Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: merhaba sizinle tanışmak çok güzel.

  1. #1
    Durum
    Offline
    vivi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    12-08-23
    Mesajlar
    2

    Red face merhaba sizinle tanışmak çok güzel.

    Öncelikle herkese merhaba. 25 yaşındayım ve geçen hafta cumartesi günü hpv pozitif olduğumu öğrendim. Tabi dünya başıma yıkıldı. Ölmek istedim , utandım , nefes alamadım , inkar ettim vs vs. daha önce çok fazla arkadaşım hpv oldu ve onlara her adımda destek oldum ancak konu kendim olunca bunu başaramadım. En azından şimdilik başaramıyorum. 5-6 yıllık bir ilişkim var daha önce başkasıyla birlikte olmadım ve ne yazık ki nereden kaptığımı bildiğim için bu bana daha da kötü hissettirdi bu süreçte. Hiç belirtim yoktu ve 3 yılda bir gittiğim rutin kontrollere gittim. Normalde benden sadece smear alınıyor ve temiz çıkıyordu. Ancak bu sefer farklı bir doktor tercih ettim ve hem smear hem hpv testi olmak istedim. Kontrol esnasında "çok sağlıklısın hiç siğil de çıkartmamışsın boşuna hpv testi yapmayalım bence" gibi saçma bir tavır sergilese de hpv testim pozitif çıktı. Ne yazık ki korkunç ama 6 farklı tipde pozitifim. 4 tanesi yüksek riskli başlığı altında ve bir tanesi tip 16 maalesef. Pazartesi. günü kolposkopi yapılacak korkmuyorum ancak bu virüs ne kadardır içimde geç mi kaldım kanser miyim vs gibi düşünceler gece beni uyutmamaya yetiyor.

    1 haftalık süreçte sigarayı azalttım , aktardan aldığım yeşil çayı tüketiyorum , kefir ve yeşil biber tüketiyorum, imutor, supraydn daily içiyorum. Haftaya da ahcc ye başlayacağım. Gerçekten geç kaldıysam ne yaparım bilemiyorum. Yine de 1 haftalık süreçte bu forum bana çok iyi geldi sonuç kötü çıksa bile 1 haftamı umutla geçirmemi sağladınız.
    Hepiniz iyi olun ve iyileşin <3

  2. #2
    Durum
    Offline
    Arya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Admin
    Üyelik tarihi
    06-12-16
    Mesajlar
    7.478

    Cevap: merhaba sizinle tanışmak çok güzel.

    merhabalar cok geçmiş olsun, nerden kaptıgınızı dusunuyorsunuz ? cinsel yolla bulaş harici (temas da dahil) 6 farklı tip sahibi olmanız mümkün değil.

  3. #3
    Durum
    Offline
    vivi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    12-08-23
    Mesajlar
    2

    Cevap: merhaba sizinle tanışmak çok güzel.

    merhabalar cinsel yolla kaptığımı düşünüyorum. geçmişte vitiligo geçirdim ve immün sistemim düşük. bu nedenle geç teşhis ile daha da çoğaldığını düşünüyorum.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •