Selamlar @Rotenkiller, siğildir bu ara ara çıkar. Yani kriyoterapi veya koterizasyon yaptırdık diye çıkmayacak gibi bir düşünceyi şimdilik bertaraf et derim çünkü her çıktığında hayal kırıklığı yaşarsın. Ben de bu yollardan geçtim bu sebeple siğillerin tekrar edebileceğini ve belli aralıklarla gidip dondurma/yaktırma yapabileceğini kabullenirsen süreci daha iyi atlatırsın. Zaten negatif olursan siğil de çıkmıyor.


Aşı aslında hpv ile tanışmamış kişiler için. Şahsi fikrimi söylemem gerekirse; hpv isen, siğilin varsa aşı olmak anlamsız. Hpv'yi atlattıktan sonra hpv kapmamak için yapılabilir. Ama buradaki bazı arkadaşlar hpv iken de aşı oldular bunun hpv viral yükünü azalttığını söyleyenler oldu ama dediğim gibi bir bilimselliği var mı yok mu bilmiyorum. Aşı hpv olmamak için yapılır aslında, doğrusu bu.

10-15 gün içinde düşmeyen siğil düşebilir duruma bağlı... Belli olmaz. İyice sıksın 1 kere kriyoterapi tüpünü sıkıp bırakmasın. 2 kere hatta bazı yerlere 3 kere sıkmasını söylemekten çekinme, düşmüyor bundan dolayı biraz daha sıkar mısınız diyebilirsin. Ben de çoğunlukla kriyoterapi yaptırmıştım benim siğillerimin çoğu düşüyordu sanırım doktorum iyiydi veya maharetliydi bu konuda

Amino up ile negatif olma konusunda forumda bir bilgi yok. Açıkçası time health ahcc ile birçoğumuz negatif olduğumuz için çoğu kişi buna öncelik verdi. Ee time health'e öncelik verenler negatif oldu derken, pek kimse riske atmadı. Ki bence iyi de yaptılar çünkü pahalı bir takviyedir ahcc, hepimiz ciddi miktarlar ödedik. Bunun sonucunda da negatif olmayı isteriz yani, ondan dolayı risk almadık diyebilirim. Ama yabancı kaynaklarda bakabilirsin negatif olanlara amino up ile.
Ahcc ile ilgili yapılan deneylerde günde 3 gram ile negatif olundu. Dr. Judith Smith deneyini araştırabilirsin. Bundan dolayı da time health kullananlar ve ben de öyle, günde 6 adet yani 3 gram ahcc kullandık. Sen de bir araştır bak, ona göre doktora söyleyebilirsin. 1,5 gram ile negatif olma süreci uzayabilir, 6 ayda negatif olmak kolay olmayabilir.