trying Nickli Üyeden Alýntý
Selamlar,
Ben 25 yaþýndayým. Bundan yaklaþýk 1 buçuk ay önce vajinal bölgemde pütürtüler fark ettim. Bu pütürtülerin yaný sýra zamanla siðil de çýkmaya baþladý. Hemen özel bir hastaneye gittim. Doktor muayene ettiðinde siðilleri görünce HPV olduðumu söyledi. Smear yaptýrdým. Smear'im temiz çýktý. Ancak yakma iþlemini ailemle yaþadýðým için korktum ve yaptýramadým.
Bu olayýn üzerinden yaklaþýk 20 gün geçtikten sonra birkaç gün önce þehir deðiþtirdim ve arkadaþýmla birlikte devlet hastanesinde kadýn doðuma gittik. Kadýn doðum siðillerin anüse yaklaþtýðýný söyleyerek genel cerrahiye yönlendirdi. O an gerçekten hayatým bitmiþ gibi hissettim. Ayný gün genel cerrahiye gittim ve görünen siðillerin yakýlabileceðini söyledi. Ayrýca çok büyük bir HPV, HIV ve AIDS salgýný olduðunu, benim yaþlarýmda birçok genç kadýnýn geldiðini üzülerek söyledi.
Bir yandan baðýþýklýk sistemi hastalýðým olduðu için çok korktum. Ayný zamanda ailemden gizli bir þekilde bu süreci yaþamaya çalýþmak beni gerçekten çok yordu. Çünkü benim ailemin kesinlikle kabul edebileceði bir durum deðil bu.
Dün özel hastanede HPV Smear'imi de verdim. Devlet hastanesindeki doktor þu an pek de gerekli olmadýðýný, yaþýmýn genç olduðu için kendi kendine yenebileceðini söylemiþti ama bu belirsizlikle yaþamak yerine testi vermeyi tercih ettim. Çünkü gerçek anlamda uzun yýllardýr yaþamadýðým kadar büyük bir anksiyete krizinin içine düþtüm.
Dün gittiðim özel hastanedeki doktor kontrollerinin ardýndan HPV Smear'imin %80 temiz çýkacaðýný düþündüðünü söyledi. Zaten yüksek riskli çýkarsa da herhangi bir þey yapýlmayacaðýný, sadece düzenli test yaparak negatife döndü mü diye bekleyeceðimizi söyledi. Ve istersem yarýn hemen yakma iþlemini de yaptýrabileceðimi söyledi. Bu arada 4k fiyat verdiler bana. Belki faydasý olur size diye eklemek istedim.
Açýkçasý bu durumda benim için paranýn hiçbir önemi yok. Çünkü her þeyden önemlisinin kendi saðlýðým olduðunu düþünüyorum. Özel hastanedeki randevumun ardýndan devlet hastanesindeki doktorumun yanýna geçtim. O da sakinleþmemi, korkulacak bir durumun olmadýðýný söyledi. Anesteziyle görüþtük ve genel anestezi olmayacaðýný, sadece bayýltýlacaðýmý söylediler. Onlar da bana 1 hafta sonra yakma iþlemi için gelmemi söylediler.
Tedavi süreci hakkýnda detaylý bilgi almak inanýn beni çok rahatlattý. Çünkü günlerdir saçlarým beyazlamýþ gibi hissediyordum. Ne yemek yiyebildim, ne uyuyabildim, uyuduðumda da düþüncelerim yüzünden uyandým. Hayatým tam anlamýyla durdu. Arkadaþ çevremde HPV ile mücadele eden tanýdýklarý olan kiþler benimle konuþarak beni rahatlattýlar. Çoðunda yüksek riskli HPV olduðunu ama zamanla yendiklerini öðrendim. AHCC'yi de bu kiþilerden biri önerdi bana. Onu da alýp baþlayacaðým bir an önce.
Bu süreci ailesinden gizli bir þekilde yürütmeye çalýþan arkadaþlar beni anlayacaktýr. Gerçekten çok yýpratýcý oldu. Örneðin devlet hastanesindeki operasyonum için telefonuma SMS geldi. Ben saatlerce "Acaba bu SMS babama da gitmiþ midir?" diye düþüncelere daldým. Anlayacaðýnýz büyük bir overthinking döngüsüne girdim. Gittiðim her iki doktor da bana sakin olmamý söylese de artýk operasyonun gerginliðinden çok ailem öðrenir mi gerginliðine döndü benimkisi. Bir de burayý keþfettim ve saatlerdir okuduðuma göre bazýlarýnýn siðilleri tekrarlamýþ. Bu da beni korkuttu açýkçasý. Her hasta biriciktir ama nihayetinde okudukça insan korkmuyor deðil.
Bu arada yaptýðým ilk þeylerden biri e-Nabýz'ýmdaki ayarlarda hasta yakýný kýsmýna arkadaþýmýn telefon numarasýný eklemek ve sadece muayene olduðum doktorun verilerimi görebilmesi seçeneðini iþaretlemek oldu. Ailemdeki herhangi bir kiþiye gittiði doktor veya saðlýk kuruluþu bu konuda bilgi verir mi? Bunun stresi yüzünden midemde yara açýlmýþ gibi hissediyorum.
HPV psikolojimi gerçekten alt üst etti. Yazdýklarýmdan da anlayabileceðiniz üzere overthinking'e çok müsat bir yapým var. Ailesinden gizli bir þekilde bu süreci tamamlayanlar yazabilirse belki ben de biraz daha iyi hissederim. Bir hafta sonra operasyonum var, onun hakkýnda da burayý güncelleyeceðim. Umarým her þey hepimiz için çok güzel olur. Tek dileðim bu.