Öncelikle herkese merhabalar ve umarım kısa sürede hepimiz negatif olup bu beladan kurtuluruz, ben 27 yaşında erkek bir bireyim. Bu virüsü tahminimce 4 sene önce kaptım çünkü en son ilişkim o zaman olmuştu. Tabi ben bu virüsten bihaberdim 2022 ocağına kadar yani 4 yıl kadar penisimde bulunan şeyleri et beni zannederek ve biraz rahat davrandığımdan dolayı erteledim, Ocak ayında internette gezerken şans eseri bunların siğil olduğunu ve penis kanserine yol açabileceğini okudugum an başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Hemen bulunduğum şehirde cildiye doktoruna göründüm ve aynı gün kriyoterapi yapıldı ama sanırım doktor az sıktığı için hiç bir değişim olmadı siğillerde ben bu kez 20 gün sonra başka bir doktorda tekrar kriyoterapi yaptırdım ve 10 tane olan siğillerin 6tanesi tamamen düştü kalan 4 tanesi ise boyut olarak küçüldüler. Perşembe günü tekrar kriyoteraPi yaptıracağım ve inşallah kalanlar da düşecek bu 1.5 aylık süreçte düşenlerin yerine yenileri çıkmadı. Sigarayı bıraktım uyku düzeni oluşturdum kendime daha fazla dikkat etmeye başladım. Benim sorularım şunlar olacak tecrübeli forum üyeleri cevaplarsa çok mutlu olurum:

1.) bu siğillerin 3 yıldan fazla hiç bir tedavi görmemesi bu virüsü vücuttan atmamı zorlaştırır mı ve bu 2-4 yılda kurtulma mevzusu siğiller yok edildikten sonraki 2-4 yılı kapsıyor sanıyorum?

2.) siğillerimin bu 3 yılda artmaması sayı olarak sabit kalması virüs yükünün aşırı yüksek olmadığına yorumlanabilir mi?

3.) son sorum, penis kanseri konusu beni bayaa korkutan bir durum bunun ihtimali nedir( herhangi bir sağlık problemim, kronik rahatsızlığım, bağışıklık baskılayan hastalığım veya kullandığım ilaç yok)

Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum umarım yakın zamanda hepiniz negatife dönersiniz