Merhaba, kadınım, 28 yaşındayım. büyük ihtimalle ağu 2019’da kaptım bunu. 2020 nisan gibi anüs çevresinde 2 çıkıntı fark ettim. kıl kökü dedim ve üstünde durmadım. ağustos 2020’de vajina girişi etrafındaki dış dudaklarda birkaç tane daha çıkıntı gördüm, ve kaşıntıları artık iyice rahatsızlık vermeye başladı. hpv’den asla haberim yoktu. bu yüzden panik yapmadan araştırmaya başladım. kasım 2020’de artık iyice dank etti ve kadın doğumda muayene, pap smear ve tiplendirme yaptırdım. sonuç smear temiz ve tip 6 hpv ile enfekteyim. konduramadım kendime. moralman çöktüm. aileme kesinlikle söyleyemiyorum. en yakın arkadaşlarıma bile söyleyemiyorum çünkü utanıyorum. tek başıma maddi manevi mücadele etmeye çalışıyorum. kendime o kadar kötü davrandım ki. o..... bile dedim kendime. talihsizliğime yandım. hayatımda toplam 3 kişiyle beraber oldum. herkes herkesle yatıp kalkıyor ama beni buldu dedim... gerçekten psikolojim çok kötüledi. iyi ki bu forumu buldum. bir umut olduğunu aylardır ilk kez burada gördüm. gittiğim doktor kurtulmamın imkansız olduğunu ima etmişti çünkü... aylardır ilk kez bunu konuşabileceğim birileri varken birkaç soru sormak istiyorum:
1) ahcc benim için çok pahalı. ben zaten çok iyi besleniyorum. son 1 yılda sağlıklı beslenmeyle 20 kilo verdim. sigara, alkol hiç kullanmıyorum. c, d, çinko, lipozomal kuersetin, lipozomal kurkumin, propolis, her gün 1 diş sarımsak, bağışıklığı güçlendirici ne varsa yapıyorum. ahcc olmadan da umut var mı sizce?
2) gittiğim doktor her sene pap smear, 5 yılda bir de virüs tiplendirme testi yaptır dedi. bende sadece tip 6 çıktı. doktor başka tip virüs de olabilir, fakat henüz uykuda olabilir dedi. başka tip de taşıyor olabilir miyim? sonradan çıkar mı?
3) vulvamda kızarıklık, kaşıntı, batma var. ama siğil yok. doktor travazol verdi, kullandım, işe yaramadı. başka ne olabilir? travazol yan etki yapıp daha beter etmiş midir?

şimdilik bu kadar olsun... bu forum iyi ki var. cidden. sayenizde artık tünelin ucunda bir ışık görebiliyorum... cevaplarınız ve vaktiniz için teşekkür ederim...