Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Gebelik Düşünüyorum, HSIL Geldi: LEEP mi Takip mi?

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    09-06-26
    Mesajlar
    4

    Gebelik Düşünüyorum, HSIL Geldi: LEEP mi Takip mi?

    Merhaba,

    Sürecimi paylaşmak ve benzer durumda olanların görüşlerini almak istiyorum.

    Aslında her şey gebelik hazırlığı için gittiğim rutin kontrolde başladı. Smear testi verdim ve sonucum LSIL geldi. Bunun üzerine doktorum HPV testi istedi. HPV testinde HPV 56 pozitif çıkınca beni kolposkopi ve biyopsi için Kanuni’ye yönlendirdiler.

    Yapılan biyopsi sonucum CIN 1 olarak geldi. Sonucu değerlendiren doktor, CIN 1’in çoğu zaman bağışıklık sistemi tarafından temizlenebildiğini söyledi. Herhangi bir ilaç veya işlem önermedi. HPV aşısına başlamamı ve 3 doz aşıyı tamamladıktan sonra gebelik planlayabileceğimi belirtti.

    Ben de aşı sürecimi tamamladım ve bu ay 3. doz aşımı oldum. Gebelik düşünmeden önce tekrar rutin kontrole gitmek istedim. Ancak bu kontrolde smear sonucum HSIL geldi.

    HSIL sonucundan sonra farklı doktor görüşleri aldım. Bir doktor rahim ağzındaki bölgenin alınması gerektiğini söyledi. Başka bir doktor LEEP önerdi. Hem maliyeti hem de ileride gebelik düşündüğüm için bu işlemler beni endişelendirdi.

    Son olarak Çam Sakura’da bir doktora başvurdum. Kendisi yeniden smear aldı ve sonucu bekliyoruz. Bana gebelik planlayan hastalarda hemen LEEP veya konizasyon önermediğini, önce durumu tekrar değerlendirmek istediğini söyledi. VLP ve Deflagyn kullanmamı önerdi. Ayrıca “Gerekirse işlemi yaparız ama seni ve gelecekteki gebeliğini düşünerek hareket edelim” dedi.

    Şu an en çok kafamı karıştıran konu, biyopsimin CIN 1 çıkmış olmasına rağmen son smear sonucumun HSIL gelmesi ve doktorların farklı önerilerde bulunması. Bir yandan gebelik planlıyorum, diğer yandan HSIL sonucunun ilerlemiş olmasından korkuyorum.

    Benzer süreç yaşayanların deneyimlerini duymak isterim.

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11-04-26
    Mesajlar
    7
    Hsil yüksek hücreli bozulma demek Smear ya kolposkopide bu çıktıysa mutlaka leep olmanız lazım kolposkopi oldunii mutlaka olun. Bebek planinzii erteleyin kanser olmak istemez kimse önce sagliginiz

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    09-06-26
    Mesajlar
    4
    Alıntı paradise05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hsil yüksek hücreli bozulma demek Smear ya kolposkopide bu çıktıysa mutlaka leep olmanız lazım kolposkopi oldunii mutlaka olun. Bebek planinzii erteleyin kanser olmak istemez kimse önce sagliginiz
    Ben bu sonuca güvenmeyip tekrar smear yaptırdım ve sonucum lsıl çıktı ben hangisine güveneceğim şimdi

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •