Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Birden çok hpv tipi

  1. #1
    Durum
    Offline
    melina17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    20-10-22
    Mesajlar
    96

    Birden çok hpv tipi

    Eski sevgilimden sağolsun bana yadigar 8 tip (6sı yüksek risk) virüs pozitif çıktı. İyileşebilir miyim bilmiyorum. Doktorum çok iç rahatlatıcı konuştu, smearimde problem çıkmadı ancak gelecekte hayatıma birisini alabilecek miyim, bir kadın olarak yargılanır mıyım, anne olabilir miyim bunlar hep kafamda dolaşıyor. Çevremde bemim gibi çok tipli olup negatife dönn arkadaşlarım var ancak yine de insan kendi başına gelince korkuyor, geleceğe karşı umutsuzlaşıyor.

  2. #2
    Durum
    Offline
    mukaddes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Özel Üye
    Üyelik tarihi
    25-01-22
    Mesajlar
    328

    Cevap: Birden çok hpv tipi

    Merhaba Melina, çok geçmiş olsun öncelikle. Burda hepimiz hpv ile enfekte bireyleriz. Valla gördüğüm kadarıyla çoğumuz da dümdüz halktan insanlarız öyle maceralı bir hayatımız da pek yok 😀 Şahsen bir kadın olarak yargılanmak benim en son düşündüğüm şey. Esas önceliğim hep sağlığım oldu. Sana söyleyebileceğim ilk şey, senin de kendi sağlığın ve huzurun önceliğin olsun. Birine hpv olduğunu söyledin, yargıladı mı? Bırak yargılasın. Ben senin yerinde olsam buna içerlenmek yerine sevinirdim, hayatımdan gereksiz bir insanı böylece fark edip edip çıkarmış oldum diye.

    Günün sonunda 1 tane tiple mücadele ile 2 tip arasında mücadele etmek arasındaki tek fark sanırım zaman oluyor. Çoklu tiplerde tamamen negatife dönme süresi tek tipe göre daha fazla. Bir de yüksek riskli tiplerin varlığında yakından takip önemli.

    8 tip içinde yüksek riskli olanlar hangisi acaba? Tip 16 ve 18 var mı mesela? Özellikle bu 2 tip oldukça dirençli ve agresiftir. Doktorlar genelde 16 ve 18 varlığında kolposkopi yapmayı tercih edebiliyor. Kolposkopi bir tanı yöntemidir sizi korkutmasın. Rahim ağzında bir hücresel bozulma var mı, varsa ne boyutta bunu anlamak içindir. Smear ile kıyaslandığında daha detaylı ve daha kesin sonuç veriyor. Ama 16 ve 18 varlığı yoksa ve smear temizse kolposkopi yapmamayı tercih eden doktorlar olabiliyor.

    Anne olmakla ilgili de hiçbir sıkıntın olmasın. Yani hamile kalmana engel başka bir durum ortada yoksa hpv engel teşkil etmiyor. En fazla ne olabilir dersen eğer, bir kişinin kolposkopi sonucu cin2 veya cin3 gelmiştir, doktor leep işlemi ile hücresel bozulma olan yeri almıştır (bildiğim kadarıyla milimetrik işlemler oluyor bunlar) öyle bir durumda erken doğum ihtimali olabiliyor. Olur demiyorum bak olabiliyor diyorum.

    Bu siteyi bulduğunuza göre okumuşsunuzdur, bu virüs sadece bağışıklık ile atılıyor. Bu sebeple tüm hayat alışınızı bağışıklığınızı arşa kaldıracak şekilde yapabildiğiniz kadar düzenlemeniz iyi olacaktır. Alkolü azlatmak, sigarayı bırakmak, sağlıklı beslenmek, uykuyu düzenlemek, stres olmamak kan değerlerinize baktırıp eksik değerleriniz varsa onları tamamlayabilirsiniz. Özellikle d vitamini oldukça önemli biraz pahalı bir takviye olsa da eğer bütçe ayırabilirsiniz hpv üzerinde olumlu etkileri olan ahcc'yi kullanmanızı öneririm. Bunun dışında negatif olana kadar cinsel ilişkiyi bırakmak viral yükü azaltacaktır. Epilasyon olarak da jilet, ağda vb deriye hasar verebilecek işlemlerden kaçının hele de siğiliniz varsa daha çok yayılmasına sebep olur. Makasla kısaltabilir ya da tıraş makinesi ile nazikçe temizleyebilirsiniz.

    Aklıma ilk gelenler bunlar oldu. Ben de yola 2 tiple başladım, şu an birini attım diğerinden kurtulmaya çalışıyorum. Zamanla bitiyor hepsi, sen düzenli kontrollerini aksatma, sağlığına kendine dikkat et yeter

    Sevgiler

  3. #3
    Durum
    Offline
    melina17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    20-10-22
    Mesajlar
    96

    Cevap: Birden çok hpv tipi

    Merhaba Mukaddes, cevabin icin cok tesekkur ederim. Yuksek risklilerden birisi 16 ciktigi icin doktorum smeari beklemeden kolposkopiyi yapti, boyanma cok cok az, biyopsi de aldim bir sey cikacagini dusunmuyorum dedi ancak yine de bekar oldugum icin bu durum endiselendiriyor. Tedavisi oldugunu bir sekilde vucuttan atilacagini biliyorum ancak yine de insan ister istemez korkuyor nasil basa cikacagini bilemiyor.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •