Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Benim hpv hikayem/Moralim çok bozuk

  1. #1
    Durum
    Offline
    Aglakpanda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08-11-20
    Mesajlar
    3

    Benim hpv hikayem/Moralim çok bozuk

    Arkadaşlar selam,

    Aranıza yeni katıldım. 1 senedir cin1'e sahipmişim. Ama ben yeni fark ediyorum. Bu 1 sene boyunca sağlıksız beslenme, alkol ve sigara ile geçti. Şu an kafamı duvarlara vuruyorum.

    Şöyle ki, geçen sene smear testi oldum. Doktor sonucumun anormal olduğunu ve bu yüzden ek bir test yapıldığını o testin de negatif olduğunu kolposkopiye gerek olmadığını bir yıl sonra tekrar test yapmak gerektiğini söyledi. Ben de sandım ki bende hpv var, ama hpv tiplendirme testi yapıldı ve yüksek riskli tipler negatif çıktı. Bu yüzden ben de saldım çayıra. Alkol, sigara gırla. Ama aslında olan şu: bende cin1 var ve yapılan ek test p16 ve Ki67 diye iki proteinin varlığına bakıyorlar. Bu da demek ki cin2 cin3 yok ama cin1 var. Bu test Türkiye'de yok sanırım. Zaten olaylar yurtdışında geçiyor. Doktor bana no risk falan deyince ben de sandım ki bende riskli tipler yok

    Sonuç olarak ben bu bir yıl boyunca yapılmaması gereken her şeyi yaptım. Şimdi yeniden smear testi verdim. Korkuyorum. Sonuçlar 1 ay sonra çıkarmış. Bu bir yıl içinde maksimum ne kadar ilerlemiş olabilir sizce? Cin2, cin3'e razıyım, leep olmaya da. Yeter ki kanser olmasın.

    Bu arada bacağımda (kasığıma yakın bir yer) üç dört tane siğil var, 3-4 aydır. Ama hiç yayılmadı. Bu bağışıklığımın iyi olduğunu mu gösterir?

    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Sevgiler

  2. #2
    Durum
    Offline
    Arya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Admin
    Üyelik tarihi
    06-12-16
    Mesajlar
    7.478

    Cevap: Benim hpv hikayem/Moralim çok bozuk

    Merhabalar cin1 ileri seviye değil, genelde işlem yapmazlar incelerler. Çok geçmiş olsun bu arada. Leepten korkmanıza gerek yok. Leep yapılması demek kansersiniz demek değildir. Leep kansere dönüşebilecek hücreleri alır sadece. Leep operasyonunun tek handikapı şu: İleride hamile kaldığında erken doğum riskin, bebeğin erken gelmesi gibi diğer insanlara nazaran daha fazla ihtimal oluyor.

    Yayılmayan siğillerinizi lütfen tedavi ettirin. Hiç yayılmadı demek ki bağışıklığım güçlü diye düşünmeyin. Bağışıklığın güçlü olsa 3-4 tane siğil çıkmazdı belki 1 tane çıkardı.

  3. #3
    Durum
    Offline
    Aglakpanda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08-11-20
    Mesajlar
    3

    Cevap: Benim hpv hikayem/Moralim çok bozuk

    Merhaba Arya,
    Teşekkürler cevabınız için. Ben zaten leepten korkmuyorum. Korktuğum şey bir yılda kansere dönüşmesi. Çünkü hiç dikkat etmedim kendime. Siğillerimi de doktor asitle yaktı şu an düşmediler ama bekliyorum.

  4. #4
    Durum
    Offline
    Arya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Admin
    Üyelik tarihi
    06-12-16
    Mesajlar
    7.478

    Cevap: Benim hpv hikayem/Moralim çok bozuk

    Merak etme kansere hemen dönüşmüyor ki artık bilinçli birisin Yakında düşerler 1 hafta-10 gün kadar zaman ver

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •