Selamlar,

Aranıza yeni katıldım ve yazılanlardan ve paylaşılanlardan güç alıyorum. Ben de kendi hikayemi paylaşmak, sürecimi buraya aktarmak ve bir gün negatif olduğumu paylaşmak istiyorum. Yazacaklarım uzun ama deneyimlerimin birilerine ışık tutmasını dileyerek detaylı yazacağım.

Benim serüvenim over kist rüptürü ile yani aslında yumurtalık kistimin patlaması ile başladı. Tedavim için doktorum iki yıl boyunca doğum kontrol hapı kullandırdı. Bu iki yıllık süreçte enfeksiyon ve karın ağrıları hiç peşimi bırakmadı. Kadın doğum doktorundan çıkamaz oldum. Antibiyotikler hiçbir işe yaramıyordu ve sonunda rahim ağzı yarası oluşmuştu. Doktorum rahim ağzı yarası için kriyoterapi uygulaması ile dondurdu. Bir ay sonra kontrole gittiğimde rahim ağzı yaram iyileşmemişti ve ben artık ilaç içmekten ve tedavilerden yılmıştım. Bir türlü geçmeyen akıntı ve şiddetli karın ağrıları içinde başka bir doktora gittim.

Yeni doktorum geçmeyen enfeksiyonlarda hpv testi de yapılması gerektiğini söyleyerek bana kadın doğum check up ı gibi bir şey yapıp her tahlili uyguladı. Sonuç tip58 pozitif çıktı. (Log kopya 3.0) Bir de vajinal kültürde bakteri bulundu. Bana hpv iken kesinlikle yapmamam gereken iki şey olduğunu söyledi. Biri sigara içmek diğeri de bağışıklığı baskıladığı için doğum kontrol hapı kullanmak! Ben ikisini de yapmıştım hem de yıllardır!

Doğum kontrol hapını derhal bırakmamı söyledi. Bana bakteriyel enfeksiyon için antibiyotik ve vajinal fitil verdi. Enfeksiyonu geçirmeden biyopsi yapmanın sonucun doğruluğu etkileyeceğini söyledi. Ve biyopsi için başka bir tarih belirledik. Papivir isimli bir ilaç verdi bağışıklığı güçlendirmesi için. Bir de hemen gardasil aşı olmamı ve sevgilimin de aşı olmasını söyledi.

Daha sonra herkes gibi yolum bu foruma düştü ve AHCC kullanmaya başladım. Papivir almıştım ancak bunun yerine AHCC ile ilerlemeye karar verdim. Yeşil çay içmeye ve sağlıklı beslenmeye başladım. Sigarayı bir bıraktım sonra türlü bahanelerle geri başladım.

İki hafta sonra biyopsi işlemi yapıldı. Sonrasında bir süre kanamam oldu. Bir hafta sonra sonucumun temiz olduğunu söyledi doktorum. Burada ahcc ve papivir i kıyasladı. İkisinin de bağışıklığı güçlendiren takviyeler olduğunu, AHCC’nin daha hızlı sonuç verdiğini ancak karaciğeri daha fazla yorduğunu, tercihin benim olduğunu söyledi. Bir de Deflagyn isimli vajinal jeli üç ay boyunca kullanmam gerektiğini söyledi. Ben de akıntım ve karın ağrım geçecek mi bunlar enfeksiyonu da tedavi edecek mi diye sordum. O da Deflagyn isimli ilacın vajinamı komple tedavi edeceğini belirtti.

Deflagyn i araştırdığımda aslında hep cin1 gibi lezyonları olanların kullandığını gördüm. İnternette sonucu temiz çıktığı halde kullananlara rastlamadım ama doktorumu dinleyerek kullanmaya başladım.

Benim deneyimlerim bu şekilde idi. Tecrübesi olan arkadaşlara da sormak istediğim sorularım var;
- AHCC yerine Papivir kullanıp sonuç alan oldu mu?
- Sonucu temiz çıktığı halde Deflagyn kullanan ve faydasını gören oldu mu?
- Enfekte olduktan sonra aşı olmak doğru mu?
- Siğil yok ise prezervatif ile ilişkiye girmek HPV’den korur mu? Birbirimizi olumsuz etkiler miyiz? Doktor ilişkiye korunarak devam edebileceğimizi ancak sevgilimin aşı olması gerektiğini söyledi. Ne düşünüyorsunuz?
- HPV tek başına akıntı ve karın ağrısı yapar mı yoksa bu şikyetlerim sebebi hpv’nin yol açtığı enfeksiyonlar mı?

Göreceğimiz negatif sonuçlu günlere…

Sonuç: Siz siz olun, hpv testi yaptırmadan doğum kontrol hapı kullanmayın