Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hpv ve erken yaşta cinsel ilişki

  1. #11
    Durum
    Offline
    asliasli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    30-03-19
    Mesajlar
    109

    Cevap: Hpv ve erken yaşta cinsel ilişki

    Alıntı Stronger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar 19 yaşındayım. Mayıs ayından beri bakire değilim sevgilimle birliktelik yaşadım. Aradan 4 4,5 ay gibi bir süre geçti ve genital bölgemde siğile rastladım aklıma ilk gelen şey hpv idi. Arkadaşa emin olmak için sordum. O da aynı şekilde dedi. Direkt hastaneden randevu aldım. Doktor muayene ederken hpv bu dedi ama düşük riskli olanından dedi. Smear testi falan aldılar ben hastaneden ağlayarak çıktım tabi durdurak bilmedim ağlamaktan artık beni kimse istemeyecekti falan vs aradan 2 hafta geçti smear testim temiz çıktı doktor siğil var ama smear temiz sen bir de dermatolojiye görün dedi dna sına bakmamışlar belli ki ama merak etmiyor değilim doktor olan arkadaşa sordum foto yolladım 6 11 dedi kendinden emin şekilde dilimde de var bu kabarcık illetinden. Genitalimde olan siğilleri verrutol ilacıyla yaktım 3 hafta oldu ve çıkmadı daha Her neyse arkadaşlar ben bu süreçte hiçbir şeye inanmıyorum hayatımı kararttım kimseyle birlikte olamayacağım ilk seks tecrübesinde bahtsızım resmen bundan sonea kimse beni istemeyecek herkes korkarak yaklaşacak yenilmesi güç ayrıyetwn gece hayatını çok seviyorum sigara alkol vs bunu atlatacağımı sanmıyorum sonum kesin rahim ağzı kanseri ve ölüm
    doktor arkadaşına ben de çok şaşırdım. 10 yaşında ki çocuk bile böyle bir yorum yapmaz. Allahım kimlerin eline kalacağız biz..

    bu forumu iyice okursan her soruna cevap bulabilirsin, çünkü buradaki insanlar fazlaca bilgi sahibi olmuş kişiler artık.
    ayrıca senin için çok üzüldüm öğrenciyken bu duruma yakalanmak çok şanssız bir durum ama belki tiplendirme testi aşı vs gibi masraflar için part time işe girebilirsin.
    tavsiyem mutlaka jinekolojik onkolog doktoruna görün çünkü smear testini normal doktorlar doğru düzgün alamayabiliyor. smear ' i alan kişinin onkolog olması gerekiyor bana göre. çünkü ben sayısız jinekolog' a gittim gittim ve hiç biri ASCUS sonucunu çıkaramadı. hatta onkolog olan doktora gitmeden 1 hafta once aldırdığım smear tertemiz çıkmıştı
    eğer smear' in temizse yani rahim ağzında bozulmalar başlamadıysa, bağışıklığını güçlü tutarak hpv' yi atmaya çalışacaksın.

    gece hayatı alkol sigara bende kullanan biri olarak seni çok iyi anlıyorum, ama yaşın daha ufak temize çıkman belki çok kolay olacak sonrasında zaten yine istediğini yaparsın ama ne yazık ki bi süre azaltman gerekecek bişeyleri..

  2. #12
    Durum
    Offline
    Piuuu89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    30-07-19
    Mesajlar
    201

    Cevap: Hpv ve erken yaşta cinsel ilişki

    Yüksek riskli olup siğil yapan bir sürü tip var. BaZı doktorlar(?) siğil varsa 6 ve 11 dir diyor ama öyle birşey yok. Tipleme testi şart...

  3. #13
    Durum
    Offline
    Merv.000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Özel Üye
    Üyelik tarihi
    25-06-19
    Mesajlar
    865

    Cevap: Hpv ve erken yaşta cinsel ilişki

    1.si ilk cinsel iliskinden once surtunmeyle de kapmis olabilirsin ama mayista yasadigin cinsel iliskinin tarihi daha mantikli geliyor kulaga buyuk ihtimal odur. Benmde kaptigim erkek arkadasimda sigil falan gozukmuyordu ondan degil sanip kendimi yiyip bitirmistim kimden diye. Aylar sonra makat deliginde sigil oldugunu gordum. Yani gormedigin biyerinde vardir veya sigil cikarmadan hpvyi tasiyordur bilemezsin. Bu konuda tartismaya girme bosuna kendini yipratirsin kimse evet benden kaptn demez cunku.
    2.si kendini bu kadar yipratmani anliyorum hepimiz ilk ogrendigimizde cok uzulduk kahrolduk depresyonlara girdik ama hpv konusundaki depresyon bi sekilde geciyor onemli olan o surecte kendini yipratip ruh sagligini baska alanlarda etkilememen. Cunku bi sure sonra hpvyi takmamaya baslayacaksn ama psikolojini bu hastalik yuzunden bozarsan hpv haric herseyde sikinti yasamaya baslarsin bundan sonra.
    3.su alkolu sigarayi gece hayatini ve cinselligi birak vucutunda sigil barindirma. Koter devlet hastanelerinde ucretsiz. Ayrica verrutolle kendin de yakablirsin ama sigil asla durmasin bedeninde. Bunun yaninda genital temizligine dikkat et epilasyonda sadece tuy kisaltma makinesi kullan derine asla zarar verme. Saglikli beslen ve bu sure zarfinda olabildigince para biriktir. Aylar sonra biriktirdigin parayi ahccye yatir bi 5 yada 6 ay kullan biseyin kalmaz atlatirsin. Ozel hastanelere asla para bayilmani tavsiye etmem onun yerine ahcc alirsin ayni islemleri devlet de yapiyor. Kayitlara hpv gecmesinden endise etme kayitlar gizlenebliyor. ( sohbet muhabbet kismina bunun yazisini yazdm)
    Ve son olarak canim inan bana 1 yil sonra olecegini dusundugun icin guleceksin basit bi hastalik kafaya takma lutfen gececek hic bisey yapmasan bile cinselligi birakip sigillerini yaktirdigin takdirde her turlu gececek

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •