Herkese merhabalar. Öncelikle forumda yeni olduğum için başlık açmama gerek var mıydı bilemiyorum ama hikayemi anlatmak istedim. Çünkü her gece deflagynden sonra foruma giriyorum buradaki hem hikayeleri hem bilgilendirmeleri vs okuyorum tek olmadığımın farkındayım. 31 yaşındayım hpv ile Ocak ayında tanıştım. Kasım aralık gibi erkek arkadaşımda siğil çıktı. Aslında tam kasığında değildi üst iç bacaktaydı. Şüphelendik ama hpv hakkında bilgimiz yoktu en büyük eksiklik bu malesef. Çünkü çalışan ve sağlık için maddi harcama yapabilecek insanlarız. En azından bu yaşa kadar aşı yaptırmış olabilirdik. Neyse doktora gitti yaktırdı ama doktor tipleme veya test yapmamış hpv demiş direkt 15 gün sonraya kontrol verdi. O arada (Aralık sonu) bende gittim smear ve hpv testi yapıldı. Smear ascus hpv riskli 5 tip. (16,26,53,59,56) şuan gayet sakin yazıyorum ama o günlerde baya her dakika ağlıyordum abartmadan her dakika bu sonuçları Ocak ayında aldım doktorla görüştüm kolposkopi yapılmasını söyledi ne olduğunu anlattı şubatın ilk haftası hemen yaptırdım. Henüz yaptırmayan merak edenler için belirteyim. Korkulacak bir işlem değil normal kontrolden farkı baskı olduğu için bölgede çok çişin var gibi bir rahatsızlık hissediyorsun. Doktor parçada aldı bu işlemde dayanılmayacak gibi değil ama sıfır acı diyemem. İşlem sonrası duygusal olarak çok kötü oldum ağladım yine bu kadar drama gerek yok güçlü olun sormak istediklerinizi bana sorun. Çünkü düşündüm konuşabileceğim sorabileceğim daha önce bunları yaşayan biri olsaydı çevremde bu kadar olumsuz olmayacaktım. Sonuç temiz geldi çok şükür sorun yok. Doktor bana ilk randevuda silver shine ahcc önermişti günde 6 tane sabah öğlen akşam ikişer tane. Erkek arkadaşımın doktoru sadece ahcc demiş sabah akşam birer tane için yeterli diye. Araştırırken time healtye denk geldim ve ikimizede onu sipariş verdim. 15 ocaktan beri kullanıyoruz ama sabah akşam birer tane. Daha yeni 2 haftadır her sabah 6adete geçtim. Erkek arkadaşımın doktoru gerek yok o kadar ilaca demiş 6ayda geçmez 9ayda geçer aynısı araştırmalar bu yönde dediği için maalesef geciktim.
Kendi doktorumda farklı önerdi. Gerçekten insan çelişkide kalıyor. Deflagyn önermişti onuda aldım ilk kutu bitti ikinci kutuya geçtim.
Bu süreçten önce akıntım vardı. Ama mantar akıntısı gibi değil tam olarak ne olduğunu malesef anlamadım doktorun verdiği fitil antibiyotik vs etkilide olmadı. Daha fazla zaman kaybetmemek için deflagyne başladım. Akıntıma iyi geldi eskisi gibi bir akıntım yok. Gün içinde ilacın geldiği bir akıntı oluyor.

Hpv bize nereden bulaştı nerede yanlış yaptım diye malesef insan üzülüyor. Şuan erkek arkadaşım benim ilk kez beraber olduğum kişi. Malesef ayrıldık farklı hayatlarımız oldu. Ben bulaştırıcıysam 2021 yazında malesef şüpheli beraberliğim oldu. O yazın sonunda biz tekrar barıştık. Tabi ondan bana bulaştıysa bilemiyorum. Bunları düşünmemek lazım artık düşünürken malesef çok yıpranıyoruz. Bu arada iki doz 9lu aşımı yaptırdım. Tedavi süreci hem maddi hem manevi biraz yorucu ama duruma erken müdahale ediliyor pozitifliğiyle bakıyorum.

Herkese çok geçmiş olsun en kısa zamanda kurtulalım dualarım hepinizle.