Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hpv ve cin1 mücadele süreci

  1. #1
    Durum
    Offline
    Fluffyface - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    12-08-21
    Mesajlar
    6

    Hpv ve cin1 mücadele süreci

    Merhaba 2020 Aralık ayında rastgele her yıl gittiğim gibi smear testine gittim. Doktor hpv pozitif ve cin1 tanısı koydu. Ardından hemen parça alınarak smear testi sonucu konfirme edildi, cin1. Doktor ilk söylediğinde muazzam korktum, açıkcası cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında 0 bilgi sahibi olduğumuz için öleceğimi bile düşündüm. Bissürü farklı doktora gidip gösterdim, cin1, yapacağın bişey yok 6 ay sonra tekrar smear dediler. Bu süreçte siğilim yoktu ancak nisan ayında küçük sivilce gibi bişeyler genital bölgemde çıktı. Doktoruma danışıp(online olarak, bizzat göstermedim muazzam pişmanım) hpvgent adlı kremi kullandım, krem tüm genital bölgemde 3 ay boyunca(belki daha fazla) iz bıraktı. Ek olarak doktor sğil olabileceğini düşündüklerine de koter uyguladı. (Bu süreçte tek bir doktorla ilerlemedim)Muazzam demotive ediciydi benim için. Sürekli yeni bişey var mı lekeler geçti mi diye stres yaşadım. Sonra jinokoloğum ( bu da tamamen farklı bir doktor)bunların siğil olmadığı söylerek dermatalog’a yönlendirdi. Dermatoloğum bunların mollescum olduğunu söyledi ve onları cımbız yoluyla sıkarak tamamen yoketti ve izler için karışım bir krem verdi. bu başka bir konu.(ama hiçbir şekilde iz kalmadı şuan) Cin1 konusuna geri dönüyorum; subat ayından itibaren doktoruma danışıp deflagyn kullandım 3 ay boyunca (subat sonu mart-nisan-mayıs) Nisanda tekrar smear testine gittiğimde hala benign hücresel değişikliler görüldü. Deflagyn’e bu süreçte devam ettim. Ek olarak 2 ay ahcc( günde 2 hap şeklinde)ahcc bitince farklı vitaminler kullandım spora başladım ve sigarayı azalttım. Geçen hafta tekrar smear testi için doktora gittim bugun 12 ağustos 2021 smear testim temiz çıktı, çok şükür. Hpv için pcr yapmadı doktorum 6 ay sonra tekrar smear ile bakarız hemen negatife dönmez dedi.

    Cinsel yaşamıma gelecek olursak, Temmuz ayına kadar hiçbir birliktelik yaşamadım. Erkek arkadaşım zaten yurtdışında olduğu için, deflagyn kullandığım süreci nadasta geçirdim. Açıkcası erkek arkadaşım normal karşıladıktan sonra tüm gerginliğim stresim ortadan kayboldu. Yaşadığımın ne kadar olası ve normal olduğunu çok çabuk algılayabildim sayesinde.

    Doktorumla alakalı olarak; yaklaşık 6 farklı doktora gittim; şuan da yalnızca 1siyle devam ediyorum ancak bu süreçte 2 tane jinekoloğum ve dermatoloğuma tüm bu süreci kolaylaştırdığı ve muazzam çözüm önerileri için minnettarım. Psikolojik anlamda rahatlama ız için seçtiğiniz doktor çok çok önemli. Muazzam kötü muamelelerde yaşadım çünkü.

    Ek olarak gardasil aşımın ilk dozunu 6 nisanda oldum. Araya covid aşıları girdiği için 2. Dozum doktorumun önerisiyle 20 ağusyos sonrasında olacak.

    Psikolojik süreci anlatmam gerekirse ağladığım tamamen down olduğum çok zaman oldu. Erkek arkadaşıma söylebilmem aylar aldı(bu süreçte zaten hiç ilişkiye girmemiştik) O kadar normal karşıladı ki takıldığı tek nokta benim sağlıklı olup olmamam oldu. Kimden ya da nasıl geçtiğiyle alakalı konuşmadık bile. Bu arada kötü bir insan olmadığı sürece bile isteye kimse bu hastalığı birine geçirmek istemez. Ben önceki ilişkilerimi suçlayıp kimden kapmış olacağımı sordulamadım sadece olası tüm çözümleri denedim. Cin1 geçerse burda yazıp benim gibi hpv ile tanışıp kafayı yiyenlere belki bir yol olur diye yazmak istedim.

