Merhaba

Yaklasik 3 hafta önce penis kökümde 3 tane sigil cikti hepsi kucuk internette arastirirken hpv oldugunu ogrendim doktora gittim. Isvecte yasiyorum ve isvecte genel olarak hastaliklar kendiliginden iylessin diye hicbir sey yapmazlar. Gittim ve doktor hpv sigili olabilcegini soyledi. Krem tarzi (podofyilotoxin) bir seyin oldugundan bahsetti ama recete yazmicagini söyledi kendiliginden gecsin diye. Simdi ise sigiller buyumeye basladi ve doktor doktor mail attim arastirdim hiçbiri sigil yakma islemi yapmiyor. Ahcc siparis ettim ama sigillerim cogalcak diye cok korkuyorum. Tedavi icin turkiyeye suan gelmeye universiteden dolayi imkanim yok, kimseye de soyliyemedim. Bu forumda negatif olanlari gorunce icim rahatladi ama sigil yakma islemsiz nasil sigillerin cogalmasini engellicegimi bilemiyorum. Ne yapabilirim? Sadece ahcc ile sigil dusuren var mi?

Ve korumali olarak sadece bir kez iliskiye girdim o da 3 sene onceydi ve bunun olmasi beni her seyden soguttu.

Vaktim olunca trye veya almanyaya gitmeyi dusunuyorum yaktirma islemi icin fakat o zamana kadar sigillerin artmasindan korkuyorum

Ve bugun penis ucumda bir kizariklik gordum umarim orada da sigil cikmaz. Penis ucunda varsa ne yol izlemeyim?

Normal sigilleri aldiramiyosam nasil yayilimini durdurabiirim?

Bu forumda gezinirken kortizonlu ilaclarin bagisiklik yaptigini ve olan hpvyi ortaya çıkardığını ogrendim. Ve yaklasik 1,5 2 ay once mantar yuzunden eczanenin onerisiyle mantar ilaci almistim genital bolge icin ve sadece bir kez kullandım, ve ne hikmetse ondan sonra cikti sigiller. Siz siz olun kortizonlu ilaclardan uzak durun.

Karisik yazdiysam veya duzgun anlatamadiysam kusura bakmayin lutfen.