Alıntı mukaddes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba fotoğrafa bakınca ben de emin olamadım ama bir ekleme yapmak istiyorum. Dikkatli olmak adına test istemenizde bir sakınca yok ama bu test smear değildir. Smear testi kanser öncüsü alarm veren bir durum var mı diye bakar ve %100 doğru sonuç vermez, hata payı vardır. Örneğin ben hpv iken smear yaptırdığımda temiz çıktı ama kolposkopi sonucum CIN1 seviyesindeydi. Eğer partnerinizin herhangi bir cinsel hastalığa sahip olmadığına emin olmak istiyorsanız bazı hastalıklar kan testiyle bazıları kültür testiyle hpv testi ise sürüntü ile yapılıyor, bilginiz olsun.

Babanız ve yaşadığınız her şey için üzgünüm. Başınız sağ olsun umarım hpv değilsinizdir. Babanızın hikayesini de anlatarak bir cildiye ya da ürologa görünün derim.
Merhaba, babam hakkinda soyledikleriniz icin tesekkurler ama ben yanlis ifade ettim sanirim babam hpvden dolayi kanser oldu demedim orofarenks kanseriydi ve bu kanserin alkol sigara ve hpv tabanli 3 sebebi var hatta tedavinin gelisimini ve suresini bile etkiliyor hpvden dolayi olup olmamasi. Babama hic test yapilmadi ama hpvden de olabilir. Rahmetli yilin yarisini yurtdisinda geciren fazlaca capkin bir adamdi. Bu kanser sebebiylede yasadiklarini gorup etkileyenmeyecek insan tanimiyorum. Olmeden 1 sene once agiz yerine karnindan besleniyordu, konusma yetisini kaybetmisti falan filan...

Bana gelince bahsi gecen kisi 1 yildan beridir partnerim değil, başkalarıyla olup olmamasiyla da ilgilenmiyordum acikcasi smear testine cok anlam yuklemisim bugun hata yaptigimi goruyorum. Kanser korkusuna kapilma sebebim fotograflardaki durumun yaninda oral seks konusu, hatta ana sebep bu bile diyebilirim. Resmen kendimi yiyorum nasil boyle bir hata yaptim diye. O donem cok umursamamistim ama oral seks aonrasi bogazimda yutkunma zorlugu falan yasamisligim vardi bir kac gun. Kisisel bakimina oldukca dikkat etmesine ragmen libirosu arşa degdigi icin partner secimi konusunda guvenemiyorum bu kisiye acikcasi. Hep bu acabalarla yasamak elbette istemiyorum, kendisiyle gorusmeyi kestigim icin beni her yerden engellemis son durumunuda soramiyorum. Cildiyeden randevu bulur bulmaz gidip durumu anlatacagim. Umarim hpv degildir bu, isin sacma sapan yonu uzun sureli bir iliskimde(7yil) kiz arkadasim kanser yapmayan bir turune yakalanmisti hpv'nin sebebinide sonradan ogrendim ama bir sans daha vermek istedim fakat 1 sene elimi eline surmedim ondan bile bu hastaligi kapmayip bu kizdan kaptiysam cidden isyan edicem.