Alıntı Hastalıktan nefret ediyor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çoğu durumda (10 vakadan 9'u), HPV iki yıl içinde herhangi bir sağlık sorunu olmaksızın kendiliğinden geçer. Ancak HPV ortadan kalkmadığında genital siğiller ve kanser gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Bu dediğiniz her zaman böyle işlemiyor. 10 vakadan 9u demek baya büyük bir kesim demek çünkü.
Biz de 6 yıldır bu forumda bu işin öyle olmadıgını görüyoruz. İnsanlar anca ahcc gibi takviyelerle 1-1bucuk yılda atıyor bu virüsü.
Hele ki taşıdığınız tip birden fazlaysa mesela 2 veya 3 tip ise, ve birde üstüne yüksek riskli ise genelde 1 tanesi atılabilse de öbürü kalıyor onun da atılması için bir zaman gerekiyor. Yani çoğu vakada 2 yıl içinde oldu bitti olmuyor. Bu bazı değişkenlere bağlı, tip sayısı, tip riski gibi..
Örneğin riski düşük veya orta taşıyan ve tek tip taşıyan birisi 2 yıl içinde bağışıklığı kötü değilse, kendine bakıyorsa, cinsellikten uzak durup pinpon etkisi yapmıyorsa büyük ihtimal atar. Ama aynı durumda yüksek riskli ve 2 tip taşıyan biri için süreç daha uzun olabilir.

Bu sebeple bu tip reçete - kitap bilgileri yerine gerçekleri konuşmayı tercih ederim. Bunu buraya yazdım ki, hepimiz bilelim.