Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Patoloji sonucu CIN3

  1. #1
    Durum
    Offline
    Lateralrise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    30-05-22
    Mesajlar
    51

    Patoloji sonucu CIN3

    Merhabalar herkese, umarım iyisinizdir

    Bir kaç saat önce patoloji sonucum cikti. Sonuç şu şekilde: Yüksek Dereceli Skuamoz İntraepitelyal Lezyon(Cin 3 ile uyumlu)

    Doktorum daha önce doğum yapmamış olmam ve yaşım (28) nedeniyle hemen konizasyon işlemi yapmayacağını ve izlemeye alacağını söyledi. 6 ay sonra kolposkopiye çağırdı.

    Bu süreçte belirtmeliyim ki 3 aydır siğil gelişimi yok. Ahcc ve diğer herşeyi yapıyorum. Sigara yok. Spor var. Ek olarak Deflagyn'e başlayacağım.
    Sormak istediğim; CIN3'ten cerrahi opr gecirmeden gerileme yaşayan oldu mu? Deflagyn için ekstra bir kullananlardan yorum istiyorum. Morale çok ihtiyacım var daha çocuğum yok rahmime müdahale ettirmek istemiyorum....

  2. #2
    Durum
    Offline
    Milaperry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    03-07-22
    Mesajlar
    145

    Cevap: Patoloji sonucu CIN3

    Merhaba, cin3'te gerileme şansı çok yüksek değil. Konizasyon gebeliği sıkıntıya sokan bir işlem fakat burada çoğunluk leep oldu. Leep de gebelik konusunu etkilemiyor

  3. #3
    Durum
    Online
    Arya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Admin
    Üyelik tarihi
    06-12-16
    Mesajlar
    7.478

    Cevap: Patoloji sonucu CIN3

    Cin3'te gerileme oranı çok düşük yalnız... Ben leep oldum cin3'ten ve yaşım 24 iken oldum yani. Doktor dogurganlıgı etkilemesini istemiyorsa; oradan kucuk bir parça alsın. Bence baska bir doktora da mutlaka gözükün, cin 3 için beklemek bana mantıklı gelmedi. Bu iş düzgün yapılırsa, kocaman bir parça almazsa sizden; dogurganlıgı etkileyen bir sey değil, maksimum erken doguma sebep olabiliyor.

  4. #4
    Durum
    Offline
    Lateralrise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    30-05-22
    Mesajlar
    51

    Cevap: Patoloji sonucu CIN3

    @milaperry ve @Arya çok teşekkür ederim 🙏🏻

    Arya ben de aynı şeyi düşünüyorum. Beklersem daha mı ilerler acaba diye. Başka doktorlara da sonucu gösterip bir yol cizecegim. Leepten sonra virüs yükü büyük oranda azaliyormus bu sayede daha kolay negatif olabilirim diye düşünüyorum. Leep geçirmişlerden hamile kalanları da araştırdım, dikiş atiliyormus ve bebek dusmuyormus bilgin var mı bu konuda? Opuyorum

  5. #5
    Durum
    Online
    Arya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Admin
    Üyelik tarihi
    06-12-16
    Mesajlar
    7.478

    Cevap: Patoloji sonucu CIN3

    Ama merak etme 1-2 ay bekleme ile bir şey olmaz fakat ben gerçekten senle aynı durumda olsam bir başka doktora daha kesin gözükür görüşünü sorardım, siz ne düşünüyorsunuz derdim.

    Madem yeri geldi o zaman güzel haberi vereyim Bununla ilgili bir yazı yazacağım ama senin endişeni gidermek istiyorum. Cin3'ten sağlam bir operasyon oldum inan ki. Şimdi ki doktorumun söylediğine göre çok büyük bir parça alınmamış o yüzden sorun olacağını sanmıyorum demişti. Hamileyim, hem de 4,5 aylık Bu sürece kadar hiçbir dikiş süreci gerekmedi, en tereddüt ettiğim konu buydu, acaba serklaj olur muyum diye, ileriyi bilemeyiz ama 4,5 ayda iyi bir süreç, bazılarının 3.aydan serklaj (dikiş atılması işlemi) yaptırması gerekiyor çünkü... Kısaca doktorda rahim agzımın kapalı oldugunu ve sürecin gayet iyi gittiğini söyledi. Yani bu konuda epey bir bilgim var, yaşayarak göreceğimi biliyordum o güne dek de sadece araştırmaya güveniyordum. Ayrıca hamile kalmak ile leep yapılmasının hiçbir ilgisi yok rahat ol. Sadece leep operasyonunu bu anlamda iyi birine yaptır.

  6. #6
    Durum
    Offline
    OldNova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    09-05-22
    Mesajlar
    75

    Cevap: Patoloji sonucu CIN3

    Merhaba lateralrise, geçmiş olsun. Ben 3 aydır deflagyn kullanıyorum, 3. Kutunun bitmesine çok az kaldı. Tamamen deneysel bir ürün gibi görünüyor aslında ama maddi problemin yoksa denemekten zarar çıkmaz. Ben de bu forumda deneyimleyenleri okuyup sonrasında da doktoruma danışıp almıştım.

    Şahsi tavsiyem, cin 3 leepi araştırıp olduktan sonra deflagyn kullanman. Deflagyn cin1 ve cin2 için efektif. Leepten sonra kullanırsan cilasını atmışsın gibi olur bence. Yine de leep olmak istediğin doktoru bulduğunda ona da danışman önemli.

    Merak ettiğim konu, hpv tipin neydi? Tip öğrenip direkt kolposkopi mi oldun yoksa bir tedavi geçmişin var mı?

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •