Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Kolposkopi ve CIN1-CIN2

  1. #1
    Durum
    Offline
    Turuncurobin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    20-04-22
    Mesajlar
    15

    Kolposkopi ve CIN1-CIN2

    Herkese merhaba tekrardan. Benim HPV sürecim muhtemelen 6 ay önce enfekte olmam ile başladı. Ben ise 1.5 aydır biliyorum HPV hastası olduğumu. İki gün önce doktor kolposkopi istedi. Bende siğil yok ama Pap smear pozitif olduğu için bakmak istedi. Vajinal muayenede bir sıvı sıkıldı ve doktor bazı lezyonlar gördü. Daha sonra üç farklı yerden parça alındı ve laboratuvara gönderildi. Doktorum muhtemelen CIN1 gibi görünüyor dedi. CIN2'de olabilir fakat lab sonucunu bekleyeceğiz dedi. İnternetten baktığımda CIN1 ve diğerleri en riskli tipler olarak bahsediliyor. CIN1 ile ilgili bilgisi olan ya da aynı şekilde CIN1 enfekte olan varsa benimle biraz bilgi ve süreci paylaşabilir mi acaba?

  2. #2
    Durum
    Offline
    Detaycı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Özel Üye
    Üyelik tarihi
    14-01-22
    Mesajlar
    670

    Cevap: Kolposkopi ve CIN1-CIN2

    Merhaba . Araştırdığım kadarıyla Hpv 6 ayda cin 1 yapabiliyor . Özellikle Hpv 16 ,18 ve tip 31 daha kısa sürede cin 1 oluyor. Cin 1 her zaman cin 2 ve cin 3 e ilerlemiyor. Hatta cin 3 zaman içerisinde negatife dahi dönüyor . Doktorun yakın takibi ile bu durum sana zarar vermeden atlatabilirsin. Sadece bu süreçte iyi bir doktor seç kendine. Sürece katkısı olması açısından maddi imkanın varsa Ahcc de alabilirsin

  3. #3
    Durum
    Offline
    Ayseyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    05-05-22
    Mesajlar
    35

    Cevap: Kolposkopi ve CIN1-CIN2

    İlk olarak cin 1 bir hpv tipi değildir. Evre ismidir. Bu evreler kanser olmadan once ki başlangıç evreler cin 1 - cin 2 - cin3 - kanser şeklinde ilerliyor, cinler erken dönem kanserlesmemis lezyonlar. Tabi tedavi edilmezse evreler ilerler. En riskli evre tabiki kanser. Ama gözün korkmasın şuan tedavi konulmuş düzenli kontrolle kanser olmayacaksin. Atlaticaksin. Hpv den gözün korkmasın. Bağışıklık sistemini yuksek tut ve duzenli kontrollere gitmen yeterli. Lezyonlari temizlerler. Ve yüksek bagisiklikla vücuttan hpv yi atarsın, geçmiş olsun şimdiden. Şanslısın. Farketmissin

  4. #4
    Durum
    Offline
    Arya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Admin
    Üyelik tarihi
    06-12-16
    Mesajlar
    7.478

    Cevap: Kolposkopi ve CIN1-CIN2

    Cin3 ile enfekte olmuş ve kanserin kıyısından dönmüş biri olarak; öncelikle tiplendirme testi yaptırıp tipinizi ögrenin. hpv dna genotipleme deniyor ve özel lablarda bir tık daha uygun fiyattır hastanelerden. 600 civarı diye biliyorum ama belki artmıştır 5 yıldır tiplendirme yapmıyorum 5 yıldır negatif oldugum icin. tavsiye labaratuvar: gelişim tıp, mavi, ahenk, düzen lab. çevrende hangisi varsa...


    cin1 genellikle %80 geri ilerler ama bu sürece senin de yardımcı olman gerekir. örnegin sigara alkol varsa bırakman lazım, spor ve duzenli uyku, iyi beslenme gerekiyor, saglıksız paketli gıdaları bırakıp vitamin degerlerini yukseltecek seyler ye, yesil cay ic hpv geriletiyor günde 2 kupa, arada kefir iç, kışın brokoli, kivi yazın çilek ye, iyidir.
    Bunun dısında maddi durumun musaitse ahcc kulllanmanı öneririm, değilse imutor beta glukan veya arwell marka bagısıklk artırıcısı kullanabilirsin. Bunlar ahcc'nin yarısı kadar bile etki etmez öncelikle onu söyleyeyim asla muadil degil klasman, fiyat vs olarak ama en azından bir şeyler kullanarak bagısıklıgının en azından dusmemesini saglamak acısından iyidir, senin de yardımın ile yükselebilir.

    unutma ki hpv iyi bir bagısıklık ile vücuttan atılır, sabırlı ol kendine 1 yıl ver. sigil vs olursa eger, simdiye kadar olmamıs ama doktora gidip kurtulursun, bekletme.
    cinsel ilişki yasıyorsanız bir süre hayatınızdan cıkarıp ara vermeniz daha iyi olur. Cin1 kendi kendine gerileyecektir muhtemelen, ama ilerleyip cin2 veya cin3 olursa leep yapılır, hallolur, büyük bir operasyon değil merak etme ben yaşadım, o zaman nüks ihtimali yok oluyor, tekrar cinsel olarak aktif olup enfekte olup virüsü almazsan, yani dünyanın sonu olmuyor ama sen yine de dikakt et. tipini ögrenmen lazım, yüksek kanser riskli bir tip ise 6 ayda 1 smear verip doktor kontrolü şart.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •