Arkadaşlar bir süredir forumu takip ediyorum. Oldukça faydalı bilgiler edindim. Ancak bir konuda hala büyük bir problem yaşıyorum.

Şöyle ki; genel cerrahi, üroloji ve dermatoloji gibi bölümlere HPV'nin kalıcı olup olmadığını sorduğumda, bunun kalıcı olduğu bilgisini ve bağışıklığa dikkat etme tavsiyesi verdiler. Bunun dışında HPV'nin kalıcılığını kanıtlar nitelikte olan "gripte, sıradan bir uçukta bir virüstür, kurtulabildin mi?" şeklinde yanıtlarla da karşılaştım. Yani sonuç olarak gerçekten de hayatın bir döneminde gripte oluyoruz, uçukta çıkartıyoruz, bu virüsler de vücudumuzda. Bağışıklığımız onları baskıladıkça etkilerini görmüyoruz.

Diğer tarafta ise forumda HPV'yi vücuttan attığını iddia eden birçok kişi de var. Bu durumda benim çıkarımım şu yönde; bu kişiler hayatları boyunca kendi yöntemleriyle (AHCC, Propolis, iyi beslenme, spor vs.) bir şekilde bağışıklığı koruyarak siğil çıkartmıyorlar ve HPV'nin uykuya geçirilmesini sağlayarak testlerde negatif olduklarını görüyorlar. Yani bağışıklıkları düştüğünde 10 yıl sonra bile olsa siğille karşılaşabileceklerini düşünmekteyim.

Bu durumda lütfen beni aydınlatır mısınız?

Son olarak eğer gerçekten HPV'yi vücutta yok ettiyseniz doktorların dediği gibi, grip olmamanız ve uçuk çıkarmamanız da gerekmez miydi?