Merhaba ben yaklaşık bir ay önce kendimde siğil tespit ettim. İlk çıkanı et beni sandığım için umursamadım fakat sayıları artınca siğil olduğuna kanaat getirdim. Gerçi biçimleri fazla yuvarlaktı o yüzden bir süre molluskum mu acaba diye de düşündüm. Emin olamadığım için dermatologtan randevu alacaktım fakat yakın zamana randevu bulamadım o yüzden önce jinekoloğa gittim. (Haftaya da cildiyeye gideceğim) Doktorum 30 yaşın altına HPV testi yapılmadığını söyledi sadece smear aldı. Siğilimin olduğunu ama zaten siğil yapan türlerin riskli olmadığını söyledi. Sadece bir tane siğil olduğunu söyledi ve üzerine asit uyguladı. Ne koter/kriyo uyguladı ne de krem vs. verdi. Vajina girişinde kabarcıklar gördüğümü söyleyince onlar siğil değil dedi. Aynı zamanda prezervatifle cinsel ilişkiye girmemde sakınca olmadığını söyledi ama ben başkalarını riske atmamak ve pinpon etkisi yaratmamak adına cinsel perhiz uygulamanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Henüz KBBye gitmedim ama oral siğilden de şüpheleniyorum. Öğrenciyim özel hastaneye gidecek durumum yok. Zaten AHCCye başladım tüm param ona gidecek gibi görünüyor. Aklımda hala bazı sorular var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1) Smear testi bende tehlikeli türden bir hpv olduğunu gösterir mi?
2) Smearim temiz çıkarsa oralde de yüksek risk yoktur diyebilir miyim?
3) Yabancı kaynaklardan siğile müdahale edilmeye gerek olmadığını vücut hpvden temizlenince siğillerin de gittiğini okudum. Bu yaklaşım ne kadar mantıklı yaktırmaya gerek yok mu?
4) HPV genotiplendirmesi yapmak o kadar önemli mi smear testimiz temiz çıkarsa?
5) Birkaç hafadır yoğun akıntım vardı doktor aynı zamanda mantar olduğunu söyledi. HPV olanlarda sık görülür zaten dedi. Fitil, antibiyotik ve mantazol(trivazolun muadili) yazdı. Bunların hpvye bir zararı var mı diye sorunca da yok tabi ki dedi ama burada trivazolun kortizon içerdiği için bölgenin bağışıklığını düşürdüğünü okumuştum. Kullanmalı mıyım?
6) Aynı zamanda dişim de ağrıyor bunun oral hpvyle bir ilişkisi olabilir mi?
7) Bir de bir erkeğin hpv olup olmadığını anlamanın tek yolu laboratuvardaki tip testi mi? Siğil yoksa cildiyeye gitmesinin bir anlamı var mı?

Teşekkür ederim.