Merhaba,
Sürecim 29 mart 2021 de elime banyoda bir şeyin geldiğini anlamam 30unda doktorun hpv teşhisiyle başladı. Hemen hpv testi verdim ama sonuç negatif çıktı. O ara 3 4 tane dışarda 1 tane de vajina girişinde vardı.
Aldara kullandım önce çok tahriş etti her yer yara oldu kaşındı. Ara verdim 1 ay kadar. Sonrasında anüste 3 tane belirdi. Vajina çevresinde 20 kadar küçük siğil belirdi. Dondurma yapmaya karar verdik. 1 seans yaptırdım pek işe yaramadı.
Sonra bir çok araştırmada çay ağacının herpese etkili olduğunu okudum. Genital için yapılmış çalışma yoktu ama ne kaybederim diye düşündüm.
Farmasinin çay ağacı sabunu, çay ağacı spreyi ve çay ağacı yağını aldım. İlk hafta her gece yatarken siğil olan bölgelere yağ sürdüm. Kısa bir yanma oluyor. Her gün duşta da sabunla dış genital bölgeyi sabunlayıp 2 3 dk bekledim.
Siğillerin görünümü değişmeye başladı.
Yağ çok yoğun olduğu için 1 haftanın sonunda spreye geçtim. Her gece yatarken spreyi sıktım 5 dk bekleyip iç çamaşırımı öyle giydim.
1 aylık kullanım sonucunda 1 tane bile siğilim kalmadı. Sanki hiç olmamışlar gibi görünüyor. Yaklaşık 1 aydır da hiç oluşum yok.
Bilmiyorum o mu etkili oldu ama ucuz ve pratik bir yöntem, belki de gerçekten ile yaradı. İlk siğilin çıktığı tarihten yaklaşık 4,5 ay sonra başka bir şey kullanmadan kurtuldum.
Denemekten zarar gelmez.