Alıntı Deryad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalar herkese ben hpv ile 2015 senesinde yakınımın bunun yüzünden ameliyat olması ile tanıştım. Fakat hiç başıma geleceğini düşünmemiştim🥺 Tip 16 pozitifim ve 39 yaşındayım. 15 gün önce kolposkopi ve leep yapıldı. Sonuçlar rahimağzında Cin1, endoservikal kanalda ise Cin3 … Haftaya doktorla yüzyüze görüşmeye gideceğim. Fakat telefonda anladığım kdrıyla bir leep işlemi daha yapıp kanalı temizlemeye çalışacak… 1 tane çocuğum var ve 2. yi hiç düşünmüyorum o yüzden tamamen rahimi aldırmayı düşünüyorum… Kanal temizlense de sıçrama riski olabilir diye düşünüyorum.. Ahcc Cin 3 te de etkili olur mu acaba? Doktoruma söylediğimde önce işlemleri yapalım dedi. Bende 1 kutu kullanmıştım devam etmedim. Kafam çom karışık ….
Merhaba @deryad, öncelikle ahcc sadece hpv negatif olmanıza yardımcı olur o da bağışıklığı güçlendirerek. Yani bağışıklığı güçlendirirken, HPV'NİN YARATTIĞI RAHİM AĞZINDAKİ DEĞİŞİKLİKLERİ önlemeyecektir. Dolayısıyla sizi cin3'e götüren şeyler ve cin3 için ahcc çözüm değildir böyle bir vaadi de yoktur. Bundan dolayı ahcc den bu anlamda umut etmeyelim. O kısımda leep olacaksınız muhtemelen ve o şekilde sorun çözülecek, basit bir operasyon inanın, dert etmeyin. Ben cin3'ten leep olmuş biriyim 24 yaşında öyle söyliyim.

Leep olursanız da problem olmayabilir yani sıçrama falan sanmıyorum, ama dediğiniz gibi ciddiyet varsa ve 2.çocuk düşünmüyorsanız (ki zaten 5-6 yıl sonra 2.çocuk seçeneği de ortadan kalkıyor kadınlarda 45 yaş üstü anne olma durumu pek görülen bir şey değil çünkü) konuşursunuz. İçiniz rahat olsun ama telaş yapmayın hemen.