Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hpv ve gebelik

  1. #1
    Özel Üye drmedusa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12-12-16
    Nereden
    İSTANBUL, YENİKAPI
    Mesajlar
    349

    Hpv ve gebelik

    Hamilelik sırasında HPV olan kadınlar , HPV virüsünün doğmamış çocuğuna zarar verebileceğinden endişelenebilir , ancak çoğu vakada gelişmekte olan bebeği etkilemez . Genital siğiller şeklinde kendini gösterebilen HPV enfeksiyonu da genellikle gebelik sırasında bir kadının hamilelik seyrini değiştirmez. Bununla birlikte, doğum uzmanınıza HPV olup olmadığınızı bildirmek önemlidir .
    İşte kadınların HPV ve gebelik hakkında bilmeleri gereken şeyler:.
    Hamile kalmaya çalışan, HPV öyküsü olmayan kadınlar
    Hamile kalmaya çalışan kadınlar , HPV virüsü bulaşmadığından emin olmak için belirli bir teste ihtiyaç duyup duymadıklarını sık sık sorarlar . Cevap : gerek yoktur.
    Eğer bir kadın düzenli olarak Pap testi yapıyorsa, herhangi bir anormallik varsa doktorundan HPV'yi kontrol etmesini isteyecektir. Bir kadın hamile olduktan sonra , ilk ziyarette bir Pap testi yapılacaktır. Anormallikler gösteriyorsa, doktor daha fazla test isteyecektir.
    Ek testler bir HPV dna testi içerebilir. HPV serviks kanseri ile ilişkilidir . Şu anki tavsiye, ASCUS papında HPV testine gerek vardır . LGSIL veya HSIL'de HPV testi yapılmamalıdır. Veya doktor , serviks üzerinde anormal doku değişiklikleri yakından incelemek için ışıklı bir cihazın kullanıldığı bir kolposkopi yapmaya karar verebilir .
    Hamile kalmaya çalışan, HPV geçmişi olanlar
    HPV öyküsü olan bir kadın ,doktorunun bildiğinden emin olmalıdır. Genital siğiller, servikste doku değişiklikleri ( anormal bir Pap testi gibi ), anormal pap için cerrahi tedavi geçmişi veya diğer problemler olup olmadığını doktoruna bildirmelidir . Doktoru onu yakından izlemek isteyecektir, çünkü hamilelik süresince daha hızlı hücre değişiklikleri meydana gelebilir.
    HPV ve gebelik
    HPV ile düşük, erken doğum ya da diğer gebelik komplikasyonları arasında bağlantı bulunamadı .
    HPV'li bazı gebe kadınlarda gebelik sırasında doku değişiklikleri artabilir. Mümkünse doktorlar tedaviyi erteleyebilir,tedavi durumunda erken doğum yapabilirler .
    Hamile bir kadının genital siğili varsa, doktor siğillerin büyüyüp büyümediğine bakıp izleyecektir. Hamilelik dönemindeki hormonal değişiklikler siğillerin çoğalmasına veya büyümesine neden olabilir. Bazen siğiller kanayacaktır.
    Siğillerin derecesine bağlı olarak doktor doğumdan sonraya tedaviyi erteleyebilir . Ancak siğiller vajinada bir tıkanıklığa neden olacak kadar büyük olursa, doğumdan önce alınmaları gerekebilir .
    Genital siğiller cerrahi olarak, kimyasal muamele ile veya elektrik akımı ile çıkartılabilir.
    HPV ve doğum
    Doğum sırasında bebeğe HPV bulaşması riski çok düşüktür. Bebeklerde HPV virüsü olsa bile, vücutları genellikle virüsü kendiliğinden temizler.Ayrıca, virüsü bebeğe nakletme riski çok düşük kabul edilir.Bir hamile kadın serviks kanseri ile ilişkili HPV'nin yüksek riskli türleri için pozitif çıkarsa , doktor servikal doku değişikliklerini izlemek için gebelik sırasında onu izleyecektir.
    Yard.Doç.Dr Levent TÜRK (Dr. Medusa) Muayehane: Küçük Langa Caddesi, No:30 – 12 YENİKAPI/ İSTANBUL cep: 05414101491 – Asistanım serkan tel: 05464466340 Mail: drleventturk@gmail.com

    www.leventturk.com.tr

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    15-05-24
    Mesajlar
    6
    Merhabalar, ben geçen haftalarda smear testi yaptırdım genital siğillerimden ötürü. Sonuçlarım için tekrar randevu aldım. E nabız da tanı olarak “ İNTRAEPİTELYAL LEZYON VEYA MALİGNİTE YÖNÜNDEN NEGATİF, İNFLAMASYON BULGULARI SERVİKS, SMEAR” yazmakta. Biraz araştırdım umarım doğrudur kanser riski yok sanırım. Tiplendirme yapmamışlar şehir hastanesine gittim. Ücretli olduğu için de yaptırır mıyım bilmiyorum. Aşılarımı yakın zamanda olacağım. Bu süreçte propolis, yeşil çay, d3k2 ve immutor kullanıyorum.eşim de ptopolis ve multivitamin kullanıyor. Ancak benim merak ettiğim şey şu ki; aşılarımızı olduktan sonra eşimle beraber çocuk düşünüyoruz. Bu doğru olur mu? Ve siğillerimin tamamen dökülmesini bekledikten sonra mı korunmasız ilişkiye girmeliyim? Yani illaki testten negatif sonucunu görmeli miyim? Siz ne düşünüyorsunuz? Şahsen aşıdan sonrası için çok ümitliyim.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Design by Makay @ vBulletin Türkiye