Merhaba herkese 21 yaşında erkeğim. 2-3 hafta önce makatımda bir adet siğil keşfetmiştim ve apar topar bir randevu aramaya çalışmıştım ama taa 20 gün sonrasına yani bugüne bulabilmiştim. Cildiyeye gittim hemen makatımı açmamı istedi. Baktığı gibi evet bu hpv dedi, sonra bunu donduracağız hemen dedi ve dondurdu. Bazı kişiler çok acıdığını söylüyordu bu dondurma işleminin ama korkulacak bir acısının olduğunu zannetmiyorum açıkçası. 2 saat boyunca su ile temas ettirme dedi ve fito krem verdi evde yaranın üzerine süreyim diye.

Doktora gelecek olursak henüz gençti ve 2 asistanı da o sırada beni izliyordu (Biraz kötü hissetmiştim o an). Doktor çok konuşmadı ne yapmam gerektiğini de söylemedi ahcc imiş o imiş bu imiş hiç bahsetmedi bile. Ne kadar ciddi bir durum olduğunu sordum sonra işte hpv'yi duydun mu dedi cinsel yolla bulaşır dedi, eee yaanii? Bunları zaten biliyoruz hani... Sonra bu virüs kişide ömür boyu kalır mı dedim o da evet dedi ama bağışıklığın iyiyse sorun olmaz dedi, düşerse tekrar nüksedebilir dedi. Sonrasında da odadan çıktım eczaneden fito kremimi de aldım şimdi eve gidiyorum. Anüs içime baktırmak için de bir ara genel cerrahi randevusu alırım artık.

Sanırım bu virüs o kadar ciddi değil ya da ben ciddiye alınmadım. Artık ikisinden birisi ama ben alıştım bu virüse. Kabullenme süreci ve teşhis koyma süreci daha zordu benim için. Her şey netleşince o belirsizlik duygusunun vermiş olduğu rahatsızlık hissiyatını da aşabiliyorsunuz. Bazı gerçekler acı olabilir belki ama bir insanın herhangi acı bir gerçeğe alışması kadar sıradan bir şey yoktur.

Herkese sağlıklı günler dilerim.