    Bu süreçte kendimi, hissettiklerimi süreci değerlendirdiğimde, bu sıkıntıyı yaşayan ya da daha yeni farkında olan biri için söyleyebileceğim tek şey, bu sıkıntıyı ileri bir aşamada farketmediğiniz için çok şanslısınız. Çünkü bu süreçten sonra her 6 ayda bir kontrol yaptırdığınız sürece zaten güvendesiniz.

    Not:
    Hpvgent adlı krem siğil olmadığı halde(mollescum üzerine uygulanmış oldu) kullanıldığı için herhangi bir şekilde önerme ya da kötüleme yapamam ama bende uzun süre lekelerin izi gitmedi maalesef. Size her aradığınızda destek olmaya çalışıyorlar bu arada. Belki cilt tipim hassastır ve geçmesi uzun sürmüştür tamamen yorumsuz.
    Deflagyn in tedavi sürecimde etkili olduğunu düşünüyorum. Cin vakaları için Herhangi bir cerrahi yöntem öncesi denenmesini tavsiye edebilirim.

    Umarım yardımı olur benim deneyimim, her yeni gelişmede update yapıyor olacağım, canımızıı hiiiiiiç sıkmayın bu süreçte, hayatınıza güzel yönler vererek devam edin

  2. #2
    Durum
    Offline
    Arya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Admin
    Üyelik tarihi
    06-12-16
    Mesajlar
    7.478

    Cevap: Hpv ve cin1 mücadele süreci

    Selamlar @Fluffyface, öncelikle geçmiş olsun. Cin1'i çok kafana takmışsın ama çok normal endişelenmen. Cin1 vakalarının %60ı kendi kendine gerilerler. Eğer yüksek riskli bir tip taşımıyorsan muhtemelen geriler, gerilemesse ilerlese bile sigara vs kullanımın yok ise kansere çevrilmez yani genel olarak süreçle alakalı endişen olmasın, sakinliğini koru

    Erkek arkadaşının destek olması güzel ve rahatlatıcı olmuş ama hpv cinsel yolla bulaşan bir hastalık bunu unutma. Daha önce kimden kapmış olabilece konusundan kendinden değil, karşı taraftan şüphe etmen gerekiyor eğer kendinden eminsen. Çünkü erkekler taşıyıcıdır çoğunlukla ve kadınlara bulaştırır. Hpv havadan sudan, havuzdan, çarşaftan değil bizzat cinsel yolla cinsel ilişki olmasa dahi sürtünme ile de geçebiliyor.

    Bunun dışında senin de dediğin gibi her 6 ayda bir kontrol yapıldıgı ve süreç izlendiği sürece güvende oluyor kişi. Ama sana tavsiyem bir daha siğil çıkarsa hpv tiplendirme testi yaptırıp hangi tipi taşıdığını ögrensen daha iyi olabilir cin1 ilerler mi ilerlemez mi az çok bu da anlaşılır belki. Deflagyn etkili bir ilaçmış cin konusunda bu arada benim aldığım duyumlarda.

  3. #3
    Durum
    Offline
    Fluffyface - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    12-08-21
    Mesajlar
    6

    Cevap: Hpv ve cin1 mücadele süreci

    Merhabalar @arya daha detayli yazmam gerekirdi elbette. Genotipleme yaptirdim hpv18 pozitif ve diger sigil yapan türlerden de birkaç tane pozitif mevcut.
    Hpv konusunda kendimden şüphe etmedim tabiki bi şekilde bir ilişkimden geldi ve bu konuda ne kendimi ne karşı tarafı suçladım. Tabi psikolojimin backgroundinda eminim ki bu kadar stres ve üzüntünün sebepleri arasında gizlice kendimi suçlamış olabilirim.
    Genel olarak da dramatik bir yapım olduğu için baya bir endişe ettim ama herhalde bilmediğimdendi. Son dönemlere doğru biraz daha kafam rahatladı olumlu şeyler olunca. Şimdi artık ne yapmam gerektiğini biliyorum. Umuyorum ki herkes bu süreci kolay ve stressiz atlatır

  4. #4
    Durum
    Offline
    Arya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Admin
    Üyelik tarihi
    06-12-16
    Mesajlar
    7.478

    Cevap: Hpv ve cin1 mücadele süreci

    İnşallah bu süreci stressiz atlatman dileğiyle @fluffyface
    Evet tip 18 riskliymiş ama aynen senin de dediğin gibi süreci izlemek gerekiyor, zaten deflagyn falan bunlar iyi yönde gelişme sağlatabilecek şeyler.
    Birde yeşil çay içmeyi unutma. Hpv geriletmesi konusunda bilimsel kanıtlanmış bir içecek, günde 2 kupa falan içersen iyi olabilir.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •