Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: yine ben ve yeni kaygım

  1. #1
    Durum
    Offline
    ilayda1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08-08-22
    Mesajlar
    25

    yine ben ve yeni kaygım

    arkadaşlar merhaba yeniden!

    sizi de sıktım farkındayım -doktorlarımı da-
    fakat bir şey danışmak istiyorum.
    hpv sürecim molluscum fark etmem ile başlamıştı, ilk dermatolog 5-6 lezyona müdahale etti fakat ben her zaman 10-12 gibi sayıyordum. doktora tekrar gidip lezyonlardan bahsettiğimde bana onların deri altında kistler olduğunu, çok önemli olmayabileceğini ama jinekoloğa danışmamı söyledi. jinekolog da baktı fakat pek üzerinde durmadı.
    daha önce farklı bir başlıkta yazmıştım, siğilim yok ama genital bölgemde sıkça kaşınma durumum var. google'a vulvada kist, kitle vs. aramaları yaptığımda tek bir seçenek çıkıyor, alternatif bile yok: vulva kanseri.
    açıkçası çok kaygılandım. bende kaşıntı, yeni ben oluşumu, ve birkaç kist var. doktora fotoğrafını gönderdim ve vulva kanseri değil dedi ama kendisi de benim kaygımdan sıkıldı. biraz başından savmak istemiş olabilir, haklı olarak. bir sonraki randevum kasım'da olacak, o zamana kadar sabretmeye çalışıyorum fakat kafamdan atamıyorum bu düşünceleri. sanki şimdi bir de zonklama oluyor gibi hissediyorum, psikolojik olabilir. bu belirtilerin hepsi de google araştırmama göre, vulva kanserine işaret ediyor.
    artık inanılmaz yoruldum, kendimi muayene etmeyi bıraktım ama kaşıntı yüzünden yine kaygılandım.
    benzer bir durum yaşayan oldu mu, sizin ekleyebileceğiniz bir şey olur mu doktor kontrolünden önce.

    şimdiden çok teşekkürler!

  2. #2
    Durum
    Offline
    Mrtatak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    21-07-22
    Mesajlar
    32

    Cevap: yine ben ve yeni kaygım

    Yerinde olsam soru listesi hazırlar alanında iyi bir doktora gider muayene olur sorulaırmı tek tek sorarım. Eğer korktuğun gibi bir şey yoksa konuyu siler hayatıma bakarım. Be kadar kafaya takarsan geçen günlerine yazık oluyor. Hpv ile birlikte bende de acaba dişçide aletler temiz miydi hiv kaptım mı vs diye korkular yaşamıştım. Test yaptırdım( ama kendimi testim negatifse bir daha bu konuyu açmamak konusunda şartladım) ve sonra 2 kez dişçiye gitmeme rağmen bir daha hiv kaptım mı korkusu yaşamadım. Biliyordum ki zihnimin bana oyunu. Tüm korku senaryoları gerçeğe çok yakınmış gibi duruyor. İnanın googleda yazan belirtilere kalsak kanserin 10 çeşidini taşıyor oluruz. Dediğimi bence yap, muayene ol sorularını sor temizse bir sorun yoksa bir daha bu konuda kendini sıkma. Bir kadın olarak da. Her yıl smear ve hpv dna testi yaptır. Yıllık check up kontrolünü yaptır bitti gitti.

  3. #3
    Durum
    Offline
    Arya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Admin
    Üyelik tarihi
    06-12-16
    Mesajlar
    7.478

    Cevap: yine ben ve yeni kaygım

    Vulva kanseri sık görülen bir şey değil. Google'daki aramaların sonucunda hepimiz ya ölüyoruz ya kanseriz, grip diye arattığında bile utanmasalar burun kanseri yazılacak. Boğazda bir şey yazdığında boğaz kanseri yazıyor vs vs. yani bunlarla kendinizi doldurmayın. Psikolojik belirtilerin hepsi vulva kanserine falan işaret etmiyordur, inanın bana şu an ne kadar kuruntulu olduğunuzu bilmiyorsunuz, 5 ay sonra bu durumuna bazıp inanılmaz endişeliymişim sağlıklı düşünemiyormuşum diyeceksiniz.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •