Alıntı OldNova Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yanılma payı konusunda haklısın Arya, fakat benim smear sonucum hem ketem’de hem özel bir hastanede temiz gelmesine rağmen kolposkopide cin1 çıkmıştı. Durum böyle olunca bende de, smear cinleri tespit edebilen bir test değil algısı oluştu. Sanki bunu sadece kolposkopide anlayabiliyorlar gibi geliyor. Mesela smear’de ne olursa cin1,2,3 diyebiliyorlar? Sadece ascus geldiğinde anomali var diyip kolposkopiye yollamıyorlar mı tekrar? Bu kısmı bilmiyorum hiç.

Bu arada @Lemon tiplendirmeni ketem’de yaptırabilirsin. Yüksek tiplilerden hangisi olduğunun sonucunu kesin olarak alırsın.
Bu kişiden kişiye göre degişir belki sende iltihap var ve üst tabadayı o kaplıyor mesela rahim icinde, yani ne olursa cin1-cin2,cin3 denme konusu doktorun da ne kadar iyi smear aldıgına göre de degişir ve başka etkenler illa ki vardır.