-
na yapmalýyým yardýmcý olur musunuz?
arkadaþalr merhaba 26 yaþýnda erkeðim en son 1 yýl 6 ay önce siðilimi(hpv 6 vardý sadece) yaktýrdým hpv testim de negatif ,þükür bir daha siðil çýkmadý. sizlere danýþmak istediðim bir durum var . son siðilimi (ben de 1 tane siðil çýktý zaten) yaktýrmamýn üzerinden 6 ay 15 gün geçmiþken(burasý biraz özel olacak kusura bakmayýn) karþý tarafýn bana oral bir iliþkisi oldu aslýnda elle tatmin olacaktý ancak birden bana oral yapmaya baþladý çok ani oldu anlayamadým. doktoruma bunu karþý tarafa söylemeli miyim diye sorduðumda gerek yok dedi ama ben yine de olayýn üzerinden zaman geçtikten sonra oral hpv testi yaptýrmasýný söyledim.geçenler de araþtýrdým dünya da fda onaylý bir oral test yokmuþ yani benim anladýðým yapýlan oral hpv testleri yalancý negatiflik verebiliyor süleyman engin akhan hocanýn web sittesinde yazýya göre yýlda 1 kezdi sanýrým kbb doktoruna görünmek gerek bunu bu kiþiye bu þekilde söylemeli miyim gerçi bu kiþi bir þekilde bulabileðimi bile düþünmüyorum. ama bir fikrinizi almak istedim.
teþekkürler
-
Cevap: na yapmalýyým yardýmcý olur musunuz?
Anksiyete sorularý bunlar
Bu kadar derin düþünme
Sende siðil yoksa geçmez kolay kolay karþý tarafa
Unut bu konuyu
-
Aþý olmasýný söyle bence ama oral kýsma hiç giriþme.Aðýz testleri güvenilir deðil,bazen aðýzdaki bakteriler hpv yi göstermeyi engelliyor.
-
cevap verdiðiniz için teþekkürler ,ben de anksiyete yaptýðýmý fark ettim sonuçta doktor söylememe gerek yok dedi ama kötü hissettim o yüzden bu kiþiye ulaþmaya çalýþtým ancak telefonunu bulamadým eski çalýþtýðý yeri biliyorum orasýný arayýp söyleyebilirim belki ama nasýl olur bilemedim