Alıntı Damlay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bi de "bir kadın olarak" özelleştirmesi neden acaba. Bir kadın olarak değil de erkek olarak hpv'ye yakalansaydım bir erkek olarak der miydiniz?

Bilinçsizlik yine sizin agresifliğinize hakimiyet kuramayıp yazdığınız talihsiz bi yakıştırma.
Bir kadın olarak empatiyi, farklı fikirlere tahammülü ve dayanışmayı öğrenmenizi dilerim.
Damla, @mukaddes çok yardımsever bir üyedir ve seni silkelemek istemiş sanırım farkındalık yaratmak amacıyla.

Oradaki ''bir kadın olarak'' özelleştirmesinin öneminin dahi henüz farkında değilsin, bunu kadın-erkek ayrımı gibi düşünmeni istemeyiz. Ama şu basit denklemi anlarsak; bir kadınla bir erkeğin hpv'ye yakalanmasının farklı oldugunu göreceksin.
Bir kadın hpv'ye yakalndıgı zaman %50 riskli tip almış olma durumu var, ben de onlardann biriydim. Ve kadınlarda maalesef rahim ağzı kanseri yapıyor bu virüs ileride farkedilmezse... Farkedilse dahi, yani bilinçli olsan dahi virüs tipi rahim içinde bir şeyler yapabiliyor ve en nihayetinde sen cin2-cin3 olabiliyorsun ve leep oluyorsun. Leep nedir? iyi bir doktor tarafından yapılmazsa ileride çocuk sahibi olmanı dahi etkiler, genel olarak erken doguma da sebebiyet verebiliyor ama bunlar %100 değil, belli yüzdeleri var.

Peki erkeklere ne yapıyor; sigil çıkarmak ve taşıyıcı olup başkalarına bulaştırmak dışında hiçbir şey.
Sen kadın olarak operasyonlar olurken, gelecekte çocuk sahibi olma ihtimalini ufacık mini minnacık etkileyecek şeyler yaşarken erkeklerde bu sıfır. En fazla sigilleri büyüktür, cerrahi operasyonla sigiller alınır.

''Bir kadın olarak'' ın forumdaki önemi buydu.

Tabii ki kimse senin bu dönemde önlem alıp almamana, sevişip sevişmemene karışamaz. Sadece farkındalık yaratmaya çalışılmış, alanına girmek kararlarına müdahale etmek değil. Tabii ki kimse senin bu dönemde önlem alıp almamana, sevişip sevişmemene karışamaz. Ayrıca tercihinden ötürü kimse sana sertleşmiyor, tam tersi konunun üstüne giderek farkındalık yaratmaya çalışıyor, sen orada ''bir kadın olmak'' detaylarına takılırken hepimiz seni büyük resmi görmeye davet ettik.

Yoksa sertleşmek ve dikte etmek mi? Hiçbir zaman birine forumda bunlar yapılmadı.
Yani bir gerçekten bahsedelim: Diyelim ki sen sevişmişsin, hpv'yi iyice yaymışsın viral yükü yükseltmişsin, ya da sonuç olarak risk almışsın veya hpv pozitif kalma sürecini uzatmışsın bla bla vs. vs. yani esasında bunlar bizim problemimiz değil, uyarır bilgilendirir geçeriz, gerisi ile ilgilenmeyiz.