Aslında çok farklı şeyler değil. Günün sonunda hepsi pozitif ya da negatif olduğunuzu söylüyor. İşin teknik detaylarına tabii ki çok hakim değiliz hiçbirimiz (bence @detaycı kesin biliyordur o ayrı ) ama bazı testler daha kapsamlı. Yani bazı testler sadece hpv pozitifsiniz/negatifsiniz diyor, bazıları örneğin yüksek risklilerden biri değilsiniz ama pozitifsiniz diyor, bazıları ise şu şu tiplerden pozitifsiniz diyor. Siz spesifik olarak hangi tipe sahip olduğunuzu bilmek istiyorsanız tipleme testi yaptırmalısınız. Genelde ağırlıklı olarak yapılan test de bu oluyor zaten.

Bence verrutol işine hiç girişmeyin, kullananlardan duyduğumuz kadarıyla oldukça hassas kullanılması gerekiyor. İstemeden cildinizi yakabilirsiniz. Dermatologa giderseniz siğilleri yok etmek adına bir işlem uygulayabilir. Sanırım ağırlıklı olarak kriyo yapıyor dermatologlar, onun da rahat bir işlem olduğunu sıklıkla duyuyorum.

Ancak hazır aldara'yı almışken ona bir şans verin bu süreçte dilerseniz. Herkeste etki etmediği doğru ancak benim de sürecin başında 3 4 tane siğilim vardı ve 2 haftada aldara ile yok oldu bir daha da çıkmadı. En azından 1 kere şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum ben onun haricinde Tolga Bey cidden iyi bir doktor. Sonraki adımlar için onun görüşlerini de duymayı beklemenizi öneririm ben şahsen