Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Sorularım var

  1. #1
    Durum
    Offline
    anonymus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    24-12-20
    Mesajlar
    3

    Sorularım var

    Merhaba herkese (erkek)
    9 aylık bi ilişkim oldu ve ayrılalı 3 ay oldu
    Henüz yeni siğiller çıkmaya başladı, aklıma takılan bi kaç sorun var size danışmak istediğim.
    Siğiller çıkmadan 1-2 hafta önce hpvnin varlığından haberim yoktu, haftasonu sokağa çıkma yasaklarında bi arkadaşımda kalmaya gitmiştim ve evinde kaldığım arkadaşım bana bu virüsten bahsetmişti ve kendisinde olduğunu söylemişti. Arkadaşım tek yaşıyor, onun evinde duş aldım ve bana verdiği havluyu kullandım.
    1 hafta sonra feci bir kaşıntı ile siğiller çıktı hemen doktordan randevu aldım ürologa gittim cildiyeciye gidip yaktır dedi cildiyeciye gittim bana Exwarts isimli bi ilaç söyledi internette satılıyormuş sadece, hemen sipariş verdim elime ulaştı ama henüz kullanmadım.
    Şimdi size kafamdaki soru işaretlerini ve ne yapmam gerektiğini sormak istiyorum henüz yolun başında olan biri olarak;
    9 aylık ilişkinin ortalarında çıkmayıp ayrıldıktan sonra çıkması ilişkinin sonlarına doğru aldatıldığımı mı gösterir?
    Evinde kaldığım arkadaşımdan kapmam mümkün mü? 1-2 hafta içinde siğiller çıkar mı? 3 ay gibi bi kuluçka sürecinden bahsediliyor çünkü. (Doktora sordum hayır ilişkinden kapmışsındır dedi)
    Virüs tipini öğrenmenin çok önemli olduğunu biliyorum bunun için nereyi tavsiye edersiniz? Forumda Mavilab’den bahsedilmiş, sanırım 600 tl gibi bi muayene ücreti varmış.
    Siğilleri dondurma işlemi yerine Exwarts ile başlamak mantıklı mı? Cildiyeciye özellikle sordum dondurma/yakma yöntemini bana Exwarts’ın çok etkili olduğunu diğer işlemlere gerek olmadığını söyledi, kullanan varsa lütfen yazsın.
    İlk adım olarak mavilabe gidip test yaptırmayı düşünüyorum, sonrasında ne yapmalıyım?
    Bana bu süreçte yol gösterirseniz çok sevinirim

  2. #2
    Durum
    Offline
    Arya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Admin
    Üyelik tarihi
    06-12-16
    Mesajlar
    7.478

    Cevap: Sorularım var

    Merhaba @Anonymus,
    Evinde kaldığın arkadaşından bulaştığını sanmam. Çünkü sürtünme ve cinsel temas yoluyla bulaşıyor. Öyle olsaydı şu an herkes yaşadığı evdeki herkese bulaştırırdı. wc'den bulaşma ihtimali de inanılmaz düşük açıkçası %1 falan diyelim.

    Aldatma olabilir bilemiyoruz, ama günahını almayalım hemen. Belki de bu kişide vardı ama yeni tetiklendi, yani siğili yoktu belki bulaş olmadı (yine de olabilirdi) ve sonradan sigil cıkarmış olabilir. Ya da sen siğili geç çıkardın 2 ay ile 6 ay arasında genelde sigil çıkar bulaş olmuşsa, bazı kaynaklarda 2-8 ay bile yazıyor.

    Hpv genotipleme testi yaptıracaksın virüs tipini ögrenmek için canım. Mavi lab iyi, gelişim lab iyi, düzen lab falan da var. Ama üyelerden gördüğüm genellikle mavi ve gelişime giden de vardı. Ben zamanında gelişim tıp lab'ı tercih etmiştim. Hpv tip belirleme ücreti şu an ne kadar olmuştur bilmiyorum bundan 3buçuk sene önce 300 tl'ye yaptırmıştım. Şimdi 500ü biraz geçmiş olabilir 600'lü rakamlar doğru olabilir yani. Muayane dediğin şey direkt sürüntü alıp tipine bakmaktır.

    Exwarts'ı bilmem ama dondurma ve yaktırma iyidir. Klasik yöntemleri tercih ettim ben hep. İstiyorsan exwart'ı dene memnun kalırsan devam edersin.

    Tip belirlendikten sonra yapman gerekenler aslında az çok belli; bağışıklığını yüksek tutacaksın, iyi bir uyku, iyi beslenme, saglıklı beslenme, şekerden biraz kaçınma, sigara alkol azaltma veya bırakma, cinsel temasa girmeme ve maddi durumun musait ise ahcc'yi öneririm. Negatif olma yolunda en etkili konulardan biri. Ama ahcc kullanmazsan da negatif olabilirsin bunu unutma yani alamazsan çözüm yok diye bir şey yok. Sadece süreç biraz daha uzayabilir kendine nasıl baktığın, bünyenin nasıl olduğuyla da alakalı.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •