Arkadaşlar merhaba öncelikli olarak herkese geçmiş olsun diliyorum. 32 yaşında erkek bir bireyim ve hpv ile tanışmam 4-5 sene öncesine dayanıyor fark ettiğim birkaç siğille başlayan sürecim hâlâ devam etmekte bunun başlıca sebepleri önemsememek , kendi kendine vücudun bunu atacağını düşünmek , konu hakkında yeterince araştırma yapmamak ve bende siğillerin çok yayılım göstermemesi olabilir.

Sürecin devam etmesiyle birlikte bu konu hakkında araştırma yapmaya karar verdim ve kendimi bu sitede buldum Burda öncelikli olarak herkese deneyimlerini paylaşması sebebiyle teşekkür etmek istiyorum. Bende bu virüsün kendi başına atılamayacağını anlamam ile beraber konuyla ilgili önlemler almaya karar verdim ve bu yazıyı yazmaya karar verdim . Yazının amaçları kendim için tarihe not düşmek , diğer arkadaşlarıma mücadeleye başlama motivasyonu oluşturma ve aylar sonra oluşacak zaferi şimdiden ilan etmek.

Okuduğum yazılar eşliğinde virüsün işleyişi aslında bilmediğimiz bir durum değil ve bağışıklık sisteminin düşmesiyle kendini gösteriyor ve kendini göstermesiyle birlikte yayılıma başlıyor ve bunun için kendime bir strateji planı hazırladım uygulamam ve dikkat etmem gereken hususlar adına. Sizlerden ricam gözden kaçan bilmem gereken bir durum varsa başlık altında bana iletmeniz

1- öncelikli olarak mevcut siğillerimi yaktırmayı planmaktayım çünkü bu virüs kendisini göstermesiyle birlikte işgal ettiği alanı arttırmakta vücüdun bunu atması zorlaşmakta. Ayrıca süreç sonunda atlatıp atlatmadığımı öğrenme adına genotipleme yaptıracağım. Süreç içerisince dış genital bölgemi sürekli kontrol edeceğim kendini göstermesiyle birlikte siğillerimi yok edeceğim.

2- Bağışıklık sistemi ile alakalı bir durum olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirmemiz gerekiyor ve bununla ilgili arkadaşlarımızın deneyimlerine istinaden time health ahcc kullanacam ve 6 aylık ilacı tek seferde almayı planlıyorum.

3- Gene bağışıklık sistemimi yükseltirken sisteme zarar veren başta sigara olmak üzere tüm zararlı alışkanlıklarımı bırakacağım bunu sadece virüs için değil hayat kalitemi arttırmak ve sağlıklı bir yaşam için yapacağım.

4- bu süreçte kesinlikle jilet ile genital bölge bakımı yapmayacağım çünkü virüs yara veya kesik oluşması durumunda hızlıca bölgeden bölgeye atlayıp yayılım gösterebiliyor.Bakımımı makas ile yapacağım.

5- HPV aşılarımı yaptıracağım bu konuyla ilgili virüs vücuda girdikten sonra yarar sağladığı veya sağlamadığına dair farklı söylemler olsa da ben yarar sağlayacağını düşünüyorum.

6- Cinsel perhiz yapacağım hem kendimi hemde partnerimi risk altına sokmama adına.

7- gene yaptığım araştırmalar sonucunda genital bölge yıkama köpüğü ve genital bölge cilt güçlendirme ürünleri olduğunu öğrendim ve süreç boyunca bunları kullanacağım.

8- spor ile bağışıklık sistemimi daha da güçlendireceğim.

Aslında tüm bu saydıklarım sağlık için gerekli şeyler bende bunu bir yaşam tarzı haline getirecem ve virüsün olmasının uygulayacağım adımlar sonrasında hayatıma olumlu etkileri olacağını düşünmekteyim.
Ayrıca gözlemlediğim bir diğer konu ise bazı arkadaşların doktorlardan çekindiği , doktorlar sizi tedavi etmek için var ve bunun karşılığını alıyorlar oraya gittiğinizde hiçbir noktayı atlamaması konusunda uyarın çekinmeyin ve görebildiğiniz siğillerinizin hepsini tek tek gösterin bazen atlayabiliyorlar.

Herkese gene teşekkür ederim ve buradan güncellemelerimi yapacağım.