Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Sorularımla Geldim :)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    07-10-22
    Mesajlar
    19

    Cevap: Sorularımla Geldim :)

    Alıntı ruya111 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba çok geçmiş olsun.. benim de durumum sizinki gibi fakat smear testinde hpv tiplendirmem yapılmıştı. kolposkopi sonucunda verilen biyopsiyle cin1 teşhisi konmuştu. sizin dediğiniz kolposkopi nedir? ben mi yanlış biliyorum yoksa?

    Smear testinde benim CİN 1 ve Ascuslarım çıktı. Tiplendirme yapılmadı, şu durumda gerek olmadığını belirtti doktor zaten tipi ne olursa olsun yapılacak işlem aynı dedi. CİN 1 ise kontrol altında tutup beklemek, kolposkopi sonucunda CİN 2 veya 3 ise işlemle temizlemek. Sizin smear testinde belki tam görünmemiştir CİN seviyesi, o da olabiliyormuş. Kolposkopi net sonuç veriyor. Smear ile tiplendirme de yapılabiliyor demek ki çok hakim değilim orasına. Sizlere de çok geçmiş olsun, atlatacağız en kısa zamanda

  2. #2
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    20-10-22
    Mesajlar
    98

    Cevap: Sorularımla Geldim :)

    Alıntı keepcalm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Smear testinde benim CİN 1 ve Ascuslarım çıktı. Tiplendirme yapılmadı, şu durumda gerek olmadığını belirtti doktor zaten tipi ne olursa olsun yapılacak işlem aynı dedi. CİN 1 ise kontrol altında tutup beklemek, kolposkopi sonucunda CİN 2 veya 3 ise işlemle temizlemek. Sizin smear testinde belki tam görünmemiştir CİN seviyesi, o da olabiliyormuş. Kolposkopi net sonuç veriyor. Smear ile tiplendirme de yapılabiliyor demek ki çok hakim değilim orasına. Sizlere de çok geçmiş olsun, atlatacağız en kısa zamanda :)
    sizin dediğiniz temizleme işlemine leep denilmekte :) kolposkopi benim bildiğim kadarıyla rahim ağzının incelenmesine ve hücre değişikliği olup olmadığını boyamayla bakılmasına deniyor. mesela bana kolposkopi yapıldı. hücre değişikliği fark edildiği için biyopsi alınmış ve teste gitti. sonuç olarak cin 1 aldık. bu şekildeydi yani. yanlışsam düzeltebilirsiniz beni. neyse bu çok önemli değil de doğru işlemi araştırın uygulayın konuşun diye açıklamak istedim.

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    07-10-22
    Mesajlar
    19

    Cevap: Sorularımla Geldim :)

    Alıntı ruya111 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizin dediğiniz temizleme işlemine leep denilmekte kolposkopi benim bildiğim kadarıyla rahim ağzının incelenmesine ve hücre değişikliği olup olmadığını boyamayla bakılmasına deniyor. mesela bana kolposkopi yapıldı. hücre değişikliği fark edildiği için biyopsi alınmış ve teste gitti. sonuç olarak cin 1 aldık. bu şekildeydi yani. yanlışsam düzeltebilirsiniz beni. neyse bu çok önemli değil de doğru işlemi araştırın uygulayın konuşun diye açıklamak istedim.
    Evet evet leep işlemini biliyorum. Kolposkopi sizin dediğiniz gibi aynı işlemden bahsediyoruz, bana da yapılacak olan işlem o. Smeardeki CİN seviyeleri güvenilir olmadığı için o şekilde tekrar bakılacak. Teşekkürler bilgilendirme için

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •