Arkadaþlar, hpv yolculuðunda tek yapamadýðým þey sigarayý býrakmaktý. 2 kez denedim. Biri 12 gün kadar sürdü. Aslýnda gayet güzel gidiyordu ta ki cin3 olduðum aný öðrenene kadar. Cin 3'ün ne demek olduðunu bilmeyenler için kadýnlarda rahim agzý kanserinin hemen önceki evresi. Sonrasýnda kanser oluyorsun. Moralim alt üst olmuþtu. Cin3 operasyonuna kadar içip sonra býrakmaya karar verdim. Operasyondan sonra hemen býrakmadým ancak 2 hafta sonra tekrardan býrakmaya giriþtim. Bu sefer daha baþarýlýydý. Ýkinci giriþimim 21 gün sürdü, tam 3 hafta. Sonra bir þekilde 1 tane içtim, 1 hafta içmedim derken bu 1 hafta aralýklarla 1 kez içmelerim her hafta tekrarlanmaya baþladý, sonra 5 günde 1 derken, belli bir noktadan sonra 1 gün için 2 gün içmemeye dönmüþtüm ve bahaneler uydurduðumu kabul ettim, sonra baþladým.. Hem de eskisinden daha fazla, her gün 10 taneden fazla içmeye baþladým. Doktorum 5 taneye kadar içebilirsin 5i geçme dedi, baþarabileceksen azaltmayý. Evet dedim ''doktor izin verdi'' rahatlýðýyla daha çok içiyordum 1-2 haftadýr..
Ama bu böyle gitmez býrakmak istiyorum. Son zamanlarda her akþam tamam yarýn býrakýyorum diye giriþtim ama sabah olduðunda ''of ne olacak ya'' diye yakmaya baþladým haliyle son 3-4 seferdir paket almaya, paket almasam bile yakýn arkadaþýmdan acayip otlanýyordum..
Bugün tam 1 paket sigara içtim hiç yoktan sohbet ederken, keyifliyken. kendime büyük kötülüp yapýyorum, her seferinde sigarayý býrakmam lazým diyip stres olup bir tane daha yakýyordum, yakýyorum...
Az önce gece otururken 1 tane babamýn sigarasýndan aldým ve içtim. Ýçerken sigaraya bakýp ''bu mu baglandýgýn sey, bu mu bagýmlýsý oldugun'' diye düþündüm, býrakmalýydým artýk! Daha önce býrakmayý baþardýn, ne var ki nefes çekince ne oluyor, git oksijen solu, ciðerlerine onu çek diye kendimi telkin ettim. Yeterli motivasyona sahip olamýyorum bir türlü.. Bilmiyorum, bu gece bu yazýyý yazýyorum ama yarýn baþlamak istemiyorum tekrardan, hem paketim de bitti ve þu an paketim yok..
Lütfen bana biraz telkin ve motive edici bir þeyler yazar mýsýnýz? Kendime inanmak istiyorum, hpv için, kendim için býrakmak istiyorum.