampuanlardan vajina floramı bozdum ve mantar enfeksiyonu geçirdim. Kaşınmaya başlamıştım. Hemen özel hastaneden aynı gün randevu alıp doktoruma gittim. Her şeyi anlattım. Doktor yaşadığım yerde çok çok sevilen bir kadın doktor idi. Kendisi beni çok rahatlattı. Önce dedi ki mantarfan kurtulalım. Hemen krem ve ilaç tedavisi ile bundan kurtulur kurtulmaz tekrar kliniğe gittim. Bakire olduğun için vajina içine bakmayacağım ama dudaklarını çok aralayıp ışık altında siğil var mı kontrol edeceğim dedi. Eğer canın yanarsa söyle dedi.
    Canımı yakmadı ve söylediği kadarıyla hiç siğil yoktu. Ve bana söylediği şey şu oldu. Bu bilgiler çok çok önemli bence..
    "HER GÜN BURADA ÇOCUK DOĞURTUYORUM. HPV'Sİ OLMAYAN KADIN YOK. BELKİ DE NORMAL DOĞUMLA ANNENDEN SANA GEÇMİŞTİR. AMA TABİKİ PARTNERLERDEN DE GEÇEBİLİYOR..SİĞİLİN OLMASAYDI HPV DEN HABERİN OLMAZDI. KALDI Kİ SİĞİL YAPAN TÜRLER ZARARSIZ TÜRDÜR VE SİĞİLLER KANSERE DÖNÜŞMEZLER. GÖRÜNÜRDE AKTİF BİR LEZYON-SİĞİL YOK. AYRICA HPV DERİ HASTALIĞIDIR. BAKİRE İSEN VAJİNA DIŞI İLE VAJEN İÇİ DERİSEL ORTAMLAR BİRBİRİNDEN FARKLI. BİRLEŞME YAŞAMADIĞIN İÇİN VAJİNA İÇİNDE SİĞİLİN OLMAZ. KORKMA. BUNU HER KADIN YAŞIYOR. BEN DE EVLİYİM. DOKTORLAR DA YAŞIYORLAR BUNU TUVAETTEN FALAN DA BULAŞMIYOR. EVLİLİK BİRLİĞİNİ KORUMA AMAÇLI TUVALTTEN HAMAMDAN BULAŞIR DİYORUZ." dedi. Forumda okuduklarıma bianen doktor hanıma AHCC İÇİN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SORDUM.
    BANA VERDİĞİ CEVAP : "AL ONU KULLAN. EN AZ 3 AY KULLAN. ÖNERİYORUM. NERDEN ALDIĞINA DİKKAT ET. SAHTE OLMASIN" dedi. Ve ben ALVA dan 2 kutu AHCC aldım.
    İlk zamanlarda Ahcc ne kadar kullanacagımı bilemedim. Arya nın yazdıklarına göre arka arkaya 6 tane içtim. Ve yanlış yaptım malesef. Mideme dokundu. Ek olarak çok çok strese maruz kaldığımdan dolayı mide spazmı geçirdim. Fakat artık iyiyim. Forumu didik didik yaptım.

    Şu anda sağlığım çok şükür iyi. Ahcc kullanmayı bırakmıştım malesef mideme dokundugu için. Ben günde 6 taneyi 3 öğüne ayırıp içecegim yoksa bana dokunuyor.
    Son olarak annem de idrar yolu enfeksiyonu yaşıyordu. Kendisine smear yaptırmasını istedim. Sonucu ASCUS geldi. Gidip hpv dna testi yaptırmasını da söyledim. Yarın gidecek. Umarım sadece enfeksiyonsal şeylerdir.

    Beslenme düzenimi yoluna soktum. Sigara alkol kullanmıyorum. Mide rahatsızlığımın da düzeldiğine emin olduktan sonra aldığım ahcc ve propolis leri düzenli kullanmaya ve birdaha da googleda ve de forumda okuduklarımdan korkup psikolojimi mahvetmemeye kendime söz verdim. Tüm bu upuzun süreçte çok yoruldum. Maddi manevi. Özellikle maddi olarak. Herkese acil şifalar diliyorum.

    NOT : GENÇ KIZ ARKADAŞLARIM LÜTFEN ZİNADAN UZAK DURUN. BEN BİR HATA İLE NELER YAŞADIM. BUNU KENDİNİZE YAPMAYIN DİYECEĞİM FAKAT BU YAZIYI OKUYORSANIZ MUHTEMELEN HPV KAPTINIZ. BU TECRÜBE DE SİZE YOL GÖSTERİCİ OLSUN. BEN HATA ÜSTÜNE HATA YAPTIM. SİZ YAPMAYIN.

