Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Endişeliyim

  1. #1
    Durum
    Offline
    kafasikarisik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19-07-23
    Mesajlar
    3

    Endişeliyim

    Merhabalar, bundan 25 gün önce yaklaşık vajinamda ağrı,yanma vesayre hissettim spmrasında vajinama bakıyım dediğimde 1000lerce kabarcık olduğunu gördüm ve bir dra yazdım doktor hpv olabileceğimi söyledi bu kabarcıklar 1 günde çıkıp 2 günde tamamen döküldü. Sonrasında başka bir dra gittiğimde bunun hpv olmadığını enfeksiyon olduğunu söyledi erkek arkadaşımın penisinde çok çoo minik toplu iğne arkasının 1/5i buyuklugunde ben gibi bir şey var tek gördüğümüz ve benden onceki kız arkadaşı da hpv smear negatif. Dün ağzımda beyazlaşma ve pütürtüler olduğunu farkettim tüm gece mahvoldum, hpv ağzıma da geçti diye ama bugun vajinal smear sonucum geldi negatifim. Ağzım için de candidiasis olabilir dedi. Yani şuana kadar 5-7 doktora göründük yaklaşık bir tanesi erkek arkadaşımdakine olabilir kondom tak dedi, diğeri de negatif çıksan bile bence onlar kondilomdu ama vajina duvarında vardı rahminde yoktu ondan negatif çıktın dedi. Diğer hekimlerimizin hepsi bunlar hpv değil dedi.Düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz, negatifim diye sevinemedim bile.

  2. #2
    Durum
    Offline
    derbeder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    09-05-23
    Mesajlar
    154

    Cevap: Endişeliyim

    Smear testi ve hpv testi ayrı şeyler hpv testi yaparak sorununu çözebilirsin

  3. #3
    Durum
    Offline
    Şaşkın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Özel Üye
    Üyelik tarihi
    01-03-23
    Mesajlar
    348

    Cevap: Endişeliyim

    Smear ve hpv testi farkli seylerdir.
    Smear kanser taramasi gibi dusun hucresel degisiklik varsa saptar
    Hpv testi hpv var mi yok mu ona bakar. Devlet hastanesi sadece yuksek risklilere bakar. O yuzden ozel hastane klinik ya da labaratuvarda hpv testi vererek sonuc neyse net bir sekilde ogrenebilirsin. Onun disinda kondilom/siğil bir anda cikip 2 gunde yok olacak bir sey degildir. Lazerle alinmasi, koterle yakılması ya da krio ile dondurulmasi gerekir. Örnegin 1 tane olur dökülür olabilir nadiren siz yuzlerce diyorsunuz. Bu mümkün degil. Isterseniz maddi gucunuzu bilmiyorum ama hpv yaninda diger cinsel yolla bulasan hastaliklar testinide yapip ne oldugunu ogrenebilirsiniz.

  4. #4
    Durum
    Offline
    kafasikarisik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19-07-23
    Mesajlar
    3

    Cevap: Endişeliyim

    pcr negatif tüm tipler, ama erkek arkadaşımda küçük bir papillom var gibi drlar net konusmuyor papillom veya degil diye ilk cinsel iliskimiz de 1.5 ay önce basladı,3 doz aşı olup erkek arkadaşıma nolur nolmaz kriyo veya elektrokoteterizasyon aşı ve ahcc kullanmayı düşünüyorum. Negatif çıktığım halde hpv olabilir miyim bilmiyorum. Aşıların koruyuculuğu ne kadar bilen var mı, aşı olduğu halde hov olanınız var mı ?

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •