Herkese merhaba
2020 ocak ayinda aylarca agir grip gecirmem ve doktorun bagisikligimin cokmek uzere oldgunu soylemesi ile bir gariplik oldgunu anlamistim. Ilk once sivilce veya kil donmesi zannettigim sigilim agdadan sonra inanilmax kanadi. Benim hpv gibi birsey aklima gekmedigi icin dahiyane bir sekilde bunu asla onemsemedim ve tekrar agda dahi yaptirdim uzerine. Sonrasinda oyle bir yayildi ki o zaman anladim ciddi bir problem oldgunu.

Goruklede ozel bir kadin dogum muayanehanesine gittim. Suan fsmye tasindi Baris Korkmaz. Doktorum sigillere ellemeden ne oldugunu gorelim dedi. 20 subat 2020de tiplendirme testi yapildi ve tip 56 ile tip 33 pozitif oldugumu ogrendim(yuksek risk grubu her ikisi de).

Tum bu surecte en sansli oldugum konu ailem ve erkek arkadasimla sureci seffaf bir sekilde paylasabilmem oldu. Erkek arkadasimla henuz 3 aylik bir iliskimiz vardi ve beni olgunlukla dinledi, teselli etti, hepsini beraber atlatacagimizi soyledi. Ilk etapta kendimiz arastirmaya calistik ve karsimiza dogru duzgun hicbirsey cikmadi diyebilirim. Bu forumu yeni buldum ve oyle mutlu oldum ki agladim. Hemen ahcc siparisi verdim sali gunu elime ulasacak. Buradan Aryaya tesekkur etmek istiyorum. Bursayla alakali pek bir sey bulamadim forumda. Oyuzden ben de bu sureci paylasmak ve bursali arkadaslarima yardimci olmak istedim.

Neyse devam edeyim doktorum biyopsi yapilmasi gerektigini soyledi. Biyopsi sonucunun cin1 cikmasinin ardindan -nisan ayinin basina kadar surdu bu surec- nisan ayinda sigillerim yakildi. Hem sayisi coktu hem de cok iri olanlar vardi. Bu konuda baris beyin hakkini yiyemem sigilleri yalnizca yuzelsel degil koklerine kadar temizledi.

Agustos ayinda bir sonraki smear testi icin gittim ve low grade sonucu aldim.
Bu surecte alkol ve sigarayi azalttim. 2 hafta kadar once sigarayi tamamen biraktim. -Biraz spora basladim arada duraksamali -ve saglikli beslenmeye dikkat ettim.

Agustos ayindaki muayenem esnasinda doktoruma o bolgede iki kucuk noktayi gosterip sigil olup olmadiklarini sordum ve kendisi sigil olmadigini alerji oldugunu iletti.

Fakat aradan gecen surede sanki su toplamis gibi gozuken kucuk seylere donustuler. Ben doktorum Baris Bey sigil degil dedigi icin onemsemedim ama gecenlerde bir tarafta 5 bir tarafta 2 tane oldgunu gorunce hemen tekrar gittim (10 subat 2021 tam bir yil sonra). Doktorum sigillerin herzaman karnibahar formunda olmayabilecegini cok nadir de olsa bu sekli alabilecegini soyledi ve sigilleri yakti. Smear icin ornek de aldi islemden once. Simdi smear sonucu bekliyorum fakat biraz telasliyim bir hafta bekleyecegiz sanirim en kotusu bu bir hafta bekleme oluyor.

Bu arada erkek arkadasimda da haziran gibi sigiller cikti. O once devlet hastanesine gitmek istedi. Beraber gittik ve doktor verrutol verdi fakat ben kendisini ikna ettim ve Ozel Anadolu Hastanesine gittik koter islemi icin. Doktor asla ilgilenmedi 2 ameliyat arasina sikistirip 10 dakikalik bir islemde yuzeysel temizledigi icin bazi digiller gitti bazilari kaldi. Kalanlari verrutol ile tedavi ettik ve onun bur daha tekrar etmedi sukur. O doktorun adini sorup yazacagim alta aman erkek arkadaslar gitmesin.
Ben kendi doktorumunda hpv konusuna cok hakim oldugunu dusunmuyorum. Mesela ahcc yi benden duymasi, o kucuk sigilleri anlamamasi beni biraz supehye dusurdu ama gercektm koter islemi konusunda cok iyi bu konuda da dedigim gibi hakkini yiyemem. Ozellikle de erkek arkadasimda yasadigimiz durumdan sonra. Simdi diger hasteneleri arastirmak istiyorum ogrendiklerimi burada paylasacagim. Forumu kuran bilgi veren sureclerini oaylasan arkadaslar iyi ki varsiniz!!!!