    NOT 2 : BAKİRE OLARAK RAHİM İÇİNDE HPV BULAŞINDAN KURTULDUĞUMU DOKTORUM SÖYLEMİŞ OLSA DA BİZİM JENERASYONDA BAKİRE DİYE BİR ŞEY KALMADI. HER HPV SİĞİL ÇIKARTMAZ. BELKİ DE BİRÇOK GENÇ KIZ ŞU ANDA HPV İLE ENFEKTE VE HABERSİZ BUNDAN. ÇOK ÜZÜCÜ. LÜTFEN CİNSEL BERABERLİK YAŞAMADAN ÖNCE HPV AŞISINI OLUN. HPV AŞISININ 11 SENE KORUDUGU DA SÖYLENMEKTE.

  2. #2
    Durum
    Offline
    Roberto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    23-09-21
    Mesajlar
    26

    Cevap: Bakireyim ve hpv sürecim

    Geçmiş olsun, bilgiler için teşekkürler, umarım sende ilerde ilişkiye baslayacağın kişiye bakireyim demeyip yaşadıklarından bahsedersin dediğin gibi neslin çoğu bakire değil ama anal seks yapıp bakireyim diye başkalarının duygularıyla oynuyor. Bekaret bekçiliği gibi olmazsa olmaz gibi saçmasapan düşüncelere sahip olduğum için söylemiyorum yanlış olmasın, hatta bana kalırsa bu terimin kullanımı yasaklanmalı ki insanlar daha sağlıklı ilişkiler kurabilsin fakat bahsettiğin şekilde neslin diğer bir önemli sorunu da defalarca anal seks yapıp türlü türlü cinsel yolla bulaşan hastalığı çok daha fazla riskle kapıp bir de bakire olduğunu söyleyip karşısındakinin hem düşüncelerine saygısızlık yapıp, hem güvenine zarar verip, hem de duygularıyla oynamak.

  3. #3
    Durum
    Offline
    Girlyeng.97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    01-11-22
    Mesajlar
    13

    Cevap: Bakireyim ve hpv sürecim

    Çok haklısın. Ben 1 kişi ile yaşadım ve toplasan 3 4 kere olmuştur. Fakat bu hastalık 10 kişiden 8inde var artık. Ve ciddi manada insanların bilgisi yok. Öpüşerek de bulaşabilir bu. Tabi ağızda yerleşmesi çok daha zor diye biliyorum. Yapacak bir şey yok. Ben onu seviyordum ve ilişkimi bitirmek istememiştim. Yanlış seçim yaptım. Çok da pişman oldum. Keşke olmasaydı deyip duruyorum. Tüm düşünceler dönüyor beynimde. Hatta keşke baştan başlama gibi bir avantajım olabilseydi. Bir ara intihara kadar meyillenmiştim. Tek dileğim annemin temiz çıkması. Ve yolumuza spor+propolis+vitaminler+beta glukan+ahcc ile devam edip negatif olabilmek.

  4. #4
    Durum
    Offline
    Roberto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    23-09-21
    Mesajlar
    26

    Cevap: Bakireyim ve hpv sürecim

    Endişelenme, bu saydıklarını yaparak ve bu süreçte tekrar enfekte olmayarak ama 6 ayda ama 24 ayda hpvden kurtulacağın kesin. Moralini yüksek tut, hatası ömür geçmiyor, dürüstlükten şaşmamak lazım. Çok korkuyordum birine aşık olurum da yaşadıklarımı anlatmadan edemem, anlatırım bu sefer onu kendimden uzaklaştırırım diye, tam aksine anlatınca bana daha sıkı sarıldığını gördüm. Şimdi düşünüyorum da benim başıma bunlar gelmemiş olsa ve karşıma birisi geçip dürüstçe ben bunlar bunları yaşadım dese, bende ona sımsıkı sarılırdım. Sen de kendini sorgulamayı ve pişman olmayı bırak, motivasyonunu koru ki serotonin hpvnin baş düşmanlarındandır, gülümsemeye devamke. Çok geçmiş olsun.

