Forumda gördüğüm bir eksiklik üzerine kendi kafamdaki soru işaretlerini de azaltmak amacıyla bazı sorular sormak istiyorum.

Hpv(siğil) askerliğe engel midir? Yedek subay olarak askerlik yapmayı planlıyordum ama siğil geçmişi nedeniyle askere almama/çürük raporu verme gibi bir durum oluyor mu?

Yine hpv ndeniyle yurt dışına çıkarken vize almada sıkıntı çıkartabiliyorlar mı? Bildiğim kadarıyla greencard verirken bulaşıcı hastalıklara da bakıyorlar ve ona göre gidebiliyorsunuz, benzer biçimde acaba yurt dışında bir üniversiteye giderken de sıkıntı çıkartırlar mı?

Memurlukta güvenlik soruşturması uyguluyorlar bildiğiniz üzere, hpv güvenlik soruşturmasında problem çıkartabilir mi? (tabi bazı düz kademeler için öylesine oluyor ama bazı kademeler için de çok detaylı bakıyorlar)

Hastanelerde ameliyat olduğumuzda bulaşıcı hastalık durumlarına göre örneğin hepatit b varsa farklı bir prosedür uyguluyorlar, bu siğilde de söz konusu mu? ailesine veya arkadaşlarına söylemeyen kişiler bu nedenle ifşalanabilir mi?

Herkes bilgisi dahilinde bu soruları cevaplarsa sonraki gelecekler adına da açıklayıcı bilgiler bırakmış oluruz, teşekkürler.