Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: HPV Nüksü

  1. #1
    Durum
    Offline
    belegost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    09-11-22
    Mesajlar
    3

    HPV Nüksü

    Yaklaşık 8 aydır genital siğil ile mücadele ediyorum. Bu yıl haziran ayında kontrolüme gittigimde doktorum siğilimin olmadığını söylemişti. Fakat gözüme takılan bir lezyon vardı onu sorduğumda siğil değil net bir şekilde folikülit hücresi demişti ve bende mutlu bir şekilde oradan ayrıldım, memleketime tatile gittim. Kafam rahattı. Ancak o lezyonun geçmediğini görüyor ve günden güne moralim bozuluyordu. Okulumun açılmasıyla İstanbul'a geri döndüm ve doktorumdan tekrar randevu aldım. Muayene sonucunda bu sefer o lezyona siğil demişti ve etrafında başka siğil oluşumları da vardı. (İlk başta siğillerim çok dağınık nüks etmişti şimdi ise belli bir bölgede ve daha az çıkmakta bu iyi bir şey midir yorumlarsanız sevinirim) Bu olayın sonucunda doktoruma olan güvenimi kaybettim ve hem maddi hem manevi olarak büyük bir çöküntü yaşadım. Siğil tedavim için işe başladım. Okul ile birlikte benim için çok ağır bir süreç başladı ve motivasyonumu sağlamakta büyük bir sıkıntı yaşıyorum. Geçtiğimiz günlerde bu forumdan bulduğum Levent Türk'e muayene oldum ve tedavime başladım. Öncelikle çok ilgili ve bilgili bir doktor olduğunu belirtmek isterim. Koter işlemi yapıldı ve belirli bir tedavi planı oluşturdu. Hayatımı düzene soktum ve çok inanarak başladım bu tedaviye. Ancak bu sabah yine o bölgeye yakın bir yerde ucu beyaz ama farklı bir lezyon daha gördüm. Siğil olup olmadığı konusunda emin değilim ama benim bütün moralimi bozmaya yetti. Kontrolüme daha 25 gün var. Sizce bu süreyi beklemeli miyim ne yapmalıyım emin olamadım. Sivilce olup olmadığına karar vermek için sizce kaç günlük bir takip süresine ihtiyacım var sizlere danışmak istedim. Ayrıca ben dağınık bir yayılım gösteren siğillerimin belirli bir bölgede kalmış olmasına pozitif bakıyorum. Diğer bölgelerin bağışıklık kazanmış olabileceğini ve siğillerden kurtulmama az kaldığını düşünüyorum. Bu bakışta haklı mıyım fikrinizi merak ettim.

  2. #2
    Durum
    Offline
    mukaddes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Özel Üye
    Üyelik tarihi
    25-01-22
    Mesajlar
    328

    Cevap: HPV Nüksü

    Merhaba hikâyenizden anladığım kadarıyla siz hpvyi atlatmamışsınız diye anlıyorum. Siğil olmadığı zaman hpvden kurtulmuş olmuyorsunuz ki. Yeni siğil çıkınca da hpv nüksü değil siğil nüksü oluyor bu.

    Hpv sizde olduğu sürece belirli süreçlerde siğiller çıkaracaksınız, siz de siğiller çıktıkça onlardan kurtulmanız gerekiyor ki virüs yükü azalsın.. En az 7 8 ay siğil çıkmıyorsa negatif olma ihtimalinden konuşulabilir deniliyor.

    Bu süreçte zaten yapmanız gerekenler bu forumda okuyabilirsiniz. Bağışıklığınızı yükseltmek, cinsel ilişkiden kaçınmak, jilet kullanmamak, sigarayı bırakmak alkolü azaltmak, beslenme spor ve uykuya önem vermek vs..

  3. #3
    Durum
    Offline
    belegost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    09-11-22
    Mesajlar
    3

    Cevap: HPV Nüksü

    Bilgilendirici cevabınız için teşekkürler. Tecrübeli arkadaşlar sağolsun forumdaki pek çok tavsiyeye uymaktayım. Peki sizce yukarda da yazdığım gibi ilk başta sayı olarak fazla ve konum olarak çok dağınık olan siğillerimin şu an azalmış ve sadece belirli bir bölgede varlık gösteriyor olması doğru yolda olduğumu gösterir mi? Değerli fikirleriniz için şimdiden çok teşekkürler.

  4. #4
    Durum
    Offline
    mukaddes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Özel Üye
    Üyelik tarihi
    25-01-22
    Mesajlar
    328

    Cevap: HPV Nüksü

    Ben yoğun siğil çıkarmadım ama buradan okuduklarım kadarıyla seyrelmedi virüs yükünün azalması anlamına geliyor. Azala azala bitiyor

    Örneğin ilk teşhis aldığımda benim taşıdığım iki hpv tipinden biri yoğun siğil yapmasıyla bilinen tip11'di. Ama yalnızca bir tur siğil çıkardım ve onlar bittikten sonra bir daha çıkmadı. Nitekim 6 ay sonra yaptırdığım ikinci hpv testimde tip11'in negatif olduğunu gördüm. Bu süreçte ahcc aldım, aşımı oldum, sağlıklı beslenmeye gayret ettim, cinsel ilişkim de olmadı. Benim buradaki yorumum virüs yükü çok yüksek değildi ve ben de viral yükü arttıracak bir şey yapmadığım için hızlıca o tipi atabildim. Sizin durumunuzda da siğillerin çıkması seyreldiyse viral yükünüz azalıyor gibi düşünebiliriz.

    Ama başta da belirttiğim gibi negatif oldum demek en az 1 yıllık bir süreç. Ben diğer hpv tipini hala taşıyorum mesela

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •