Alıntı Cubar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yaklaşık 20 kere yazdık, kaynaklar gösterdik.

100’den fazla tipi olan bir virüs düşün sadece 9 tanesinden seni koruyacak ama sonunda felç olabilme ihtimalin olan bir aşıyı yaptırmayı düşünüyorsun.

Detaylı yazdığım konular var araştırırsan ne olduğunu da görebilirsin ama söylemek istediğim bir çoğumuzda kozmetik bir sorun olarak gelip geçecek bu basit virüs için böyle bir aşıyı ben yaptırmam.
HPVnin 200 kadar tipi var. 40 kadari cinsel yolla bulasiyor. Ama butun insanlarda gorulen HPVlerin yuzde 90i bu 9 HPV tipi. Diger cinsel yolla bulasan 31 HPV tipi cok nadir goruluyor. Bu Gardasil 9 asisini yaptirinca kendinizi yuzde 90 garantiye almis oluyorsunuz.

Asagidaki linkte Turk Jinekoloji ve Obstetrik Derneginin bazi sorulara verdikleri cevaplar var. 10uncu soru asinin guvenirligi ile ilgili:
Sosyal Medya da Yer Alan HPV ve HPV Aşıları ile İlgili Olarak En Cok Sorulan Soru ve Yanıtları | TJOD