  5. #5
    Durum
    Offline
    Girlyeng.97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    01-11-22
    Mesajlar
    13

    Cevap: Bakireyim ve hpv sürecim

    Ben şu an kendi açımdan iyiyim. Annemin smear testi bugün gelmişti. Hemen yarına iyi bir kanser cerrahisi olan prof bir kadın doktordan randevu aldım. Hpv dna testi olmamıştı ama direkt kolposkopi olması bence daha iyi olur dedim. Yine yarın ona da hpv aşısı yaptıracagım. Eve de bol bol sebze meyve alıp bittikçe de ahcc propolis falan stoklayacagım. Tek sorun ben bunları okuyup öğrendim. Öğrendiklerimi anneme anlattıkça o da stres oluyor. Uyuyor şu an. Umarım her şey temiz çıkar. Sağlık gerçekten çok önemli bir şey. Psikolojiyi dinç tutabilmek adına yaşadıklarımızı bilen yakın bir arkadaşım bana kitap göndermiş. "BİLİNÇALTININ GÜCÜ" kitabın ismi. Okuyunca insana iyi geliyor. Umarım her şey geçer. Desteğin için sağol. Hayatımda biri yok. Ama olmasını çok istedim. Sevgiye saygıya çok ihtiyacım var ama birinin beni sevecegine dair inancım artık yerle bir. Dürüst olup anlatabileceğim biri çıkar mı karşıma bilmiyorum ama baksana bu ülkede kadın olmak da zor. Anlatsan dert anlatmasan dert. Her şeyin geçmesini diliyorum..

  6. #6
    Durum
    Offline
    Roberto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    23-09-21
    Mesajlar
    26

    Cevap: Bakireyim ve hpv sürecim

    Maksimum 2023 Yazında bunların hepsi geçmiş olur, daha istediğini bilen biri haline gelirsin ve karşındakine yaşadıklarını aşama aşama anlatıp tepkilerini ölçerek ilerlersin. Eğer bu konuda dahi anlayışsız davranıyorsa zaten doğru kişi değildir, aslında hpv geçmişinin olmasını bir noktada doğru kişi ayracı gibi kullanabilirsin

  7. #7
    Durum
    Offline
    Girlyeng.97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    01-11-22
    Mesajlar
    13

    Cevap: Bakireyim ve hpv sürecim

    Bu konuda çok iyimser olduğunuzu düşünüyorum. Ben bile hpv yi öğrendiğimde önce hiv sandım. İnanın insanlar hpv taşıdıklarının dahi farkında değil. Yeni yeni öğrendiler artık. Doktorlar da ahcc bilmezdi. Şimdi önerir oldular. Çok yeni bilinmeye başlanan bir hastalık. Kalkıp bunu anlatınca hiçbir erkek yanınızda durmaz. Herkes yatıp kalkıyor ama evlenince bakire kız arıyorlar hatta. Çoğunluk böyle cidden. Umarım ben başıma geleni atlatırım. Annemde de bir sorun çıkmasın da. Hayatımda seks olmuş olmamış,evlenmişim evlenmemişim farketmez bu saatten sonra. Fakat bekareti önemsemek en azından bana yarar sağlamış. Eğer vajinal birliktelik yaşasaydım şu an risk altındaydım. Doktorum çok kesin şekilde birleşme olmadığı sürece vajende bulaş olamaz dedi. Gerçekten Türkiyenin cinsel hastalıklar konusunda çok eksiği var. İnanın şu anda üniversitenin tamamı hpv yuvasına dönmüş vaziyettedir fakat gençlerin haberi yok.

  8. #8
    Durum
    Offline
    Roberto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    23-09-21
    Mesajlar
    26

    Cevap: Bakireyim ve hpv sürecim

    Ben iyimser değilim sen kötümsersin çünkü ben 3 yıldır yaşadıklarım, okuduklarım, gördüklerime binaen konuşuyorum. "Bu saatten son" ne mesela, hayırdır yani mapusa mı düştün, kolunu bacağını mı kestiler, vucudunu 4.evre kanser mi sardı ? Nedir yani bu senin saatteki sıkıntı. HPV tedavisi kesin olan, tecrübelerle ve binlerce deney ile sabitlenmiş bir patojen. Bu deneylere Pubmedden ulaşabilirsin envai çeşit deney var, bilinçaltı kitabını daha sonra okursun önce bu deneylere bakın, orada Türk doktorlardan Polat Dursun'un yazıları da var, yanlış hatırlamıyorsam Tr'de ki hpv.insidansı isi başlığı. İnsan bilinmeyenden korkar, bulunduğun durumun farkına var ve motivasyonunu yükselt. Bu hastalığı yaşayan herkes ilk zamanlarda bu kafaya geliyor, öldüm bittim bidaha evlenemem seks yapamam cart curt, bu kafa hpvden daha tehlikeli. Dediğim gibi olacak zaten sende göreceksin ama bu süreyi kısaltmak senin elinde. Ayrıca bende 24 yaşında bir mühendisim ve çevremde de genelde benim profilde insanlar var, bekaret hakkında bahsettiğin gibi düşünen bir kesimde değiller, aradığını bulamıyorsan yanlış yerde arıyorsundur. Açını değiştir. " Fake it, till you make it"

