Merhabalar oncelikle herkese guzel saglikli gunler diliyorum,

Ben 28 yasinda duzenli spor yapan normal kiloda bir erkek bireyim. Bu hastalikla neredeyse 3 - 4 gun once tanistim. Doktorum tarafindan iyi bilgilendirilmedimi dusunuyorum, kafamda cok fazla soru isareti var umarim sizlerin tecrubelerinden yararlanabilirim.

Oncelikle hpv den bagimsiz olarak oldukca stresli bir donemden geciyorum, son bir ayda 3 - 4 kilo kaybettim ve bu beni biraz dusundurdu ardindan sigillerimi gorup bir kac gun bekleyip dermotoloji uzmanina gittim. Doktor sadece isik altinda kontrol edip hpv ve MOLLUSKUM KONTAGİOZUM oldugunu ve bunlarin yakilmasi gerektigini ve 3 seans surecegini soyledi sonradan bu yakilma isleminin adinin kriyoterapi oldugunu ogrendim. (Bu islemden sonra izler daha belirginlesti) Ayrica fucidin krem ve bagisiklik sistemimi destekleyecegini soyledigi "Colhazin Beauty" adinda bir sey recete etti. Henuz bunlarin ikisini de almadim. Ayrica HPV nin tipini test etmedi ben o esnada hpv tipleri oldugunu bilmiyordum bile. Bu noktada yanlis yonlendirildigimi dusunuyorum, forumdan okudugum ve anladigim kadariyla hpv nin tipinin belirlenmesi gerekiyor bunun icin bir lab. arayisina basladim. Eger bir oneriniz ve yapmam gereken, sormam gereken, ogrenmem gereken bir sey varsa bunu bana belirtirseniz cok sevinirim.

Ilk soruma gelirsek daha once bu bahsedilen colhazin i kullanan var mi? Bunun bana bir yarari olabilir mi?

2. Olarak kendim icin pek bir kaygim yok bu sureci ve tedaviyi devam ettirecegim (AHCC ve duzenli dengeli bir yasam bicimi ile) ancak ben bunu ogrenmeden once kiz arkadasimla ilk defa bu oral seks yaptik ve bu ilk temasimizdi. Oral seks ile kiz arkadasima bunu bulastirmis olma ihtimalim var mi? Bu benim icin oldukca onemli.

Cevaplar icin tesekkur ederim