-
Cevap: Hpv olduğunuzu ögrendikten sonra ilk ne yaptınız?
Baska bir hastaliktan dolayi bi doktora gittim. Sigilleri gormemis olmasi imkansiz, ozellikle bir tanesi buyuktu. Ama bir sey soylemedi. Ben de o zamanlar o buyuk olani et beni zannediyorum.
2-3 ay sonra Turkiye'de bir doktora gittim diger rahatsizligimdan dolayi. O doktor farketti. "Sigillerin var bir ara gel aliriz onlari" dedi. Hicbir sey anlamadim ilk anda. Nedense ben sigili cocukluktan beridir, kurbagaya dokununca elde cikan seyler olarak gormusum hep. Et beni'nin teknik adi sigil mi acaba diye dusundum. "nasil yani, napicaz?" dedim. "Onemli bisey degil, yakariz hallederiz", dedi. HPV demedi, bulasici demedi. Virus bunu yapiyor, birisinden kapmissin demedi.
Baska bir sehire gitmek zorundaydim, orada cildiyeye gittim ve bana, evet sigilleriniz var, dedi. Aldara krem verdi. Bir de bilgilendirme amacli tek sayfalik brosur verdi. Orada cinsel birliktelik yasayamayin sigiliniz varsa yaziyordu. O an jeton dusmeye basladi. Afalladim resmen. Boyle bir sey varsa ben niye hic duymadim diye kendimi sorguladim. Interneti actim okumaya basladim. Ingilizce Turkce, ne varsa okudum. Korkmadim, endiselenmedim ilk basta. Doktorlarin rahatligindan sanirim. Anlik korkular aylar sonra gelmeye basladi. Hep yalniz kalacagimin korkusu gibi.
Bu Konu için Etiketler
Yetkileriniz
- Konu Acma Yetkiniz Yok
- Cevap Yazma Yetkiniz Yok
- Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
- Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
-
Forum Kuralları