Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hpv 16 biyopsi sonucu

Yeni Üye

Unhappy Hpv 16 biyopsi sonucu

Merhabalar bugün sonuçlarým çýktý
    MAKROSKOPÝK BULGULAR
    A. ECC kayýtlý materyal: 0,3 cc hacminde mukuslu kirli beyaz renkte küretaj materyali. T1K
    B. Saat 5 hizasý kayýtlý materyal: Biri 0,6 cm, diðeri 0,2 cm çapýnda, 2 adet, kirli beyaz renkte doku parçasý. T1K
    C. Saat 12 hizasý kayýtlý materyal: En büyüðü 0,6 cm, en küçüðü 0,3 cm çapýnda, 3 adet, kirli beyaz renkte doku parçasý. T1K
    MÝKROSKOPÝK BULGULAR
    Yapýlan immünohistokimyasal boyamada (Hpv,p16,Ki-67) displazi lehine bulgu saptanmamýþtýr.
    TANI
    32476: A. ENDOSERVÝKAL, KÜRETAJ MATERYALÝ
    - KRONÝK SERVÝSÝT
    - SKUAMÖZ METAPLAZÝ
    B. SERVÝKS, SAAT 5 HÝZASI, PUNCH BÝYOPSÝ
    - KRONÝK SERVÝSÝT
    C. SERVÝKS, SAAT 12 HÝZASI, KOLPOSKOPÝK BÝYOPSÝ
    - KRONÝK SERVÝSÝT

Sizce sonuç nasýl salý günü doktora gideceðim skuamow metaplazi yazýsý korkuttu beni

Özel Üye

Cevap: Hpv 16 biyopsi sonucu

Detaylý yorumu doktor yapsýn. Korkacaðýn bir þey yok burada. Ýçin rahat olsun. Ama takipleri aksatma.

Yeni Üye

Teþekkür ederim metaplazi acaaba kronik servisit yüzünden mi oluþtu galiba hücre deðiþimi anlamýna geliyor

Özel Üye

Bence önemli olan kýsmý burasý: Yapýlan immünohistokimyasal boyamada (Hpv,p16,Ki-67) displazi lehine bulgu saptanmamýþtýr.
    Bu da temiz çýkmýþ zaten.
    Bu konulara doktor yorum yapsýn. Ben sadece þu an panik yapma diye yazdým sana.
    Bence bir þey yok ama doktor söylesin bunlarý ben deðil. Stres yapma. Yapacak bir durum da yok zaten.

Tecrübeli Üye

Alýntý Paniklikýz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhabalar bugün sonuçlarým çýktý
    MAKROSKOPÝK BULGULAR
    A. ECC kayýtlý materyal: 0,3 cc hacminde mukuslu kirli beyaz renkte küretaj materyali. T1K
    B. Saat 5 hizasý kayýtlý materyal: Biri 0,6 cm, diðeri 0,2 cm çapýnda, 2 adet, kirli beyaz renkte doku parçasý. T1K
    C. Saat 12 hizasý kayýtlý materyal: En büyüðü 0,6 cm, en küçüðü 0,3 cm çapýnda, 3 adet, kirli beyaz renkte doku parçasý. T1K
    MÝKROSKOPÝK BULGULAR
    Yapýlan immünohistokimyasal boyamada (Hpv,p16,Ki-67) displazi lehine bulgu saptanmamýþtýr.
    TANI
    32476: A. ENDOSERVÝKAL, KÜRETAJ MATERYALÝ
    - KRONÝK SERVÝSÝT
    - SKUAMÖZ METAPLAZÝ
    B. SERVÝKS, SAAT 5 HÝZASI, PUNCH BÝYOPSÝ
    - KRONÝK SERVÝSÝT
    C. SERVÝKS, SAAT 12 HÝZASI, KOLPOSKOPÝK BÝYOPSÝ
    - KRONÝK SERVÝSÝT

Sizce sonuç nasýl salý günü doktora gideceðim skuamow metaplazi yazýsý korkuttu beni
    Çok çok geçmiþ olsun 🙏🏻
    Doktorunuzun kronik servisit ile ilgili görüþlerini bizimle de paylaþýr mýsýnýz kontrolünüz sonrasýnda.

Bende de sadece kronik servisit çýktý. Doktor hiç biþey yapmadý. Ama benim hala kafam karýþýk bu konuda. Farklý doktor tecrübelerini okumak çok iyi oluyor.

Yeni Üye

Alýntý dikkatli Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Çok çok geçmiþ olsun 🙏🏻
    Doktorunuzun kronik servisit ile ilgili görüþlerini bizimle de paylaþýr mýsýnýz kontrolünüz sonrasýnda.

Bende de sadece kronik servisit çýktý. Doktor hiç biþey yapmadý. Ama benim hala kafam karýþýk bu konuda. Farklý doktor tecrübelerini okumak çok iyi oluyor.
    tabiki salý günü görüþmeye gideceðim söylediklerini sizede yazarim

Yeni Üye

Alýntý Detaycý Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bence önemli olan kýsmý burasý: Yapýlan immünohistokimyasal boyamada (Hpv,p16,Ki-67) displazi lehine bulgu saptanmamýþtýr.
    Bu da temiz çýkmýþ zaten.
    Bu konulara doktor yorum yapsýn. Ben sadece þu an panik yapma diye yazdým sana.
    Bence bir þey yok ama doktor söylesin bunlarý ben deðil. Stres yapma. Yapacak bir durum da yok zaten.
    teþekkür ederim aynen doktorla goruseym ama yinede buradaki cevaplarida önemsiyorum hem benimle ayný durumda olan kiþilerle konuþmak iyi geliyor

Yeni Üye

Dikkatli bugün doktordan çýktým doktor banada kronik servisit için biþey demedi iyileþmesi için ne yapmam lazm dedi o biþey olmaz diyip gönderdi çok sinir oldum ama hpv16 olduðum için deflagyn verdi 6 ay sonra kontrole gidecem acaba deflagyn kronik servisit gecirir'mi bilmiyorum

Tecrübeli Üye

Alýntý Paniklikýz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Dikkatli bugün doktordan çýktým doktor banada kronik servisit için biþey demedi iyileþmesi için ne yapmam lazm dedi o biþey olmaz diyip gönderdi çok sinir oldum ama hpv16 olduðum için deflagyn verdi 6 ay sonra kontrole gidecem acaba deflagyn kronik servisit gecirir'mi bilmiyorum
    @paniklikýz çok geçmiþ olsun öncelikle.

Yani size de tam açýklama yapmadý sanýrým deðil mi?
    Bu doktorlar neden böyle ( ben de birkaç soru sormuþtum ve geçer merak etme demiþti.

Bir de özel hastaneye mi gitmiþtin paniklikýz?

Yeni Üye

Alýntý dikkatli Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    @paniklikýz çok geçmiþ olsun öncelikle.

Yani size de tam açýklama yapmadý sanýrým deðil mi?
    Bu doktorlar neden böyle ( ben de birkaç soru sormuþtum ve geçer merak etme demiþti.

Bir de özel hastaneye mi gitmiþtin paniklikýz?
    Hayýr devlet hastanesine gittim .. evet hiçbir açýklama yapmadý beni geçiþtirdi 😓 devlet hastaneleri hep böyle sor sormama bile fýrsat vermedi