Alıntı Kayakar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Grip bağışıklığımız düştükçe bizde var olan grip virüsünün aktifleşmesi değil de yeni kaptığımız grip virüsünün bağışıklık sistemi tarafından parçalanana kadar sıkıntı yaratmasıdır, konuyla ne alakası var çözemedim. Ayrıca virüsün vücuttan atılamadığı konusunda kesinlikle sana katılmıyorum. Aryanın da dediği gibi tıp çok ilerledi.Şu an son çıkan virüs tespit sistemleriyle baktıklarında virüsü tespit edememişler var mı daha ötesi? Bunun yanı sıra uzun dönem takipleriyle ilgili çalışmalar yapıldığında(belki yapılıyordur şu an bilmiyorum) durum çok daha netleşmiş olacak ve artık su götürmez bir gerçek olacaktır. Demişsin ki negatif olan kişiler hayatları boyunca kendine dikkat ederek virüsü baskılıyor eğer bağışıklıkları düşerse tekrar siğil olabilir. Senin dediğin gibiyse eğer o zaman nasıl oluyor da bu virüsün farkında olmayanlar 2-3 sene sonra negatif gelebiliyor? o zaman onların da hayatları boyunca virüsü taşımaları ve sonunda kesinlikle kanser olmaları gerekirdi. Ayrıca negatif olan kişiler artık aman bir daha bağışıklığım düşmesin deyip sürekli kendilerine iyi bakmıyorlardır eminim. Birçok kişi 2-3 sene dikkat edip daha sonra eski alışkanlıklarına dönüyor, ayrıca hayat her daim stresli, yoğun çalışma tempoları söz konusu
@Kayakar

"konuyla ne alakası var çözemedim"
Yani bağışıklık, takviyeler vs. HPV virüsünü vücuttan atıyorsa, grip virüsünü veya diğer virüsleri de atmalı deniliyor doktorlar tarafından.

"Şu an son çıkan virüs tespit sistemleriyle baktıklarında virüsü tespit edememişler var mı daha ötesi?"
HPV ile ilgili tespit yapabiliyor mu? Herhangi bir kaynak paylaşabilir misin, ya da tam olarak adı nedir virüs tespit sistemlerinin acaba?

"Demişsin ki negatif olan kişiler hayatları boyunca kendine dikkat ederek virüsü baskılıyor eğer bağışıklıkları düşerse tekrar siğil olabilir. Senin dediğin gibiyse eğer o zaman nasıl oluyor da bu virüsün farkında olmayanlar 2-3 sene sonra negatif gelebiliyor?"
Uykuya geçme durumu söz konusu olduğu için böyle bir çıkarımım oldu. Yani diyorum ki virüsün 5 yıl 10 yıl 50 yıl uykuda kalma durumu olabilir. Net birşey söyleyemem, söylemiyorum da. Ama bir olasılık söz konusu benim için şuan..

"o zaman onların da hayatları boyunca virüsü taşımaları ve sonunda kesinlikle kanser olmaları gerekirdi."
Kendisine iyi bakan birisi, sigara-alkol-uyuşturucu kullanmayan birisi, temiz, oksijeni bol bir ortamda yaşayan birisi ..... kanser olma durumunu bilindiği gibi minimize ediyor. HPV'li ise bu durumda HPV'yi de baskılıyor. Sorun olmuyor böylelikle diye düşünüyorum..

"Ayrıca negatif olan kişiler artık aman bir daha bağışıklığım düşmesin deyip sürekli kendilerine iyi bakmıyorlardır eminim."
Bu kısma katılıyorum. Ancak kaç kişinin ne kadar süre boyunca siğil çıkartmadığını biliyoruz ki tam olarak?