  9. #9
    Durum
    Offline
    mukaddes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Özel Üye
    Üyelik tarihi
    25-01-22
    Mesajlar
    328

    Cevap: Bakireyim ve hpv sürecim

    Bekaret kavramını ancak siz problem haline dönüştürürseniz problem olur. Bunu bir kusur olarak görmek neden? Erkeklerin sizin hakkınızda ne düşüneceği mi? Pardon ama heteroseksüel erkekler kiminle seks yapıyor, birbirleri ile mi?

    Kişi kendi değerini önce kendi belirler. Eylemlerinizin arkasında durun ve özellikle @roberto'ya çok katılıyorum, çevrenizde sizinle aynı değer yargılarını paylaşan insanlar olsun.

    Ayrıca "bakire" kelime anlamı olarak cinsel ilişkide bulunmamış kişi demektir. Sizin gayet cinsel ilişkiniz olmuş, yalnızca vajinal penetrasyon yaşamamışsınız. Bu sizi kusurlu yapmaz, bir karar vermişsiniz ve eyleme geçirmişsiniz bu kadar basit. Kimsenin kimseyi cinsel birlikteliğe zorlamayacağı gibi sizin de zina yapmayın, bekarete önem vermeseydim şöyle olurdu gibi çıkarımlar bana kalırsa doğru değil. Çünkü herkes kendi eylemlerinden sorumludur. Sizin inanç ve değer yargılarınız size özeldir. Burada yazdiklariniz başka üyelerimizi üzüp kötü ve suçlu hissettiriyor olabilir. Bence bu hassasiyeti gözeterek yazın derim

    Ayrıca bu forum cinsel hastalıklar konusunda ihtiyacımız olan farkındalığı sağlamak üzere var. Kimse kimseyi yargılamıyor, bilgi paylaşımı yapıyoruz. Önemli olan kimim kiminle ne boyutta seks yaptığı değil, içinde bulunduğumuz durumu nasıl atlatırız ve bundan sonrası için, güvenli ilişkiler kurmak adına ne kadar bilinçliyiz neler yapabiliriz bunu anlamak.

    Ayrıca hpv hastası olalım olmayalım, şimdiki veya gelecekteki partnerlerimize karşı bir sorumluluğumuz var. Partnerler birbirlerine karşı ne kadar dürüst olursa şüpheli ilişkilerin önüne o kadar geçilmiş olur. Bekaret tartışmanın hiç lüzumu yok bana kalırsa. Önemli olan olası birlikteliklerimizde belirli bir bilinç seviyesine ulaşmak.

    Size de geçmiş olsun diyorum, ailenizin desteğini almış olmanız ne kadar güzel. Umarım kolayca atlatırsınız bu süreci.

  10. #10
    Durum
    Offline
    Girlyeng.97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    01-11-22
    Mesajlar
    13

    Cevap: Bakireyim ve hpv sürecim

    Tüm bu durumlar yaşanırken bekar olarak o jinelolog koltuguna yatmak, çevrede doğum kontrolü için gelen mutlu çiftleri görünce çok kötü hissettim kendimi ve gidip ağladım. Tamam dediğiniz her şeye katılıyorum ama hpv yi ilk kaptığımız zaman dünya başınıza yıkılmış gibi hissediyorsunuz ve bu düşünceler de sizi arada yoklamaya geliyor. Ben sakindim ve bir sorun oluşmayacagını düşünüyordum ama annemin sonucu ascus gelince malesef tekrardan beynim travmaya geçti. Az önce Ketemden geldi ve 4 sene önce zaten smear verdiği için 1 sene daha beklemesini söylemişler. Kendi doktoru da smearın yanlış sonuclar verebileceğini söylemiş. Ben aşısını da alıp saat 4 te onkolojik jinekolokta olan randevusuna gideceğim. Annemi stresli halde görünce çok üzülüyorum. Bir de her zaman en destekçim o oldu. Beni yargılamadı. Tek isteği benim mutlu olmam. Ve şu an 53 yaşında. Artık vücudu benim gibi değil. Umarım bir şey yoktur ve sadece enfeksiyondur.
    Gelişmeleri editlerim.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •