Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: YORUMLARINIZ ÖNEMLİ-benim hikayem

  1. #1
    Durum
    Offline
    eylula - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22-10-22
    Mesajlar
    1

    YORUMLARINIZ ÖNEMLİ-benim hikayem

    Merhabalar,

    Yaklaşık 1 ay önce vajina girişimin biraz altında sağ tarafta siğilimin çıkmasını fark etmemle birlikte koşa koşa doktora gittim. İlginç olan ise yaklaşık 1 hafta önce kontrole jinekoloğa gitmiştim pap-smear yaptırdım ve hpv ilk doz aşısı oldum. smear sonucum tertemiz çıktı ve o zaman siğilim de yoktu, olsa zaten doktor fark ederdi. Velhasılkelam daha yeni aşı olmuşken o hafta siğilimin çıkması beni şoke etti doktora gittim ve koter ile yaktık. Sonrasında bu forumu keşfettim ve hemen ahcc aldım, sigarayı azaltmaya çalıştım. Koter ile yakılan bölge yaklaşık 1 hafta içerisinde iyileşmişti ama iyileştikten birkaç gün sonra koter bölgesinin etrafında yeni ve diğerine göre daha küçük kiçik yaygın olan siğillerim çıkmaya başladı. Burdaki sebep kotere gitmeden önce jilet yapmış olmam da olabilir tabi, bazı insanlarda koter de tetikliyormuş. ahcc kullanmama ve ilk çıkan siğilimi yaktırmama rağmen yenileri çıkınca moralim çok bozuldu bu sefer farklı bir doktora gittim. O doktor da bu siğillern yakılabilecek tipte olmadığını söyledi ve aldara yazdı. 1 ay sonra kontrole gelmemi söyledi. Aldarayı 2. kullanışım bugün ama çok gergin ve stresliyim sizce 1 ay şans vermeli miyim bu kreme? yoksa farklı bir doktora gidip tekrar yaktırmalı mıyım? bu arada ayrıca sanah akşam imutor içmeye de başladım ve iyi geldiğine inanıyorum. size tavsiyem asla ASLA jilet yapmamanız olur. Bana tavsiyesi olan var mı? Yorumlarınız çok önemli

  2. #2
    Durum
    Offline
    Arya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Admin
    Üyelik tarihi
    06-12-16
    Mesajlar
    7.480

    Cevap: YORUMLARINIZ ÖNEMLİ-benim hikayem

    Merhaba eylül, hpv'yi yeni kapmışsın muhtemelen o sebeple bu dönemler çokca sigil cıkması cok normal. Yakın vadede hep çıkacaktır buna kendini alıştır derim. Yani yaktırdım bitti gibi bir durum yok maalesef, bir süre hep çıkar sonra azalarak çıkar, ama çıkmaya devam ediyor maalesef. Daha sonra desteklerle, takviyelerle, bagısıklık güclendikce azalabiliyor ve viral yük iyice düştükçe çıkma süresi gecikiyor, sonunda da negatiflik geliyor.

    Jilet zaten her zaman söylediğimiz bir şey ama senin sigillerinin su an sık sık cıkmasının tek sebebi jilet degil, dedigim gibi su an virüs kendini yeni gösteriyor ve bu dönemler hep çıkar.
    Bunun dışında doktorlara biz göstermedikçe vajinadaki sigilleri cogu farketmiyor çünkü bir şeyi farketmek için oraya bir süre bakmak gerekiyor, çoğu jinekolog smear testi yapmak ve sürüntü almak için çok kısa süreli (3-5 saniye) falan bakıyor, sürüntüyü alıp geçiyor. O yüzden bir dahakine doktora siz sigil olup olmadıgına baktınız mı diye sor bakalım, belki o da farketmedi.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •