Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Doktorun Yonlendirmesi Ve Ilgisizlik

  1. #1
    Durum
    Offline
    bayBit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    23-10-22
    Mesajlar
    4

    Doktorun Yonlendirmesi Ve Ilgisizlik

    Merhabalar oncelikle herkese guzel saglikli gunler diliyorum,

    Ben 28 yasinda duzenli spor yapan normal kiloda bir erkek bireyim. Bu hastalikla neredeyse 3 - 4 gun once tanistim. Doktorum tarafindan iyi bilgilendirilmedimi dusunuyorum, kafamda cok fazla soru isareti var umarim sizlerin tecrubelerinden yararlanabilirim.

    Oncelikle hpv den bagimsiz olarak oldukca stresli bir donemden geciyorum, son bir ayda 3 - 4 kilo kaybettim ve bu beni biraz dusundurdu ardindan sigillerimi gorup bir kac gun bekleyip dermotoloji uzmanina gittim. Doktor sadece isik altinda kontrol edip hpv ve MOLLUSKUM KONTAGİOZUM oldugunu ve bunlarin yakilmasi gerektigini ve 3 seans surecegini soyledi sonradan bu yakilma isleminin adinin kriyoterapi oldugunu ogrendim. (Bu islemden sonra izler daha belirginlesti) Ayrica fucidin krem ve bagisiklik sistemimi destekleyecegini soyledigi "Colhazin Beauty" adinda bir sey recete etti. Henuz bunlarin ikisini de almadim. Ayrica HPV nin tipini test etmedi ben o esnada hpv tipleri oldugunu bilmiyordum bile. Bu noktada yanlis yonlendirildigimi dusunuyorum, forumdan okudugum ve anladigim kadariyla hpv nin tipinin belirlenmesi gerekiyor bunun icin bir lab. arayisina basladim. Eger bir oneriniz ve yapmam gereken, sormam gereken, ogrenmem gereken bir sey varsa bunu bana belirtirseniz cok sevinirim.

    Ilk soruma gelirsek daha once bu bahsedilen colhazin i kullanan var mi? Bunun bana bir yarari olabilir mi?

    2. Olarak kendim icin pek bir kaygim yok bu sureci ve tedaviyi devam ettirecegim (AHCC ve duzenli dengeli bir yasam bicimi ile) ancak ben bunu ogrenmeden once kiz arkadasimla ilk defa bu oral seks yaptik ve bu ilk temasimizdi. Oral seks ile kiz arkadasima bunu bulastirmis olma ihtimalim var mi? Bu benim icin oldukca onemli.

    Cevaplar icin tesekkur ederim

  2. #2
    Durum
    Offline
    Arya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Admin
    Üyelik tarihi
    06-12-16
    Mesajlar
    7.480

    Cevap: Doktorun Yonlendirmesi Ve Ilgisizlik

    Merhabalar, sigillerin tamamını eger dondurduysa tipini testin etmeniz zor olur. Çünkü erkekte sigil yoksa penis ucundan cubuk sokularak sürüntü alınıyor ve bu acılı bir işlemmiş, çoğu kişi yaptırmıyor + doktorlar erkeklere hpv tip testi önermiyor zaten ilginç bir şekilde.. Galiba kanser olma ihtimalleri yok diye.
    Yine de sigil varsa sigilden sürüntü aldırabilirsin özel bir lab'da, sigil yoksa da sigil cıkmasını bekleyip cıktıgında sürüntü aldırabilirsin..

    İlk sorunu cevaplıyorum: Verdiği takviyeyi hiç duymadım ama bağışıklığını yükselten bir şey olsun bari. Forumda hiç adı geçmedi o derece duymadım yani. Bilmiyorum sana yararı olur mu, ama reçete ettiyse bi araştır aklına yatıyorsa multi vitamin mi var içinde nedir?, aklına yatıyorsa bir süre kullanırsın. Eğer bir takviye kullanacaksan ahcc kullanabilirsin negatif olmak için, ama biraz pahalı bir takviyedir ve 6-8 ay kullanmak gerekir. Eğer ahcc'ye ayıracak bütçen yok ise eczaneden imutor veya arwell öneririm, bunlar bagısıklıgını ahcc gibi yükseltip negatif olmanı vaad etmezler, sıradan bir bagısıklık güclendiriciler, ama içlerindeki beta glukan oranından dolayı iyidir yani, destek - takviye mutlaka almalısın, desteklemelisin yani bünyeyi.

    D vitaminine baktır mesela. D vitaminin düsük olursa negatif olman zor olur, doktor bir test yapsın, d vitaminin eksik ise takviye al.

    Oral seks, genital hpv'den daha zor bulaşıyor. Yani burada pek çok kişi yapmıştır ama çoğunda ağızda sigil yoktur. Kız arkadaşında bir sigil yoksa bulaşma ihtimali düşüktür diyebilirim.

  3. #3
    Durum
    Offline
    bayBit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    23-10-22
    Mesajlar
    4

    Cevap: Doktorun Yonlendirmesi Ve Ilgisizlik

    Arya, oncelikle cevabin icin cok tesekkur ederim. Butcem ahcc ve her turlu destekleyici sey icin uygun o yuzden hic bir destekten geri kalmak/durmak istemiyorum. Bugun mavi lab ile gorustum ve durumu anlattim sigillerin yakildigini ancak goruntunun halen orada oldugunundan bahsettim, doktor ile konustular ve doktor aslinda test edebilecegimizi ama 4-5 gun daha bekleyip test etmenin daha uygun olacagini soyledi. Onumuzdeki hafta icin bir tarihe aldim ve fiyatlar konusunda sok oldum ozel bir hastanede tani ve tedavi icin 5x birim odediysem lab test icin 1x istedi. 100 e yakin tipi kontrol ediyoruz dedi. Ayni sekilde lab AHCC den bahsetti, takviye alabilecegimi ama kremleri ve destekleri kullanmak icin testten sonrayi beklemeyi onerdi. Baskilamak istemeyiz yanlis bir sonucla karsilasmak istemeyiz dediler bu sebepten dolayi henuz AHCC desteklerini kullanmaya baslamadim. Isim vermem uygun mu bilmiyorum ancak "Silver Shell" markali olani aldim.

    Kiz arkadasimda sigil olusumu gormek icin biraz beklememiz gerekiyor sanirim; cunku oral seksin uzerinden 5-6 gun gecmistir belki gecmemistir. Ama ihtimalin dusuk olmasi beni mutlu etti diyebilirim. Tabiki kontrollere ve takibe devam edecegim.

    Doktorun onerdigi takviyeyi arastirdim icinde zinc, e vitamini, d vitamini, c vitamini gibi seyler var tam icerik asagidaki gibi;

    Hidrolize kollajen 10000 mg
    Hidrolize Elastin 400 mg
    Vitamin C 200 mg
    Hyaluronik asit 50 mg
    Üzüm çekirdeği ( Vitis vinifera) Ekstresi 50 mg
    Vitamin E 10 mg α-TE
    Çinko 5 mg
    Vitamin B5 10 mg
    Bakır 1 mg
    Vitamin B6 2 mg
    Vitamin B1 1 mg
    Biotin 1000 mcg
    Selenyum 35 mcg

    - Sence icerik olarak nasil?
    - Bahsettigin imutor veya arwell i AHCC ile beraber kullanabilir miyim? Cok fazla mi tuketim yapmis olurum?

    D vitamini seviyesini en kisa surede kontrol ettirecegim.

    Cevaplarin icin tesekkur ediyorum.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •